Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Hayırlı yenilgi

Yenilginin hayırlısı olur mu? Evet olur.

Haberin Devamı

Eğer takım olarak hedefleriniz farklıysa, iki kulvarda mücadele edecek kadro kalitesi ve genişliğiniz yoksa üstelik maddi anlamda hemen hemen hiçbir getirisi bulunmuyorsa kupada ilerlemenin bu saatten sonra hiçbir mantığı olamaz.
Belki ilk turlarda, kadroya giremeyen diğer altyapı oyuncuları görmek ve maç eksikliğini gidermek anlamında yararlıydı, lakin artık üst seviye takımlarla oynuyorken, lig takvimi pandemi nedeniyle yorucu bir hal almışken, sakatlık/ceza riski mevcut iken daha fazla yıpranmanın Bursaspor’a yarardan çok zarar getireceği aşikâr.
Yeşil beyazlı gençler zaten kupada beklentilerin üzerinde mücadele edip, güzel sonuçlar aldılar.
Artık devre arası kampından sonra tek bir hedefe odaklanmaları gerekiyor.
*
Karşılaşmaya gelecek olursak, maç zaten ilk 30 dakika içinde gelen goller neticesinde çok erken bitmişti. Kalan 60 dakika hazırlık maçı havasında geçti. Ki bu da sakatlık/ceza riskinin minimuma inmesi açısından da olumluydu.
Antalyaspor karşısında alınan bu skor ve oynanan futbol ayrıca bazı gerçeklerin görülmesi bakımından da yararlı oldu;
İlk olarak iki lig arasındaki seviye farkını gördük.
1. Lig’de mücadele, fiziksel tempo karşılaşmaların sonucu için belirleyici olurken, Süper Lig takımlarına karşı bunun her zaman yetmediğini gördük. Tecrübe, yetenek, bitiricilik gibi unsurlar maçların sonucunda belirleyici oluyor.
Salı günkü karşılaşmanın ikinci faydası, takım içinde bazı gençlerin “Ben artık futbolcu oldum” söylem ve hareketlerinin ne kadar boş olduğunu, önlerinde daha epey bir yol olduğunu görmelerini sağladı.
*
Bir üçüncüsü de transfer dedikodularının ve üst seviye futbol adamlarının izlediği bir ortamda kafaların karışabileceğini, yalnızca saha içi değil, saha dışı unsurların da hem futbolcu, hem de yöneticiler tarafından iyi idare edilmesi gerektiğini gördük.
Bunun yanında Özer Hurmacı’dan bu takıma katkı beklemenin hayalcilik olduğunu, bir adım ileri, iki adım geri şeklinde bir futbol anlayışının gençlere örnek değil, köstek olacağı anladık.
Ayrıca sahadaki bazı gençlerin futbolun bir takım oyunu olduğunu anlamaları gerektiğini, tek başına, bencil hareketlerle ne kendine, ne de takımına faydalı olabileceklerini anlamaları gerekiyor.
*
Takım savunmasının da yalnızca geri dörtlüde oynayan oyuncuların değil, özellikle kanatlarda oynayan ofans oyuncularının da mutlaka destek olmaları gerektiğini bir kez daha gördük. Bu anlamda Burak Kapacak ve Batutan Kör’ün bu yönlerini de geliştirmeleri gerekiyor.
Sonuçta daha önce de belirttiğim gibi, beklentilerinin çok üzerinde işler yapan gençlerin bu tarz yenilgilere aldırış etmeden, öğrenme ve gelişme sürecinde almaları gereken dersleri alıp yollarına devam etmeleri gerekiyor.
*
Gençler şunu bilmeli ki;
Camia içindeki aklı başında Bursasporlular ortaya koydukları bu performanstan ötürü her daim onlarla gurur duyuyorlar. İstedikleri tek şey de yetiştikleri bu kulüp için mücadele etmeye devam etmeleri ve maddi anlamda Bursaspor’a katkı sağlamaları...

Yazarın Tüm Yazıları