5 maddede Metin Akpınar olayı

◊ En tuhaf durum:

Haberin Devamı

Metin Akpınar ikiz kızlarının varlığını aslında bir noktada öğrenmiş. “Kendilerini ilk tanıdığımdan itibaren çocuklarım olarak kabul ettim. Hepimiz açısından en sağlıklı şekilde ilişkimizi sürdürmek için karşılıklı çaba sarf ettik” diyor. Peki bu çaba neden hemen “resmiyete” dökülmemiş? Aradan zaman geçtikten sonra ikizler neden dava açmak zorunda kalmış?

 Kabul edip empati denizlerinde yüzelim: Metin Akpınar açısından da durum kolay değil. Biyolojik anne hiçbir şey söylemiyor ve yıllar sonra bir gün pat diye böyle bir gerçeği öğreniyorsun. Sindirmek, kabullenmek elbette zaman ister. Ama sonuçta yeterli zaman varmış, onca yıldır bu durumu biliyormuş işte...

 Metin Akpınar’ın açıklamasında şöyle bir cümle var: “En önemlisi anlamsız bir şekilde üzdüğüm halkımdan özür diliyorum. Ne yazık ki hayat geriye doğru yaşanmıyor.” Yeni nesil bir sanatçı “en önemli” sıfatını önce halka ve hayranlarına mı verirdi? Sanmıyorum. Bu bir eski jenerasyon bakış açısı. Neden halktan özür dileniyor ki?

Haberin Devamı

Özür dilenecekler çok yakınlarında oysa...

 Öte yandan Duygu Nebioğlu bugün bir açıklama yapacağını söyledi.

Size elimdeki delillerle gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlattığımda sanat tarihinin kaybı çok büyük olur.”

Hoppala! Bu ne demek şimdi? “Bittin sen!” tonunda çok tehditkâr bir açıklama bu. Hemen ardından da şunu diyor Nebioğlu:

“Bir insanın hayatı boyunca yapmış olduğu emeklerini yok edecek eğitim almadım Nebioğlu ailemden.”

Yani özetle diyor ki: Neler neler söylerdim ama şimdilik vazgeçtim!

 En çok merak ettiğim şey ise Akpınar’ın ikiz kızlarından neden sadece Duygu Hanım’ın ön planda olduğu ve diğer kardeşin neden konuşmamayı tercih ettiği...

21. yaşını kutlayan ünlü fuar için geri sayım

Şimdi yerli magazini bırakıp Miami’ye uzanalım... İlk kez 2002’de düzenlenen ünlü sanat fuarı Art Basel Miami bu yıl 21’inci yaş gününü kutlamaya hazırlanıyor. 6-7 Aralık’ta ön izlemeyle açılacak olan sanat fuarı, 10 Aralık’ta sona erecek.

Art Basel’a bu yıl 33 ülkeden 277 galeri katılıyor ve bu galeriler arasında 24’ü ilk kez fuarda sergi açıyor.

Haberin Devamı

Art Basel CEO’su Noah Horowitz bu yılki fuarla ilgili olarak iddialı:

“Art Basel Miami Beach, hem yerleşik hem de tamamen yeni izleyicileri cezbetmeye ve en iyileri ortaya çıkarmaya devam eden, benzersiz deneyimle her yıl beklentileri aşmaya devam ediyor. Bu yılki teklifimiz, tüm katılımcılarımız tarafından oluşturulacak tamamen dönüştürücü kültürler arası bir deneyim.”

Art Basel Miami’de bu yıl şu bölümler yer alıyor:

 Büyük ölçekli, sınırları zorlayan projelerin yer aldığı “Meridians”. Küratörlüğünü Mexico City merkezli küratör ve Museo Tamayo Arte Contemporaneo’nun direktörü Magalí Arriola’nın üstlendiği Meridians’ta geleneksel bir sanat fuarı standının boyutlarını aşan 19 büyük ölçekli proje yer alacak.

Haberin Devamı

 Son 3 yıl içinde üretilmiş sanat çalışmalarının yer aldığı “Nova”.

Bu bölümün öne çıkanları arasında şunlar yer alıyor:

Porto Rikolu sanatçı Daniel Lind-Ramos’un The Ranch (New York) tarafından sunulacak María serisinden daha önce hiç sergilenmemiş iki heykeli, Mısırlı sanatçı Basim Magdy’nin Gypsum Gallery (Kahire) tarafından sergilenecek yeni yağlıboya ve sprey resim serisi, Amerikalı Matt Bollinger’in yabancılaşmış bir Orta Amerika’yı tasvir eden resimlerinden seçki. Los Angeles’lı sanatçı Shizu Saldamando’nun ahşap panel üzerine yaptığı yağlıboya tablo serisi ise Charlie James Gallery (Los Angeles) tarafından gösterilecek.

 Gelişmekte olan sanatçılara adanmış, genç galerilere ev sahipliği yapan “Positions”.

Haberin Devamı

  Tematik grup sergileri, sanat tarihi sergileri ve kişisel sunumların sergilendiği, Miami Beach sergisinin temel dayanak noktası olan Kabinett.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları