Zafer onuru + Kurtuluş coşkusu Yaşasın cumhuriyetimiz

ÇOK özel günler yaşıyoruz... Yarın heyecan, coşku, onur ve de tanımlanamaz duyguların günü... 30 Ağustos Zafer Bayramı... Büyük Zafer’in 101’nci yıldönümü. Türk Ordusu’nun Atatürk’ün komutuyla, İzmir’e aktığı günlerin başlangıcı...

Haberin Devamı




İZMİR’İ İZMİRLİLERİ SEVERİM
9 Eylül çok yakın... Kurtuluş günü... Ordumuzun kenti kurtarıp ülkeyi bağımsızlığa taşıdığı, dünyada barış sayfasının açılmasını sağladığı, Cumhuriyet’e giden günlerin 101’inci yıldönümü... “Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim” diyen Büyük Atatürk’te söz:

EGEMENLİK ULUSUNDUR
“Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur. Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, mahvolur. İnsaf ve merhamet dilenmekle millet işleri görülemez; millet ve devletin şeref ve bağımsızlığı elde edilemez, insaf ve merhamet dilenmek gibi bir kural yoktur.”

KİRLİ AYAK BASAMAYACAK
“İzmir’in işgali, bütün milletin kalbinde derin yara oluşturmuştur. İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Çok değerli İzmir, elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve bırakılmadı. Dünya duysun ki, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır.”

Ve 29 Ekim... Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü... Atatürk ve arkadaşlarının bağımsızlık, egemenlik ve demokrasiyi ana ilke edinen cumhuriyet yönetimini bizlere armağan ettiği gün. Cumhuriyet günü, gurur günü, büyük coşku günü... Atatürk’ün bazı sözlerini anımsayalım yine:

Haberin Devamı

BEDAVA KAZANILMADI
* Cumhuriyet bedava kazanılmış değildir. Elde etmek için kan döktük.
* Kadın, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en muhterem mevkide, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir mevcudiyettir.
* Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
* Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun idare, cumhuriyet idaresidir.

BÜTÜN DÜNYA BİLSİN
* Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı.
* Milletimizin bugünkü yönetimi gerçek özelliği ile bir halk yönetimidir.
* Artık hükûmet ile millet arasında mazideki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millettir ve millet hükûmettir.
* Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile devlet şekli demektir.
* Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyyen yaşayacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir.”

HERKESE İYİ GELİR/GELECEK
Ne mutlu bizlere... 30 Ağustos, 9 Eylül, 29 Ekim’in tanıklarıyız. Atatürk ve kahramanlarımızı saygıyla, minnetle anıyorum. Bizlere emanet ettikleri cumhuriyet, bağımsızlık, barış, kardeşlik gibi ilkeleri yaşatmamız gerektiğine inanıyorum. Bu özel günler herkese kutlu olsun. ZAFER ONURU, KURTULUŞ COŞKUSU VE CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ HERKESE İYİ GELİR, GELECEK...

BİR ’VEDA ZAMANI’

Benden size
hoşça kalın!

Haberin Devamı

SAYFALARINDA YER ALMAKTAN ONUR DUYDUĞUM HÜRRİYET EGE’YE VEDA ZAMANI GELMİŞ. YOLLARIMIZ AYRILIYOR. ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA KOLAY GELSİN. CANLARIN YERİ YÜREĞİMDİR... VE YILLARCA BİRLİKTE OLDUĞUMUZ SİZLER... İYİLİKLE KALIN, SAĞLIKLA KALIN, GÜZEL KALIN!

Yazarın Tüm Yazıları