Taksim’in kalbinde açılan iki iddialı mekânı yaratıcıları anlatıyor

Yeme-içme sektörünün önde gelen isimlerindendir Gülin-Yücel Özalp çifti. Nişantaşı’ndaki Niş dönemlerini anımsıyorum, şahaneydi. Sonra Reina içinde Blue Topaz’ı açtılar. Ardından Kanyon’daki Escale ve Karaköy’ün ilk mekânlarından Colonie’yi... Gümüşsuyu’nda açtıkları Topaz artık şehrin klasiklerinden oldu, halen devam ediyor.

Haberin Devamı

Taksim’in kalbinde açılan iki iddialı  mekânı yaratıcıları anlatıyor

Mısır Çarşısı’ndaki Pandeli de ayrı bir klasik. Pandeli’yi geçmişine sahip çıkarak yenilediler ve şimdi hem lokallerin hem de turistlerin tarihi yarımadadaki favori öğle yemeği restoranı. İKSV Binası içindeki Firuze ve Monkey de kendi tarzlarında yola devam ediyor. Bugün onlarla yeni heyecanlarını konuşacağız. The Marmara Taksim Oteli’nin üst katında açtıkları Okra ve daha önce hiç kullanılmamış bir alan olan, şehri 360 derece gören manzarasıyla Upperist’i...

Yeni mekânlarınız Okra ve Upperist’in birer insan olduğunu düşünün. Karakterleri nasıl olurdu?

- Okra mutlu, güvenilir ve heyecanlı biri! Gayretli, yaşamayı seven, sürprizlerle dolu, sanata düşkün, keşfetmeyi seven, İstanbul’a tutkulu. Farklı bir ülkede rahatça yaşayabilecek kültürel birikime sahip bir dünya insanı, ama o İstanbul’u tercih etmiş. Upperist ise olduğu gibi. Nasıl görünüyorsa öyle biri. Öncelikle yalın ve içten. Doğal, hayatı dolu dolu ve nasıl istiyorsa öyle yaşayan, büyüleyici, ilham veren, eğlenceli ve kendine hayran bırakan sahici biri. Ve tabii o da İstanbul’a âşık...

Haberin Devamı

Okra’nın mutfağı nasıl? Gelenleri nasıl bir menü karşılayacak?

- Okra’nın menüsünün kalbi açık ateş. Bu bizi çok heyecanlandırıyor. Executive şeflerimiz Hüseyin Ceylan ve Mert Yalçıner’in çalışmaları sonucunda ateşte pişirme; farklı aromalar ve mevsimsel ürün zenginliğini de kullanarak yemeği lezzetli ve en yalın haliyle sunan özgün bir mutfak haline geldi. Okra’nın menüsünü ise “çağdaş Akdeniz mutfağı” olarak tanımlıyoruz.

360 DERECELİK İSTANBUL MANZARASI

The Marmara Taksim’in ‘rooftop’ı hiç kullanılmamıştı. İlk kez kullanılacak. Yapımı ne kadar sürdü? Böyle 360 derece bir manzara sanırım şehirde başka bir yerde yok değil mi?

- Evet, bir teras düşünün: İstanbul’un ortasında ve daha önce hiç kullanılmamış. Yaklaşık 1.5 yıl çalıştık. Mimari proje ve uygulama Koray Özgen’e ait. 360 derece İstanbul’u görebileceğiniz sıcak ve samimi bir rooftop haline geldi. Yalın bir yaklaşımla var olan İstanbul manzarasının görsel anlamda öne çıkmasını ve deneyimi zenginleştirmesini hedefledik.

Haberin Devamı

Bangkok’taki meşhur Sky Bar nasıl ikonik hale geldiyse, yurtdışında Upperist’in de böyle ikonik bir seviyeye gelmesini bekliyor musunuz?

- Evet, elbette. Ancak Okra ve Upperist daha kuvvetli. Çünkü tarihin içinde yaşayan bir şehirde, tamamen İstanbul’a hâkim bir manzarası olan ve şehrin tüm kokusunu duyabildiğiniz bir terasın olması büyük şans. Terasın her köşesi çok etkileyici. İnsanı sarıp sarmalıyor. Dahası, The Marmara Taksim gibi uzun yıllardan beri şehrin kalbinde kültür ve sanata hizmet veren bir binanın rooptop’ında olmak da heyecanlı. Elbette, dünyanın her yerinde insanlar gelsin ama bu güzelliği hep birlikte paylaşalım istiyoruz.

Doğrusu Okra da Upperist de iddialı projeler olmuş...

Haberin Devamı

- Galiba ikisi de uzmanlık projemiz oluyor. Okra’yı göreceksiniz, adım adım ilerliyor. Aynı katta bir barı olacak, eylülde açılacak. Hemen yanında, gerektiğinde restorana eklenebilen 40 kişilik özel bir salon daha mevcut. Okra’nın sanatla bağının da kuvvetli olmasını istiyoruz. The Marmara Taksim’in sanatla bağlantısı hem de bizim sanata yaklaşımımız dolayısıyla...

AKM’NİN AÇILMASI CAZİBEYİ ARTIRDI

Bir yandan Okra ve Upperist’in lokasyonu Taksim. Çoğu İstanbullu için zorlayıcı bir lokasyon. Taksim lokaller arasında yeniden moda olur mu?

- Biz Desert Group olarak Taksim ve çevresini seviyoruz. Günümüzün büyük bir kısmı bu bölgede geçiyor. Diğer mekânlarımız Topaz, Firuze ve Monkey bu bölgede. Keza Pandeli çok yakın. Bu bölge de bizi seviyor diyebiliriz. Aslında yerli ve yabancı misafirler için burası bir merkez, bir buluşma noktası. Kültür ve sanatın kalbinin attığı, vazgeçilmez bir yer Taksim. AKM’nin tekrar hayata geçmesi de bölgenin cazibesinin artırdı. Ve bu etki giderek artıyor.

Yazarın Tüm Yazıları