Aşk tek bir gün kutlanmaz

14 Şubat geçti ya, arkasından konuşabiliriz.

Haberin Devamı

Sevgililer Günü tüketim çılgınlığına bir tepki olarak, “Aşk tek bir gün kutlanamaz!” fikrinden ve aşkı tanımladığımız en güzel iletişim dilinin sanat olduğu inancıyla doğan ve bu sene 14’üncüsü gerçekleşen 360 Dereceden Aşk Festivali tüm şubat ayı boyunca İstanbul’u sarıp sarmalayacak.
Tam 13 senedir her şubat ayında fikir annesi Işık Gençoğlu küratörlüğünde ve İstanbul Concept organizasyonunda yoluna devam eden festival, 100’den fazla kültür, sanat, tasarım profesyonelini, 300’den fazla eseri, pek çok kurum ve STK’yı aşkın etrafında buluşturuyor.
Ama bunu yaparken de klasik olandan kaçınıyor.
Yani “aşk” diyor ama kalp sembolünü kullanmıyor.
14 Şubat’ı kutlamıyor.
Festivalin bu yılki teması: “Evin Nerede?/Where is Your Home?”
360 dereceden aşk şemsiyesi altında tüm etkinlikler bu soru ile; yangınlardan sonra evsiz kalan canlılardan kendi şehrine yabancılaşanlara, göçe mecbur bırakılıp evlerini terk etmek zorunda kalanlara kadar yaşamın tüm aktörlerine ve tüm olgularına projeksiyon tutuyor. 
Festivale ev olan mekanlar ise İstanbul’un en tarihi semtlerinden Pera bölgesini kapsayan bir adada toplanmış durumda.
Başta 130 yıllık tarihi ile Pera Palace Hotel olmak üzere, Soho House İstanbul, Roma Kulübü Derneği ve İstanbul Concept Gallery, festivalin sanatçılarına ve etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Soho’da Love Up

360 Derece Aşk Festivali’nin, sinema eleştirmeni ve reklamcı Özkan Binol direktörlüğündeki LOVE-UP film kategorisine Soho House İstanbul ev sahipliği yapıyor. 
Özkan Binol’un “Evin Nerede?” temasına özel olarak seçtiği filmlerden oluşan bu seçki, 20 Şubat’a kadar Soho House İstanbul’un butik sinema salonunda sanatseverlerle buluşacak. 
Etkinlik kapsamında yerli-yabancı/kısa ve uzun metraj filmlerden oluşan iddialı bir seçki sunulacak.
“Fuad”, “Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak”, “Acı & Tatlı Belgeseli”, “Ben O Değilim”, “Sabırsızlık Zamanı”, “Rom-An” gibi Türkiye’de vizyona girmemiş, ancak festivallerden ödülle dönmüş filmlerin gösterimlerinin ardından eserlerin yönetmenleri, oyuncuları ve sinema dünyasından tanınmış isimlerle filmler hakkında kısa söyleşiler de gerçekleşecek. 
Emre Kızılırmak, Tuvana Türkay, Aydın Orak, Ali İlhan, Levent Can, Eylem Kaftan, Pelin Batu ve Soho House İstanbul’daki sergi katında eseri sergilenen Tayfun Pirselimoğlu festivalin sinema kuşağına katılması beklenen isimlerden bazıları.

Haberin Devamı

Rakamlar korkutuyor

Omicron güya en hafif korona varyantı.
E insanlar da buna uydu, tedbirleri elden bıraktı.
Aşı olma hızı düşmüş durumda.
Sonuç; pandemi başından beri en yüksek ölüm sayısı!
300’lerin üzerindeki can kaybını ilk kez görüyoruz.
Hani diyorlar ya her gün bir uçak dolusu insan koronadan ölüyor diye...
Gerçekten de öyle.
Aşı, maske, mesafe üçlüsünü bir kez daha hatırlatmış olayım. 

Yazarın Tüm Yazıları