Maymunları sömüren düzene darbe

Maymunları köleleştiren ve meyve toplayıcısı olarak çalıştıran Tayland, bu zulme devam ettiği için sonunda ekonomik açıdan zor günlerin eşiğine geldi.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü hayvan hakları savunucusu topluluğu PETA, uzun zamandır Tayland’daki hayvan hakları ihlaline dikkat çekiyor ve kampanyalar düzenliyordu.
Maymun işçiliği şöyle ilerliyor:
Doğal yaşamlarından koparılan maymunlar, günde 1000’den fazla hindistancevizi toplamak zorunda bırakılıyor.
Zincirlere bağlı bir şekilde çalıştırılan ve köleleştirilen bu hayvanlar, aşırı baskı altında olduklarını gösteren davranışlar sergiliyor ve esaret altındaki yaşam süreleri boyunca işkence çekiyorlar.
Maymunlar eski lastiklere bağlanarak kafeslere koyuluyor. Bu kafesler hayvanların doğru dürüst hareket edemeyecekleri kadar küçük.
Stres altında insanları ısırmaya başlayan maymunların dişlerinin söküldüğü de biliniyor.
Bunların ortaya çıkmasından sonra Boris Johnson’ın nişanlısı Carrie Symonds, ülke genelindeki süpermarketlerde maymun işçiliği içeren tüm ürünleri boykot etme çağrısında bulunmuştu.
Waitrose, Ocado, Co-op, Morrisons ve Boots gibi marketler Tayland’dan gelen hindistancevizlerinden yapılan ürünlerin satışını durdurmuştu.
Geçen gün de beklenen bir açıklama HelloFresh’ten geldi.
Yakında bu konuda daha genel bir boykot da olacak.
Evet, günde 80
hindistancevizi toplayabilen insanoğluna karşı bir maymun 1000 hindistancevizi topluyor ama Tayland bu sömürü nedeniyle bir hindistancevizi ürünü bile satamayacak hale gelmek üzere. 

Haberin Devamı

Kadınlar iyi geliyor

İş, güç, dargınlık vs. türlü nedenlerle bir süredir görüşmediğim bir arkadaş grubum vardı.
Ekibin başını çeken Gülistan Tartar aradı, “Yarınımız belli değil, tekrar bir araya gelmek istiyoruz” dedi.
Yakın arkadaşlıklarda şu oluyor... Araya zaman girse de kaldığın yerden, sanki en son dün buluşmuş gibi yeniden başlıyorsun. 
Öyle de oldu. Tam bunun üzerine internette bir videoya denk geldim.
Jane Fonda’ya “Bir kadının, güçlü bağlarla bağlı olduğu bir kadın arkadaş grubu olmasının en büyük avantajı nedir?” diye soruyorlar.
“Sağlık” diye cevaplıyor. Ve şöyle devam ediyor: “Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırma, yakın kadın arkadaşlardan yoksun olmanın sağlığa sigara içmek kadar zarar verdiğini söylüyor. Erkekler bir araya geldiklerinde yan yana oturup dışarıya, arabalara, maçlara, başka kadınlara bakıyorlar. Kadınlar ise birbirlerinin gözlerinin içine bakıyor, birbirlerinden yardım istiyorlar, yardım ediyorlar, destek oluyorlar, zayıflıklarını, yaşadıkları zorlukları paylaşıyorlar. Bu, sağlık için çok önemli. Bence kadınların erkeklerden 5-7 yıl daha uzun yaşamalarının nedeni bu.”
Kadınlar, hemcinslerinize sımsıkı sarılın.
Dargınsanız arayın, görüşün, çok sık görüşün.
Birbirinize iyi geleceksiniz.

Haberin Devamı

Sizi siz diye severler

Köpekler hakkında bunları biliyor musunuz? 
∆ Sizin nasıl göründüğünüz, güzel, çirkin, genç ya da yaşlı olmanızla ilgilenmezler. 
∆ Ne kadar zengin olduğunuzla da... 
∆ Ya da başkalarının sizin hakkında düşündükleri ve söyledikleriyle de...
∆ Sizi sadece siz olduğunuz için severler ve çok severler.
İlk günden gözlerini kapandıkları o son güne kadar. 

Yazarın Tüm Yazıları