Trafo hırsızları 2 ilçede 4 milyon lira zarar verdi

GEDİZ Elektrik’ten, araya seçim girdiği için yansıtmakta geciktiğim bir haber: “Tarımsal sulamanın yoğun olduğu bölgelerde meydana gelen trafo ve şebeke hırsızlıklarına karşı mücadele başlatıldı. Hırsızlar, özellikle kış döneminde yerleşim yerlerine uzak, tenha olan tarımsal bölgelerdeki trafoları ve şebekeleri hedef haline getirdi.”

Haberin Devamı


TİRE VE BAYINDIR’DA
Güney Bölge Müdürü Bilge Caner Öksüz de açıklama yapmış: “Hırsızlık olaylarına karşı koruma amaçlı çok sayıda fotokapan yerleştirdik, sayısını da artırıyoruz. Bu yıl sadece Tire ve Bayındır’da 50 trafo merkezindeki hırsızlıklarda meydana gelen zarar 4 milyon lira. Bu zarar sadece şirketimizi değil, ülke ekonomimizi de olumsuz etkiliyor, bölgede enerji kesintilerine de sebep oluyor. Trafo, şebeke hırsızlıklarını bitirmeye kararlıyız.
186 NUMARAYA BİLDİRİN
Emniyet ve jandarmadan büyük destek alıyoruz. Bölgedeki muhtarlarımız da bizimle iletişim halinde. Şirketimiz, hırsızlıkların önüne geçmek için her türlü teknolojiyi takip ederek uygulamalar geliştiriyor. Hırsızlık esnasında maalesef trafoya giren kişilerden elektrik akımına kapılarak hayatını kaybedenler oldu. Amacımız onların da can güvenliğini korumak. Bölge halkımızın hassasiyeti de çok önemli. Şüpheli gördükleri olayları kolluk kuvvetlerimize, şirketimizin 186 numaralı çağrı merkezine iletmelerini istiyoruz.”
Bu uyarıları mutlaka dikkate almak, olası olumsuzlukları önlemek gerek… Herkese kolay gelsin!

BİR ACI YILDÖNÜMÜ

Neco özlemi
dinmek bilmez

YİNE bir hüzünlü yıldönümü ve aynı sözcük, aynı duygular: İki yıl önce, 9 Haziran... Yine bir fiş çekilmişti. Fiş çekilince kurtuluş yoktur. Sonsuzluğa yolculuk başlamıştır. Ve o gün de ciğerimizden bir parça gitmişti... Yolcumuzun adı, Nejat Bekmen’di... Adam, iyi bir koca, baba, seven, gülen, sohbeti bol. Mesleği gazeteci... Örnek gösterilen görsel yönetmen... Son olarak Hürriyet Ege Yazı İşleri Müdürü... Necom, sendin yani... O salgın illeti almıştı bizden seni...

O MASANIN ÇEVRESİNDE
Hürriyet Ege Yazi İşleri’nde, o masanın çevresinde, yaklaşık çeyrek asır geçirdik birlikte be Neco. Bir yazı işleri ailesiydik, deneyimli, bilgili, usta tüm arkadaşlarla. Sen, ailenin zamanı gelince haşarı olmasını bilen, eğlenceli, gülen, hatta çıtlayan, dans eden, küpe öncüsü çocuğu, abisiydin. Her türlü sıcaklığı yapardın da sıra işe, sayfalara gelince, olay değişirdi. Gerçi, ailemizin geleneği, ilkesiydi her şeye karşın, işten ödün vermemek.

ÇOK ŞEY PAYLAŞTIK
Yıllardır çok şey paylaştık... Acılarımızda hıçkırdık, katıla katıla ağladık da. Güzellikleri paylaştıkça güldük, bazen çınlardı servis kahkahalarımızla. Hele yaptığımız gazeteyi ertesi sabah beğenmişsek, fark yaratabilmişsek değmesindi keyfimize be Neco... Senle biriktirdiğimiz öyle çok anımız var ki... Birinden fazla söz etmek diğerlerine büyük haksızlık olur yahu, ne dersin?

CİM-BOM’DAN SANA GELSİN
Resmiye’yle iki evladın Gizem ve Berkay’a sensizliğe dayanma gücü ve uzun yaşam diliyorum. Necom, sevdalısı olduğun Galatasaray, Cumhuriyet’in 100’ncü yılında şampiyon oldu ya. Göçmeseydin bu dünyadan yıkardın ortalığı... Neco be, yine çok laf edemiyorum. Benden bu kadar, huzurla uyu kardeşim...

Yazarın Tüm Yazıları