Patrick Özdemiroğlu
Patrick Özdemiroğlu
Patrick ÖzdemiroğluYazarın Tüm Yazıları

Bu yazı okunur: Seks, merak ve teknoloji

Belki bir ‘kontes fıkrası’ değil ama aşağıdaki yazının içinde de popüler olmak için gerekli öğeler mevcut

Haberin Devamı

Bu yazı okunur:  Seks, merak ve teknoloji


Teknoloji birçok alanda -her gün biraz daha fazla- hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Hiç sevişmiyormuş gibi davranmayı seçen toplumlar bile teknolojinin nimetlerinden faydalanırken cinselliğin es geçilmeyeceği gerçeğiyle yüzleşmekte. Evet, şişme bir hanımefendi sipariş edildiğinde ‘nasılsa şikâyet edemez’ güveniyle bir koli gazete kâğıdı gönderen girişimcilerin ‘cennetten tabu’ sattığı toplumlardan bahsediyorum (Bkz: Bir arkadaşımın başına geldi klasörü.)


Robotlarla seks


Kaderimizden kaçamayız. Yapay zekâ üzerine yapılan araştırmalar 2025 yılında insanoğlunun inişli çıkışlı ilişkilerini robot seks partnerleriyle de yaşayacağını söylüyor. Kaldı ki, insanların yüzde 20’sinin yataklarından mesaj attıkları, romantik bir yemek masasının etrafındaki zatı muhteremlerin yüzünü aydınlatan detayın akıllı telefon ışığı olduğu, bar kesişmelerinin yerini profil fotolarının aldığı günümüzde de robot partnerlerden çok uzakta olduğumuzu söyleyemeyiz. (Minik not: Tinder’da günde 1 milyardan fazla foto kaydırılıyor.)

Haberin Devamı

Cinsel hayat günlükleri


Mesele insan vücudu ve kan akışı olduğunda hafıza da buna paralel olarak güç kaybedebilmekte. Web uygulaması ‘Nipple’ kendi cinsel geçmişinizi ve deneyimlerinizi not etmenizi sağlıyor. Temel amaç geçmişte neyi doğru ve yanlış yaptığınızı, spesifik partnerin rahatsız olduğu ve/veya sevmediği noktaları hatırlamanızı sağlamak. ‘Spreadsheet’ mobil uygulamasıysa yatak performansınızı hareket ve ses düzeyini ölçerek gözlemliyor, bu verileri geriye dönük istatistiksel tablolar haline getiriyor, size yatakta iyi olup olmadığınızı söylüyor. (Alternatif metot: Komşunuzun kapıya gelmesi.)


Kegel egzersizleri


2014 kadınların kegel kaslarını çalıştıran akıllı uygulamaların yükseliş yılı oldu. Orgazm olmayı kolaylaştıran, doğum sonrası iyileşmeyi hızlandıran bu egzersizlerin genel sorunu kadınların sıkıntıdan patlamasıydı. Ancak ‘kGoal’ ve ‘Skea’ gibi uygulamalar Hugo’vari oyunlar ile bu sorun aşılmış görünüyor. (Bkz: Nereye çufçufluyoruz?)

Haberin Devamı


Akıllı vibratörler


Dünyayı ele geçirecek yapay zekâ ‘Skynet’i yanlış yerde arıyor olabiliriz. Bilgisayarlar da öğrenebiliyor, seks oyuncakları da. Bu noktada kadınların hareket ve nabız atışlarından aldığı geri bildirimlere göre çalışan ‘The Hum’ adlı vibratörün altını çizmek gerekiyor. (Tehlikenin farkında mısınız?)
Uzun lafın kısası; konu teknoloji ve seks olduğunda kendimizi cümle içinde penise takılan performans ölçerlerden, tüm vücuda giyilen prezervatiflerden, sanal gerçeklik pornolarından bahsederken de bulabiliyoruz. Ancak buna şaşırmamak gerek. Teknoloji insan ilişkilerini her geçen gün biraz daha toplumsal bir delirme seviyesine getirmekte. Cinsellik neden bundan bağımsız olsun ki?

Yazarın Tüm Yazıları