Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Özgüven için önemli

Bursaspor adına çok kritik bir 3 puan geldi cumartesi akşamı.

Haberin Devamı

Özellikle gençlerin özgüven kazanması bakımından bu galibiyet, 3 puandan çok daha değerli.
Zira ardı ardına olası mağlubiyetler ve beraberlikler özellikle gençlerimiz adına psikolojik bir baskı yaratabilirdi.
Kolay değil, çok genç yaşta ve gelişimlerinin başındaki bu çocukların sırtlarına büyük bir yük bindirdik. Hem bu yük ile uğraşıp, hem gelişimleri sürdürmenin yanında sonuca gidebilmeyi başarmak ciddi bir baskı yaratıyor. Umut edelim ki bu baskı altında ezilmeden, formasını giydikleri bu büyük camiaya layık birer futbolcu olsun her biri.
*
Yeri gelmişken gençler için şunu en baştan belirtelim;
Zaman zaman medyada sizleri eleştiren yazılar olacaktır. Bu eleştiriler hakaret seviyesine ulaşmadığı sürece sizlerin gelişimine birer katkı vesilesi olması yönünden dikkate alın. Tabiri caizse bu eleştirileri, kendinizi geliştirmek adına birer fırsat olarak kabul edin. Çünkü sizler futbolculuk kariyerinin daha çok başındasınız ve bu yolculukta önünüzde ciddi bir mesafe var. O yüzden ayaklarınızı yere sağlam basmak adına yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edin.
Unutmayın, “Ben futbolcu oldum” dediğiniz anda sistem sizi öğütecektir.
Bu kirli düzende ayakta kalabilmek sizin göstereceğiniz çabaya bağlı.
*
Gelelim Batman Petrolspor karşısında ortaya konan futbola;
Oynadığı ilk iki karşılaşmada gol yemeden galibiyet alan rakibi karşısında ilk yarıda topa daha çok sahip olan ve pas yapmaya çalışan bir Bursaspor izledik. Bu sayede pozisyonlar ve gol bulan yeşil beyazlılarda ikinci yarıda üstelik rakip 10 kişi kalmasına rağmen tam tersi bir görüntü izledik.
Durum böyle olunca da ilk yarıdaki güzel görüntünün aksine, rakibin oyununu kabul eden ve savunma yapan bir takım havasına büründük. Neyse ki savunma bloğu ve Canberk yerinde müdahaleler ile verilen mücadelenin boşa gitmesine engel oldular.
Rakip 10 kişi olmasına rağmen yaşadığımız bu krizin en başlı sebebi oyuncu kadromuzun (3 oyuncu dışında yaş ortalaması 18,7) çok genç olmasından kaynaklı 90 dakikalık bir fiziksel gücümüzün olmayışı ve yedek kulübesinde sahadaki yorulan oyuncunun yerini dolduracak bir alternatif oyuncu grubunun yokluğu. Kısaca yedek kulübesinde 18 yaş ve altında tam 6 oyuncumuz olduğunu söylersek, durumu özetlemiş oluruz sanırım.
*
Yine de gelecek adına en büyük umutlarımız sahip olduğumuz bu genç yürekler. Eminim ki en kısa sürede fiziksel ve mental (futbol aklı) anlamda kendilerini geliştirip, Bursaspor’un düştüğü bu çukurdan ayağa kaldırmak için canla başla mücadele edeceklerdir.
Ve bu gençlere cumartesi akşamı olduğu gibi ağabeyleri Enver Cenk, Kubilay ve Hasan destek olurlarsa bahsettiğimiz süreç çok daha çabuk geçecektir.
Tabii tüm bunların yanında kulüp yöneticilerinin sahadaki bu oyuncu grubuna sahip çıkması, hem sahada hem saha dışında haklarını kimseye yedirmemeleri gerekiyor.
Ayrıca saha zemini gibi unsurları da en kısa sürede çözüme kavuşturup, zaten çok az olan oyuncu grubumuzun sakatlıklar sebebiyle eksilmesini engel olmalılar. Aksi halde o koltukta boş boş oturmanın hiçbir anlamı ve önemi olmaz...

Yazarın Tüm Yazıları