Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Artık karar zamanı

ALTAY maçı sonrası play-off umutlarını Kaf dağlarının ardına bırakan Bursaspor, Ümraniye deplasmanı sonrası kepenkleri tamamen indirdi.

Haberin Devamı

Her zaman dediğimizi gibi transfer tahtasının açılamadığı, ödemelerin yapılamadığı, tribünlerde seyirci desteğinin sıfır olduğu bir sezonda bu yaş ortalamasına sahip bir takımın ligde kalması kim ne derse desin başarıdır.
Bu anlamda gerek Mustafa Hoca, gerekse de sahadaki özellikle genç oyuncuları tebrik etmek ve kutlamak gerekiyor.
Hele ki bizimle hemen hemen aynı durumdaki Eskişehirspor’un haftalar önce lige havlu attığı bir ortamda, üstelik hakemlerin kritik maçlarda sürekli aleyhimize hata yaptığı göz önüne aldığımızda bu haftaya kadar play-off ümitlerini canlı tutabilmek ekstra bir başarıdır.
*
Lakin artık bu sezon için artık nokta koyulmuştur ve Bursaspor tarihinin belki de hayata kalma adına en kritik sezonunun hazırlıklarına bir an önce başlanmalıdır.
Bu yüzden de kesinlikle alınacak skorlara bakılmaksızın önümüzdeki sezonun yapı taşları oluşturulmaya başlanmalıdır.
Takımda kesinlikle kalması, kiralık verilmesi ve gönderilmesi gerekenler için karar verilmelidir.
Bu doğrultuda;
Emirhan Aydoğan, Burak Kapacak, Burak Altıparmak, Onur Atasayar, Taha Yedikardeş, İsmail Çokçalış kesinlikle takımda kalması gereken ve önümüzdeki sezonun iskeletini oluşturması gereken oyunculardır.
Bu oyunculara ilave olarak Berat, Ertuğrul, Vefa, İsmail Can gibi oyuncular ilk 18 veya 25 kişilik kadroda düşünülmesi gereken isimler olabilir.
Kalede ise Ataberk’in önüne sözleşme konulmalı, imzalamadığı takdirde kalan maçlar için kale derhal Canberk veya Deniz’e teslim edilmelidir.
Ozan İsmail, Batuhan, Ramazan, Furkan Emre, Tuğbey, Çağatay, Kerem gibi bu sezon oldukça fazla şans bulan fakat açık söylemek gerekirse, bu şansları iyi değerlendiremeyen oyuncu grubunun da en yakın zamanda oynayabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri takımlara kiralık olarak verilmesi konusunda adım atılmalıdır.
Özer, Cüneyt ve Aykut gibi yaşı ilerlemiş ve artık takıma herhangi bir fayda sağlamayan oyuncuların da takımdan gönderilmesi gerekmektedir.
*
Tabii bu konuda nihai kararı yeni gelecek yönetim ve belki de onların getireceği teknik kadro verecektir. Lakin bu durum netlik kazanana kadar Mustafa Er Hoca’nın üzerine düşen, hiç değilse bundan sonraki kalan maçlarda Batuhan, Ozan İsmail, Ramazan gibi beklentilerin çok uzağında kalan, hırs anlamında ise en ufak bir gayret göstermeyen oyuncular yerine, kadroda bu sezon çok yer vermediği oyuncuları sahaya sürmek ve gelecek sezon adına hiç değilse fikir sahibi olmak.
Evet, Mustafa Hocam artık karar zamanı...
Sizden isteğimiz formayı isteyen, tekmeye kafa uzatan, hırslı, armayı ve şehrin değerini bilen oyuncuları sahada görmek...

Yazarın Tüm Yazıları