Kaleyi tutturursa gol sorunu bitecek

9 maçtır galibiyet hasreti çeken ve 4 maçtır gol atamayan Bursaspor, son iki sezondaki gibi yine kümede kalma savaşı içine girdi.

Haberin Devamı

23 maçta sadece 4 galibiyet alabilen, 12 beraberlikle ligin en çok berabere kalan takımı olan ve 7 kez yenilen yeşil-beyazlı takımı bu durumdan çıkarmak için tüm camia elini taşın altına koydu.
Geçtiğimiz yıllara baktığımızda ligde kalma puanı 37. Bu da demek oluyor ki, yeşil-beyazlılar kalan 11 haftada 13 puan almak zorunda. En kötü ihtimalle, 3 galibiyet ve 4 beraberlik...
Gol sorunu yaşayan ve sakatlığı atlattığında büyük umutlar beklenen Diafra Sakho’nun İstanbul’da sergilediği performansla bekleneni veremedi.
Senegalli oyuncu 90 dakika sahada kaldı, 51 kez topla buluştu. Ceza sahası içinden 4 şut girişiminde bulundu ancak bu toplar kaleyi bulmadı.
Toplamda 12 maç kaçıran Sakho henüz eski formuna ulaşamamış... Ancak oynadıkça eski performansına ulaşacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

Haberin Devamı

ŞUT ÇEKMEK YETMİYOR

3-0 kaybedilen Başakşehir maçına baktığımızda ise istatistikler ‘nasıl olur da bu maç kaybedilir’ diyor... Sonuca rağmen yüzde 52,7’lik bir topla oynama oranı ve 6-7 net gol pozisyonu var. Yani ligin liderinden daha çok topla oynandı!
35 ortada sadece yüzde 9’u isabet buldu... Ancak en kötüsü de 14 şuta karşı sadece 3 top kaleyi buldu.
Samet Aybaba da Başakşehir maçının ardından, “Girdiğiniz 6-7 net pozisyonu atamazsanız, takım coşkusunda düşüş oluyor ve ortaya da böyle bir sonuç çıkıyor. En büyük sorunlarımızdan biri çok pozisyona girip atamamamız” demişti.
Sorun da burada başlıyor:
- Konyaspor maçında 16 şut, 3 isabet. Yüzde 59’luk da topla oynama oranı... Sonuç: 0-0.
- Beşiktaş karşılaşmasında 7 şuttan sadece 3’ü kaleyi buldu... Sonuç: 2-0.
- Kader maçı denilen Çaykur Rizespor maçı; 17 şut denedi Bursaspor, ancak 2’si kaleye anca isabet edince sonuç da kaçınılmaz oldu; 2-0. Üstelik yüzde 57’lik topla oynama üstünlüğü varken...
- Ve Başakşehir maçı. Onda da gol hasreti sürdü ve 3-0 kaybedildi.
9 maçtır 3 puan alamayan, ligin en az gol atan takımı olan ve 420 dakikadır gol sevinci yaşayamayan Bursaspor, deniyor ama bir türlü beceremiyor.
Evet, şut çekmeden gol atamazsınız ama bunun için en başta kaleyi tutturmak gerekir.
Bursasporlu futbolcular önce kaleyi tuttursun ki, kaleciyi geçme aşamasını sonra konuşuruz.

Haberin Devamı

BU TAKIMI SAHİPLENİN

Cumartesi günü Demir Grup Sivasspor’la karşılaşacak yeşil-beyazlılarda yönetim, 9 maçlık galibiyet özlemini bitirmek için seferber oldu.
Bursaspor’u bu sezon oynanan 12 iç saha maçında tribünlerde ortalama 19 bin seyirci destekledi. Sivasspor maçında da birlik beraberliği sağlamak ve taraftarının desteğiyle galibiyete ulaşmak isteyen Bursaspor, bilet fiyatlarında ciddi indirime gittiğini açıkladı.
Rizespor maçında 25 lira olan bilet fiyatı 10 liraya çekildi. Bu harekete karşı tüm Bursa bu takıma sahip çıkmalı.
Bir galibiyetle takım kendine gelecek ve ateş hattından uzaklaşacak.
Hep söylediğim gibi; kötü günleri geride bırakmak için tepki değil, destek zamanı.

Yazarın Tüm Yazıları