Pantene Altın Kelebek için geri sayım başladı

47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri 5 Aralık’ta Zorlu PSM’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Hürriyet Kelebek ve Pantene işbirliği ile yapılan ödül töreninin büyük jürisi geçen hafta toplandı.

Haberin Devamı

40 kategorideki adaylar tek tek değerlendirildi, jüri kendi oylarını da kullanarak bu yılın birincilerini belirledi.
Bu yılki jüride, oyuncular Demet Akbağ ve Nurgül Yeşilçay, Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Hale Soygazi, yönetmen Andaç Haznedaroğlu, ünlü popçu İzel ve yapımcı Yağmur Ünal, Kelebek Magazin Müdürü Selim Akçin, Hürriyet yazarı Kanat Atkaya, röportajlarıyla ses getiren Hakan Gence, Kelebek yazarlarından Savaş Özbey, Onur Baştürk ve ben vardık.
Pantene Altın Kelebek için geri sayım başladı
Benim için bu işlerde kritik aşamalar vardır.
- Oylama başlangıcı...
- İkinci tur oylamaya geçiş...
- Jüri toplantısı...
- Ödül gecesi...
Tüm aşamaları tamamladık.
Geriye son bir adım kaldı.
Ödül gecesi!

Haberin Devamı

17 milyon oy kullanıldı
Ritz Carlton Hotel’de saat 12.00’de başlayan toplantımız 5 saat sürdü. Her saati heyecanlı, her dakikası fikir çatışmalarıyla, her saniyesi saygıyla geçti. Jüri oyları Pantene Altın Kelebek ödül törenlerinde önemli bir yer tutuyor, oylara yüzde 30 etkisi var.
O yüzden bazı kategorilerde halk oylamasında birinci olan adaylar jürinin oylarıyla değişti. Ancak gelen oylardan gördük ki, halk Pantene Altın Kelebek’in çok sıkı takipçisi. Oylar halk tarafından çok isabetli dağıtılmış. Yaptıkları işlerle bu seneye damga vuran isimlere oy yağdırmış halk. 40 kategori için 17 milyon oy kullanıldı bu sene. Peki o zorlu jüri toplantısına neler yaşandı?
Biraz anlatayım ben size...

Toplantıya kim geç kaldı?
Ünlü jürilerin hemen hepsi zamanında Ritz Carlton’daki toplantı salonundaydı. İlk gelen isim yönetmen Andaç Haznedaroğlu oldu. Notlarını önüne alıp toplantı saatini beklemeye başladı.
İstanbul trafiğinin azizliğine uğrayan isim ise Nurgül Yeşilçay oldu. Koştura koştura rötarlı bir şekilde salona gelen Yeşilçay, enerjisiyle hepimizi hareketlendirdi. Geç kaldığı 1-2 oylama safhasını telafi etmek için hepimiz gittikten sonra, salonda kalıp çalışmaya devam etti.
Pantene Altın Kelebek için geri sayım başladı
Bu yılki Pantene Altın Kelebek jürisinde kendi alanlarında büyük başarılara imza atan altı kadın; Demet Akbağ, Hale Soygazi, Nurgül Yeşilçay, Andaç Haznedaroğlu, Yağmur Ünal ve İzel de yer aldı.

Haberin Devamı

Molada gergin anlar
Her nedense bazı oylamalarda gözüm hep Yağmur Ünal’ın üzerindeydi.
İlk molada yanına gidip “ama şu şu kategorilerde neden çekimser kaldınız” diye sordum.
Genç yapımcının işlerini çok beğeniyorum o yüzden olumlu ve olumsuz tüm fikirleri benim için değerli. Benim bu ‘patavatsız’ soruma gergin bir cevap geleceğini sanırken Yağmur Hanım, gayet kibar bir şekilde tercihlerinin ve kararsızlıklarının nedenini anlattı.
Ve beni de saniyeler içinde ikna etti.

El kaldırmayı kaçıran ünlü kim?
Bazı oylama sonralarında bir oy eksik çıktı. Bakıyoruz bir oy yok, araştırıyoruz biri kullanmamış, sayıyoruz yok!
Geç de olsa durumu fark ettik. O hararetli tartışmalar sırasında önündeki notlara çok kaptırmış kendini Hale Soygazi ve biz oylama yaparken el kaldırmayı unutmuş.
Pantene Altın Kelebek için geri sayım başladı
Hale Hanım, “ee hadi oylayalım” deyince ve biz “e yaptık ya Hale Hanım” cevabını verince durumu fark ettik.

Haberin Devamı

Jüri analizleri
Demet Akbağ
Jüriye damga vuran isimlerin başındaydı. Tüm kategorileri çalışıp gelmişti salona. En iyi oyuncu, en iyi dizi, en iyi komedi gibi kategorilerde tecrübesini konuşturdu. Onun anlatımları beni ve bazı jüri üyelerini etkiledi.
Andaç Haznedaroğlu
İşin içinden çıkamadığımız kategorilerde can simidi oldu. Andaç Hanım kritik noktalarda “bir dakika” diyerek olaya müdahale etti. Senaryo tartışmalarında, yönetmen değerlendirmelerinde yaptığı bilgilendirici katkılarla jürinin en dikkat çeken isimlerindendi.
Nurgül Yeşilçay:
Gündemi çok sıkı takip eden biri olduğu için her kategoride kendi birincisi vardı. Tartışmalı anlarda sakin kaldı. Oyunculuk konusunda bilgilendirici doneler sundu.
Pantene Altın Kelebek için geri sayım başladı
Hale Soygazi:
Bir dev oturuyordu jüri masasında. Hale Hanım önce güzelliğiyle büyüledi hepimizi. Herhalde Yeşilçam güzelleri diye bir kategori olsa tüm oda ona el kaldırırdı. Neyse. Bakış açısı hepimizden farklıydı, adayları geçmişleriyle, yaptıkları işin yaratıcılığıyla değerlendirdi.
Yağmur Ünal:
Jürinin benimle beraber en genç ismiydi Yağmur. Ama o genç yaşında iyi işler yapıyor. Şu anda en çok izlenen bazı dizilerin yapımcısı. Kendi dizisinin aday olduğu kategorilerde oy kullanamadı. Kararsız kaldığı kategorilerde barkovizyondan videoları izleyerek oyunu kullandı.
İzel:
O müzik piyasasının en köklü isimlerinden biri. Özellikle en iyi çıkış yapan ve en iyi şarkı, DJ kategorilerinde önce sözü ona verdik ve kimi seçtiğini duymak istedik.
Pantene Altın Kelebek için geri sayım başladı

Sahneye çıkacak isimler
İşte geldik törenin en can alıcı kısımlarından birine.
- Edis
- Tuğba Yurt
- Sefo
- Ece Mumay
- Sakiler
O gece sahnede performans sergileyecek isimlerin başında geliyor. Edis müthiş bir sahne şovu hazırlıyor.
Tuğba Yurt bu yıla damga vuran şarkılarını ödül töreninde seslendirecek.
Ece Mumay kalabalık ve konsept ağırlıklı bir sahne şovunun hazırlıklarını bitirdi bitirecek.
Sakiler herkesi kalbinden yakalayacak yeni ‘cover’ şarkısını ilk kez Zorlu’daki gecede okuyacak. Ve Sefo.
7’den 77’ye herkesin dilinde olan “Bilmem mi” şarkısıyla sahnede olacak ünlü rap’çi.
Bu listeye eklenen isimler olacak. Siz sürprizler için beklemede kalın.

Haberin Devamı

Kırmızı halıyı kim sunacak
Duydum ki kırmızı halıyla ilgili söylentiler çıkıyormuş. Doğrusunu size ben söyleyeyim.
5 Aralık gecesi kırmızı halıyı, bendeniz Orkun Ün, Kelebek moda yazarı Hande Can ve Onur Baştürk sunacak.
O geceye katılanlar kırmızı halı yayınında herkesten önce konuğum olacak ve tören öncesi heyecanlarını paylaşacak.

Ödül paylaşımı yapıldı
En iyi yarışma programında Demet Akbağ, oğlu ve arkadaşlarıyla yaşadığı bir diyaloğu anlattı. Kararında oğlunun etkisi büyüktü.
Sonuçta gümbür gümbür bir ‘Z’ kuşağı geliyor. Zaten oylarda bu kuşağın etkisinin fazlalığını göreceksiniz.
Jüri olarak bizi çok zorlayan kategorilerin başında en iyi yarışma, en iyi erkek ve kadın oyuncu ile en iyi şarkı vardı. Resmen ter döktük...
Ve çok garip ama bu saydığım kategorilerin bazılarında jüri oy birliğiyle aldı kararını. Hatta şu sürprizi de söyleyeyim, bazı kategorilerde ödüller 2 isme gitti.
Yani ödüller paylaştırıldı...

Haberin Devamı

Açılış şovu Demet'ten
Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nin açılış şovunu Demet Özdemir yapacak. Aylar öncesinden provalara başladı Özdemir. Siz şimdiden Demet Özdemir ve ekibinin büyüleyici dans şovuna hazır olun.

Pantene Altın Kelebek için geri sayım başladı
Demirören Medya Kurumsal ekibi, Kelebek ekinin editoryal kadrosu, jüri toplantısının sorunsuz geçmesi için çok çalıştı. Ekip, toplantı sonrası foto muhabiri Emre Yunusoğlu’na The Ritz Carlton Oteli’nin terasında böyle poz verdi.


 

 

Yazarın Tüm Yazıları