Bodrum kışları daha güzel

Kış güneşinde buz gibi denizi, şef yemekleri, şömine başı muhabbetleri ve yazdan farklı kalabalığıyla Bodrum’un kış ortası notlarına buyurun...

Haberin Devamı

Bodrum’un üç aya, hatta bazı yazlar iki aya sıkışıp kalan kısa sezonu pandemiyle beraber uzadı.
Sadece yaz sezonu değil, artık kışın bile Bodrum’a gelen insan hayli fazla olmaya başladı.
İlk kez geçtiğimiz yılın şubat ayında yaşamıştım bunu.
Bodrum merkezin popüler mekanlarından Yula’da kış güneşine karşı otururken İstanbul’dan sadece hafta sonu için gelen birçok tanıdık simayla karşılaşmıştım.
Hatta yollarda yaz kadar olmasa bile trafik bile vardı.
GÜZİDE DURAN’IN
DEDİĞİ GİBİ
Şimdi yine yeniden bir şubatta Bodrum’dayım.
Cumartesi gecesi Maça Kızı’nın davetinde karşılaştığım, bir süredir eşiyle Bodrum’da yaşayan Güzide Duran Aksoy’un da söylediği gibi: “Bodrum kışları daha güzel”.
KIŞIN DA HAREKETLİ KILMAK İSTİYOR
Maça Kızı’nın yaratıcısı Sahir Erozan da kışın Bodrum’da olmanın güzelliğinin farkına varanlardan.
İşte bu yüzden Maça Kızı’nı kışın da hareketli kılmaya karar vermiş.
Hafta sonu gastronomi ve sanat odaklı bir etkinlik düzenlemesi bu yüzdendi.
Neler oldu bu etkinlikte?
Öncelikle Türkiye’nin önde gelen kadın şefleri iki gece boyunca yemek yaptı.
Şemsa Denizsel, Damla Uğurtaş Özay, Müge Ergül Karaca, Çiğdem Seferoğlu, Zeynep Pamirtan, Pınar Taşdemir, Burçak Kazdal, Seray Öztürk ve Sara Tabrizi.
Ayrıca sağlıklı yaşam meraklılarının yakından takip ettiği şef Bruna Emer de bu kadroya eşlik etti, yemek dersi verdi.
Bodrum’da yaşayan sanatçı Mine Akın da zeytin ağacı köklerinden oluşturduğu heykelleriyle mini bir sergi yaptı.
KİMLER VARDI?
İki geceye yayılan yemeklere katılanlar arasında ise Menderes Utku ve eşi Sura, Autoban’ın kurucularından Seyhan Özdemir, İstanbul ’74’ün sahibi Demet Müftüoğlu Eşeli, mimar Melkan Gürsel, iş insanları Baran Süzer ve Alp Özcan gibi tanıdık isimler vardı.
SON YEMEK
Maça Kızı’nda bu etkinlik olurken aynı anda Bodrum merkezdeki ikonik restoran Mahmut Kaptan’ın Yeri bir daha açılmamak üzere son yemeğini veriyordu müdavimlerine.
Sırf bu yemek için İstanbul’dan gelen bir arkadaşım, “Zar zor yer bulduk. Buradan da Körfez Bar’a gideceğiz” diyordu mesajlaştığımda...
EDITION NİSANDA AÇILIYOR
Bodrum kışın daha güzel, ama yazı özleyenler için de bu kez sezonun hayli erken açılacağını söyleyeyim.
Yaz-kış Bodrum’da yaşayan Bodrum Edition’ın genel müdürü Marc Matar’la Maça Kızı yemeğinde karşılaştığımızda şöyle diyordu: “Nisanda oteli açıyoruz”.

 

Yazarın Tüm Yazıları