Geleceği kurtaracak çözümler ödüllendiriliyor

Gençler gurur duyacağımız birbirinden güzel projeler geliştirirken, Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenen ‘Solve for Tomorrow’ programı da gençlerin fikirlerini ödüllendiriyor, daha iyi ve güzel bir dünyada yaşamamız için önayak oluyor.

Haberin Devamı

Her şey sürdürülebilir bir yaşam için

Temel amacı, gençleri toplumsal sorunlara duyarlı bireyler olarak yetiştirmek ve sürdürülebilir bir gelecek adına çözümler sunmak olan ‘Solve for Tomorrow’ programı bu yıl ikinci kez düzenlendi. 164 farklı takımın, birbirinden güzel fikirleriyle katıldığı yarışmada zorlu bir değerlendirme sürecinden sonra 10 takım finale kaldı. Finale kalan takımların projeleri iklim krizi, sürdürülebilir atık yönetimi, yenilenebilir enerji, akıllı şehir uygulamaları gibi gelecekçi ve son derece yararlı projeler...

Geleceği kurtaracak çözümler ödüllendiriliyor

Çay fabrikası atıklarından hidrojel üretimine birincilik

Yarışmanın birincisi Karadeniz Bölgesi’nde çay fabrikası atıklarından hidrojel üretimi gerçekleştiren Ecem Naz Yılmaz ve Ayşegül Çubuk’un “Camellia Takımı” oldu. Fikirleri gerçekten de çok yaratıcı ve doğa dostu olan bu takımı kutluyorum. Çünkü hidrojeli, tarçın yağı ile birleştirerek antibakteriyel özellik kazandırmışlar ve böylece atık yönetiminde sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyerek atık kirliliğini azaltmayı ve çevreye katma değer sağlamayı amaçlamışlar.

Haberin Devamı

Geleceği kurtaracak çözümler ödüllendiriliyor

Gelecek gençlerindir

Kuşkusuz ki “Solve for Tomorrow” gibi yarışmalar, gençler için proje geliştirme sürecinde çok öğretici. Yaşanan zorluklar, ekiplerin iş birliği, gerçek dünya sorunlarına yönelik çözüm üretmek için deneme yapma gibi birçok konuda öğretici oluyor. Bu sebeple Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Başkan Yardımcısı Murat Azdemir projeyle ilgili olarak “Geleceği yeniden şekillendireceklerin, yaratıcı düşünen, inovatif çözümler üreten ve teknolojiyi iyi kullanan gençler olacağını biliyoruz” diyor ve ekliyor: “Samsung olarak, gençlere daha iyi bir gelecek yaratmak umuduyla üzerimize düşen görevleri gerçekleştiriyoruz. Dünyaya karşı verdiğimiz bu sözü yerine getirmek adına hayata geçirdiğimiz ‘Solve for Tomorrow’ programının bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Geleceği yeniden şekillendireceklerin, yaratıcı düşünen, inovatif çözümler üreten ve teknolojiyi iyi kullanan gençler olacağını biliyoruz. Bu vesile ile programın yönetiminde bize destek veren değerli iş ortağımız Habitat Derneği ekibine, tüm mentörlerimize ve jürimize verdikleri destek adına çok teşekkür ediyorum.” Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise Solve for Tomorrow’un önümüzdeki dönemde birçok başarı hikâyesine sahne olacağının sinyalini veriyor: “Gençlerin dünyamızın sorunlarından bazıları olan iklim krizi, yenilenebilir enerji, akıllı şehir uygulamaları hakkında teknolojik çözümler üretiyor olmaları ‘Solve for Tomorrow’ programının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu anlamlı projede birlikte yol aldığımız Samsung Türkiye’ye çok teşekkür ediyorum. Toplumun ve dünyanın sorunlarına çözüm arayan gençlerin desteklenmesi amacıyla yürüttüğümüz ‘Solve for Tomorrow’ yarışmasının, önümüzdeki dönemde de yine birçok başarı hikâyesine ve önemli projelerin ortaya çıkışına sahne olacağına inancımız tam. Geleceği şekillendirmek için çabalayan tüm çocuklarımızı canı gönülden kutluyor ve dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyorum.”

Haberin Devamı

Yeni dönem başvuruları eylül ayında başlayacak

Gençlerin tasarım odaklı düşünmelerini ve sürdürülebilir çözümler üretmelerini sağlayarak geleceğe olumlu bir katkı sağlanmasının amaçlandığı “Solve for Tomorrow” programının yeni dönem başvuruları eylül ayında başlayacak.

Geleceği kurtaracak çözümler ödüllendiriliyor
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır - Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Başkan Yardımcısı Murat Azdemir

Tasarım Odaklı Düşünme eğitimleri

Solve for Tomorrow programının ikinci yılında 113 eğitmen tam 42 farklı şehirdeki gençlere “Tasarım Odaklı Düşünme” eğitimleri verdi. Bu eğitimlerde hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin yaratıcı düşünme, problem çözme, iletişim kurma, iş birliği yapma, empati kurma, tanımlama, fikir üretme, prototip oluşturma ve test etme gibi çeşitli becerilerinin gelişmesi hedefleniyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları