14 Şubat’ta bana sakın bunu alma!

Yine geldi çattı 14 Şubat! Yok emperyalist düzenin bir oyunu. Vayy insan sevgilisini bir gün değil her gün anmalı gibi şeyler söylense de geçiniz efendim bu işleri. Bu 14 Şubat hediye alınacak! Anladın mı sevgilim, özellikle sen alacaksın... Ama lütfen şu klişeler dışında olsun!

Haberin Devamı

OYUNCAK

Allah aşkına kadınların ‘oyuncak ayı’ sevdiğini kim söyledi? Kim bu dedikoduyu etrafa yaydı ve bütün erkek ırkı buna inandı? Bir kadına alınacak şey mi Allah aşkına? Bu bize yapılan haksızlık yüzünden liseden beri yatağımız, dolabımızın üstü, raflarımız, kitaplığımızda bulduğumuz her boşluk o iğrenç tüylü, ne işe yaradığını anlamadığımız oyuncaklarla dolu. Ne olursunuz artık almayın bize bunları.

14 Şubat’ta bana sakın bunu alma

PAHALI HEDİYELER

Aslında şiir gibi duruyor, özellikle ‘yükte hafif, pahada ağır’ denilince insanın aklı başından gidiyor kabul ama maalesef insanı biraz geriyor. “Şimdi buna kaç para verdi bu, neden bu kadar pahalı aldı ki, yarın ayrılmak istesem geri vermek zorunda mıyım? Bunu satsam kaç lira eder acaba? Sahte mi lan yoksa lak diye koydu önüme gibi paranoyak düşüncelere sürüklüyor insanı.

Haberin Devamı

EL YAPIMI HEDİYELER

Şimdi burada “Bana kendinden bir parça versin, işte içine aşkını koysun yeter” gibi romantik laflarla sizi kandırmayı düşünüyordum ama maalesef. İki kâğıt parçasını uhuyla yapıştırıp bana getirirse biraz üzülürüm. Elbet önemli olan maneviyat, tamam ama iyi bir resim yeteneğin varsa eyvallah. Ne bileyim, sesin güzeldir; şarkı söylersin ona da tamam ama diğer türlüsüne yokum açıkçası.

ÇİFTLER İÇİN KOMBİNLER

Aynı tişörtler, aynı eldivenler, aynı ayakkabılar. Iyyyy, ıyyyy, ıyyyyy! Sokakta en tahammül edemediğim şey ikiz gibi gezen sevgililer. Bir de tişörtlerinde mesaj kaygısı gütmüyorlar mı? Allahım çıldırıyorum. Neden bu kadar sinirliyim bilmiyorum açıkçası, isteyen istediğini yapsın tabii de. Ama iş hediye almaya gelince, bana kendine aldığın şeyi de alma!

PARFÜM

Eğer sürekli kullandığım bir parfümü hediye alıyorsa bir nevi kabullenilebilir. Yine de “Hiç mi düşünmedin, aklına ilk geleni aldın” diye bir carlarım. Tabii içimden carlarım. Zorla bi tane bulmuşum, hediyesini beğenmedik diye ondan da olacak değiliz herhalde. Ama yeni koku alırsa da “Bu acaba eski sevgilisinin kokusu muydu”, “Neden bunu aldı şimdi bu adam, benim kokumu beğenmiyor mu” diye de bir kıllanırım.

Haberin Devamı

Valla şimdi artık siz düşünün erkekler. Senelerce erkeklere hediye alınmıyor diye tutuştuk durduk. Günlerce gecelerce kıvrandık. Kusura bakmayın, azıcık da siz kıvranın!

Yazarın Tüm Yazıları