Peki Matthew Perry nasıl?

Lisa Kudrow, insanların “Friends” dizisi hakkındaki ilk sorulardan birinin şu olduğunu itiraf etmiş: “Matthew Perry nasıl?”

Haberin Devamı

Bu itirafı da Matthew Perry, geçen yıl yayımladığı “Friends, Lovers and The Big Terrible Thing” kitabının önsözünde yazmıştı.

Artık bu sorunun yanıtını hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Çünkü Perry ya da herkesin belleğine kazınmış ismiyle Chandler, Instagram’daki son paylaşımı olan jakuzinin içinde ölü bulundu.

Son paylaşımlarında Batman’e atıfta bulunarak kendinden sürekli “Mattman” olarak bahseden Perry, bu jakuzili finale adım adım nasıl geldi?

Bunun için 90’ların sonuna dönmek gerekiyor.

“KANEPE BENİM İÇİN CENNETTİ”

Perry’nin ağrı kesici bağımlılığı ilk kez 1997’de geçirdiği kayak kazasının ardından başlıyor. Bu konuyla ilgili New York Times’a verdiği bir röportaj var.

O röportajda şu cümleleri dikkat çekici:

“Her gün uyandığımda 55 Vicodin almam ve bunu nasıl yapacağımı bulmam gerekiyordu. Bağımlı olduğunuzda her şey matematiktir. 

Haberin Devamı

Aynı anda sekiz doktorum vardı. Sırt ağrısı ya da migren taklidi yapardım.

Önce birine gidiyordum ve üç tane almam gerekiyordu. Sonra diğerine...

Bunu keyif almak ya da iyi hissetmek için yapmıyordum. Kesinlikle partici biri değilim. Sadece kanepemde oturup beş Vicodin alarak film izlemek istiyordum.

Kanepe benim için cennetti”.

“ÇÜNKÜ BEN ARTIK ORADA DEĞİLDİM”

Perry’nin bağımlılığı yıllar geçtikçe ciddi tıbbi sonuçlara neden oluyor.

Bağırsağıyla ilgili sorunlar yaşıyor, zatürre oluyor, iki hafta komada kalıyor, kolostomi torbasıyla dokuz ay geçiriyor ve bir düzineden fazla mide ameliyatı geçiriyor.

Öyle ki 49 yaşına geldiğinde hayatının yarısından fazlasını tedavi merkezlerinde geçirdiğini anlıyor.

Nitekim anı kitabında bu durumla dalga geçmişti Perry:

“Lütfen dikkat: Önümüzdeki birkaç paragrafta bu kitap bir anıdan ziyade bir biyografi olacak. Çünkü ben artık orada değildim”.

DİŞLERİ BİR ANDA DÖKÜLMÜŞ

Kitabında bağımlılığıyla ilgili acı tecrübelerini anlatmaktan da kaçınmamıştı Perry.

Bu tecrübelerden biri şuydu: Bir gün fıstık ezmeli bir tostu ısırmış ve üst dişlerinin tamamı bir anda yerinden fırlayıp dökülmüştü.

Perry dişlerini kot pantolonunun cebine koyup nasıl dişçiye gittiğini de anlatmıştı kitabında.  Bitmiyor... Bir de alkol bağımlılığı vardı Perry’nin.

Haberin Devamı

Bu konuda “Friends”teki arkadaşları onu uyarmıştı. Anı kitabında bundan da bahsediyor Perry. Bir gün Jennifer Aniston setteki karavanına geliyor ve çok fazla içki içtiğini yüzüne karşı açıkça söylüyor.

AYILMAK İÇİN 9 MİLYON DOLAR 

Aslında Perry kitabını çıkardığı geçen yıl “18 aydır temiz olduğunu” ve tüm bağımlılıklarından kurtulduğunu söylüyordu.

Şu itirafı da dürüstçe yaparak üstelik:

“Ayılmak için 9 milyon dolar falan harcadım”.

Ama anlaşılan o ki tüm bunlar yetmedi ya da Perry’nin canı gitmek istedi.

Ve şimdi sadece Joey, Monica, Phoebe, Rachel ve Ross değil; bu karakterlerle büyümüş, halen büyümekte olan nesiller de bir parçaları kopup gitmiş gibi hissediyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları