Gün beraberlik günü de sair günler ne?

Haberin Devamı

13 yıldır iktidar erkini elinde tutan ve bunu sonuna kadar kullanan bir siyasi parti var.

Bu parti Suruç saldırısını görüşmek üzere Meclis’in toplanmasına gerek görmedi.

Bu partinin kurucu lideri şimdinin Cumhurbaşkanı teamüle uyup hükümet kurma görevini CHP lideri Kılıçdaroğlu’na vermeyi uygun görmedi.

Seçim hükümetinin düşük profilli bir Akp hükümet gibi olmasını istedi.

Son kongrede TV’ye konuşan partililer hükümet bir Akp hükümetiymiş gibi vaatlerde bulundular.

Böyle trajik olaylar sonrası birlik beraberlik çağrısı yapan Cumhurbaşkanı daha geçen hafta, ondan önceki hafta, geçen yıl, ondan önceki yıl ayrıştırıcı bir dil kullanıyordu. Sürekli esip gürlüyordu.

Bu dil bazen nefret dili sayılabilecek derecede sertleşiyordu.İktidarı destekleyen medya kuruluşları da bu dili aynen benimsemişti. Kraldan çok kralcı kesilenlerle beraber…

Haberin Devamı

Sosyal medyada troller nefret dilini lince kadar götürdü.Muhalif olmayı vatan hainliği bile saydılar.

En önemlisi de bütün bu anormallikler, zorlamalar ve saçmalıklar hayatın doğal akışıymış gibi sürekli gerekçelendiriliyordu. Bütün iyilikler bizden, bütün kötülükler ötekilerden safsatası sürekli servis ediliyordu!

Çözüm süreci buzdolabındaydı.Dış politika sallanıyordu. İnsan kaynakları hoyratça harcanmıştı.

Kandırılmasalar her şey muhteşem olacaktı!

Kendini ruhen ve bedenen iktidar sayan Akp konu Ankara katliamına geldiğinde o kadar da sorumlu görmüyor kendini.

Sistemin ayarlarıyla bu kadar oynamanın, sinir uçlarına bu kadar dokunmanın, sadece oya odaklanmanın hiç mi etkisi yok bu katliamda?

Ahalinin fikri 20 güne kadar belli olacak.

******

ANKARA GİBİ YERDE

Muhtemelen karanlık bir odada birileri toplandı. Belki de toplanmadan internet üzerinden haberleşerek Ankara’daki o yürüyüşte bombalı eylem yapma kararı verdiler. Bu talimatı alan birileri harekete geçti.

İki canlı bomba bulundu ya da seçildi. Birkaç kez hedef keşfi yapıldı. Düzenek hazırlandı, patlatacak kişilere iletildi. O kişiler bu bombaları bir yerde giydiler ve hedefe doğru yürüdüler.Beklediler ve patlattılar.

Haberin Devamı

Terör uzmanı değilim.Ama biliyoruz ki terör profesyonellerin işi. Üç beş öfkeli gencin bir araya gelip becerebileceği eylemler değil bunlar. Konu istihbarat örgütlerinin ilgi ve faaliyet alanına giriyor…

Aşağı yukarı on günde hazırlanmış bu çapta bir saldırıyı hangi istihbarat örgütü/örgütleri organize etti, bunu bulmak devletin işi.Yalnız yerelden destek almadan da böyle bir eylemi gerçekleştirmek kolay olmamalı diye düşünüyorum.

Bütün bu hazırlıkların Ankara gibi bir yerde bizim istihbarata takılmaması nasıl açıklanır ki? İhmal mi, iş bilmezlik mi, göz yumma mı?

******

İÇİNİZ ACIYORSA

Yas ilan ettiler bu kez.İlan edilemese de çoğumuz yastaydı zaten.Kimimiz de yasa rağmen hayata bildiği gibi devam etti.

Haberin Devamı

Herkes özgür, öyle bir Cumartesi akşamı eğlenceye gidenleri yadırgarım ama o kadar.

Yalnız “efendim terör zaten hayatı aksatmak istiyor, aksatınca da hedefine ulaşmış oluyor, o yüzden durmak yok” diyen uyanık bir ekip var. Onları hazetmiyorum.

Yani içiniz acırken canınız kıpırdamak istemez gibi geliyor bana.Terör ne isterse istesin.

Yazarın Tüm Yazıları