8 METREYLE SUYA DÜŞMÜŞ

ADRASAN Koyu’nun balıkçı ve gezi tekneleriyle işgal edildiğine ilişkin yazım baskıya girdiği saatlerde Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu aradı.

Haberin Devamı

O yazıda Mustafa Bey’e bir çağrı yapmış, “Ya, ‘Bu sorun benim yetkimi aşıyor’ deyip topu taca atarsınız. Ya da çözüm için adım atarsınız” demiştim.

8 METREYLE SUYA DÜŞMÜŞ
Dünyaca ünlü koyda yaşananları ve eleştirileri Mustafa Bey’le paylaştım.

O da bana belediye olarak yapılanları ve bundan sonra yapılması gerekenleri tüm detaylarıyla anlattı.

Ben de size aramızda geçen konuşmayı noktasına virgülüne dokunmadan aynen aktarıyorum:

BEN DE ÜZÜLÜYORUM
“Adrasan’da yaşanan görüntü beni de üzüyor. Açıkçası biz Yörük olduğumuz için yönümüzü hep dağlara, yaylalara dönmüşüz. O yüzden de Kumluca’da teknelerin sığınacağı, indirme bindirme yapacağı tek bir alan bile yok.

İHALE İPTAL OLDU
Bu sorunu çözmek için ilk kez 2019 yılında harekete geçtik. Ve yönümüzü Akdeniz’e çevirdik. Liman Başkanlığı ile görüşüp sahile küçük bir balıkçı barınağı yapılmasını talep ettik. Yapılan çalışma sonunda bize uygun bir alan gösterdiler. Biz de çalışmamızı yapıp ihaleye çıktık. Ancak 2020 yılında Adrasan’ı içine alan koruma kanunu çıkınca ihalemiz iptal edildi.

Haberin Devamı

ÖNCELİK BEKLİYORUZ
Hemen konuyu AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Antalya Valimizle paylaştık. Yapılan çalışma neticesinde sadece 8 metrelik bir ihlal nedeniyle ihalenin iptal olduğunu öğrendik. Bu konuda da çalışma yapıldı ve 8 metrelik ihlal ortadan kalktı. Şu an barınağın yapılması için beklemedeyiz. İlgili kamu kurumları projeye öncelik verirse kısa sürede buradaki tekne sorunu hızla ortadan kalkar. Ben de konunun takipçisiyim.”

Anlıyorum ki Adrasan’da yaşanan tekne sorunu ile ilgili duyarlılık gösterilmiş.

Ama sadece duyarlı olmak sorunu çözmüyor.

Somut ve hızlı adımlar da atmak gerekiyor. Çünkü bu bölge gerçekten çok hassas.

Ümit ediyorum ki bu bölgede hızla bir balıkçı barınağı yapılır ve plaj ve denizdeki işgal bir an önce sona erer...

Yazarın Tüm Yazıları