Nişan-düğün arası mutlu olma rehberi!

Bu yazı hayatınızı kurtarabilir. Nişanlılık döneminde misiniz? Buyurun, hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamaları yazdım.

Haberin Devamı

Düğün; çok insanı aynı anda mutlu edebilen bir etkinlik. Sınırsız dağıtan arkadaşlar, lorke lorke salona akan akrabalar, çocuğunun mürüvvetini aradan çıkaran aileler, abiye satan terziler, gelir hedeflerini revize eden oteller, bir otomobil fiyatı talep edip karşılığında beyaz bir elbise teslim eden butikler... Hepsinin sevinci yüzlerinden okunuyor. Evlenen kişileriyse adına ‘hayatı beraber yaşamak’ dediğimiz çok zorlu bir süreç bekliyor. Dolayısıyla; bir evliliği peşinen alkışlatmaktansa 10 yılın sonunda hâlâ mutlu olan çiftlerin bu olağanüstü durumu düğün yaparak kutlaması bana daha tutarlı geliyor.

Ama yukarıdaki ve benzeri ekosistemlerin yaşayabilmesi için düğünler tabii ki olduğu gibi kalacak. Yine nişan sonrası çok ciddi telaş dönemleri başlayacak. Ancak gelin ve damatların söz konusu telaşlarının daha ‘tatlı’ olması için sürece görümce ve kayınla başlayan akrabalık türlerinden çok teknolojiyi entegre etmek daha rasyonel bir seçenek olarak görünüyor. Evet, nişanlılık döneminde hayatı kolaylaştıran birçok mobil uygulama mevcut. Ve neyse ki onlar bu köşenin iştigal alanına giriyor.

Haberin Devamı

İyi hafta sonları, mutlu hayatlar!

◊ Fotoğraflar: Bol bol fotoğraf çekecek, düğüne giden her anı kaydetmek isteyeceksiniz. Ancak çektiğiniz karelerin telefonun içindeki kalabalıklar içinde kaybolması daha büyük olasılık. Facebook’un geliştirdiği Moments uygulaması fotoğrafları zaman, mekân ve kişilere göre otomatik olarak grupluyor. Bu seçkilerden slayt gösterisi hazırlayıp Facebook’ta paylaşmak (like toplamak) da çok pratik.
◊ Fit olmak: Gelinlik ve damatlığa verilen paralarla beş yıllık spor salonu üyeliği almak mümkün. Ancak ne yazık ki hem bu masrafa razı hem de fit olup bu kıyafetlerin içine girmelisiniz. Geçen hafta yazdığım Fit365 ve MyFitnessPal kalori sayarak formda kalmanıza yardım edecek. Salona gitmeden evde egzersiz yapabilmek içinse günde yedi dakikalık setler sunan ‘Seven’ app’ini öneriyorum.
◊ Davetliler: Mekânla kişi sayısı üzerinden anlaşıp davetli listesini onaylatmak için ailelerle kan, ter ve gözyaşları içinde bir pazarlığa girdiniz... Nihayet üstünde mutabakata varılan bir metin ortaya çıktı. Ama çile bitmiyor. O listenin içinde sağlıklı yanıt vermeyenler olacak ve sancı son dakikaya kadar sürecek. The Knot GuestBook uygulaması şipşak hazırladığı düğün web sayfası üzerinden davetli yönetimini de yapmanızı sağlıyor. Dünya bir dakikalığına güzelleşiyor.
◊ Planlama: Yapılacaklar listesi kabarık. Zaman dar. Sadece düğün sürecinde olanlara yönelik planlama uygulaması WeddingHappy
eliniz+ayağınız olacak.

Yazarın Tüm Yazıları