Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Kötü tercihler, kötü futbol, kötü skor

Balıkesir’de donduk kaldık.Pazar akşamı hem maç öncesi, hem de maç sırasında kötü bir Bursaspor izledik.

Haberin Devamı

Sahada mücadele eden, isteyen, rakibini adeta ısıran Balıkesirspor son derece haklı bir galibiyet aldı.
Yeşil beyazlılar ise sahanın hemen her bölgesinde âdeta tel tel döküldü.
Böyle olunca eleştiri seslerinin dozu yükseldi.
*
Bana eleştiriyi hak edenlerin başında Mustafa Er Hoca geliyor.
Bu takımın bugünlere gelmesinde tabii ki Mustafa Hoca’nın emeğini yadsınamaz, lakin Balıkesir deplasmanına özelinde gerek çıktığı kadro, gerekse sahadaki görüntü hoş değildi.
İlk olarak defansın sol tarafında Cüneyt Köz tercihi bana göre büyük hataydı. Kendi bölgesinde dahi verim almakta zorlandığımız bir oyuncuyu, hiç oynamadığı bir bölgede oynatmak hatadır. Üstelik o bölgede oynayabilecek ve az-çok iyi bir ışık veren Abdullah varken.
Her zaman şunu belirtmişimdir;
Bir mevkiinin orijinal oyuncusu varken, tercih asla devşirme oyuncu olamaz.
17 yaşındaki Tuğbey’i, orta sahanın göbeğine koyarken, aynı şekilde 17 yaşındaki Abdullah’ı da kendi bölgesinde oynatması gerekiyordu.
Keza son derece kötü oynadığımız ilk yarıdan sonra, Ramazan’ı orta sahaya alıp, o bölgenin en iyi ve en diri adamı Emirhan’ı sol tarafa çekmek de yanlış bir tercihti.
*
Bu yanlışları 70’den sonra telafi etmeye çalıştı ama artık atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti.
Son olarak Mustafa Hoca’nın defanstan ayağa top ile çıkma taktiğini saygıyla karşılıyorum. Fakat rakibin buna çok iyi çalıştığı net bir şekilde belli iken ve bu bölgede sıkıntılar yaşıyorken aynı kurguda devam etme isteği de sonuca tesir eden bir başka hata oldu.
*
Sahadaki oyunculara gelince;
Ali Akman’ın kadro dışı kalmasıyla kendisine bir şans doğdu dediğimiz Batuhan Kör, form olarak iyice dibe vurdu. Sanki kadro dışı olayı psikolojik olarak onu da etkilemiş gibi. Umarım böyle bir şansın hayatında bir daha eline geçmeyeceğinin farkındadır.
Aynı şekilde nerede ve ne oynadığına anlam veremediğim Ozan İsmail Koç da hayatının fırsatını elinin tersiyle ittiğinin farkında değil. Sahadaki isteksiz ve soğuk futbolu birçok kesim tarafından eleştirildiğinin bilmesi gerek. Şahsen bu haldeki Ozan İsmail’i ben asla ilk 11’de düşünmem.
Futbol kariyerlerinde bulabilecekleri en büyük şansı yakalamış bu gençlerin bunu sahada bana göstermeleri gerek.
Emirhan’ın, Furkan Emre’nin, İsmail’in, her ne kadar istediğimiz katkıyı alamasak da Tuğbey’in, Çağatay’ın, Abdullah’ın sahada gösterdiği o mücadele isteği, hırsı Batuhan, Ozan İsmail ve Ramazan‘da da görmek istiyorum.
*
Sonuç olarak Bursaspor, play-off yolunda çok ciddi bir yara aldı.
Artık bundan sonraki maçlarda hata yapma lüksü kalmadı. Fakat küçük beyefendinin takımı adeta satıp, sabote etmesi, COVID-19 süreci ve sakatlıklar yeşil beyazlı takımı çok etkilediği aşikâr.
Bu görüntüden bizi çıkaracak tek güç de Mustafa Er ve sahada formanın hakkını verecek olan gençler...

Yazarın Tüm Yazıları