Bir gün belki...

Haberin Devamı

Kar nedeniyle tatil edilen okullarda dersler aksamayacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre dersler tablet bilgisayarlar üzerinden evlerde devam edecek. Bu yeni uygulama özellikle Doğu Anadolu illerindeki öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak. Evlerde eğitimin ileride bölgede Ocak ve Şubat ayları için rutin hale getirilmesi hedefleniyor.

Bir gün belki...

Seçim barajıyla ilgili bireysel başvuruların AYM tarafından yetksizilik nedeniyle reddedilmesinden sonra iktidar beklenmedik bir adım attı. Barajın %7’ye indirilmesi ve bunun hemen ilk genel seçimde uygulanması için Meclis’e teklif götürecekler. Muhalefetle görüşmeler bugün başlayacak. Temsilde adaletin sağlaması yönünde atılan bu önemli adımın Cumhurbaşkanı tarafından da desteklendiği belirtildi. Kulislerde seçimden sonra siyasi partiler kanununda devrim niteliğinde değişiklikler yapılacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı


Ayrıca iktidarın bu hafta gençlerle ilgili bir eylem planı açıklaması bekleniyor. İşsizlikten eğitime, uyuşturucudan sağlıklı yaşama kadar pek çok konuda ezber bozucu nitelikte kararlar alınacağı söyleniyor. Plan gençleri yaş gruplarına ayırıp her bir grubun sorunlarına ayrı çözümler öneriyor.

Gazetelerin genel yayın yönetmenleri bu Cumartesi kahvaltıda bir araya gelip “nefret söylemi” konusunu yeniden ele alacaklar. Geçen yıl yapılan toplantıdan sonra gazete haberlerinde ırkçı, ayrımcı, aşağılayıcı ifadeler oldukça azalmıştı. Ancak köşe yazılarında aynı başarı yakalanamadı. Bu defaki toplantıda ifade özgürlüğünü zedelemeden köşelerde nefret söylemiyle nasıl mücadele edileceği konusu ele alınacak.

Futbol Federasyonu yarınki basın toplantısında 2025 hedeflerini ve bununla ilgili yol haritasını açıklayacak. Federasyonda daha yeni iş başına gelen genç yönetici kadronun özellikle yap-boz’a dönen yabancı futbolcu konusunda atacağı adımlar merakla bekleniyor. Sızan bilgilere göre transfer edilmek istenen yabancı bir futbolcu belli kriterlere göre notlanacak. Not/fiyat oranı belli bir seviyenin altındaysa bu transfer için Federasyona ayrıca risk primi ödenecek.

Haberin Devamı

Bir gün belki...

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Avrupa’nın en gelişmiş akıllı trafik sistemlerinden birini kurma çalışmaları olanca hızıyla devam ediyor. Halen dört pilot bölgeden toplanan veriler İzmir Trafik Modeli programı tarafından değerlendirilip geri bildirim yapılıyor. Sistemin şimdilik başarılı olduğu ve iki yıl içinde kentin %80’ninde etkin hale geleceği bildiriliyor. Yüksek Teknoloji Enstitütüsü işbirliği ile yürüyen projenin diğer kentlere de örnek olması bekleniyor.


Hayal bu ya… Bir gün buna benzer bir gündemimiz olur belki…




Yazarın Tüm Yazıları