Toplu ulaşım yakıtından ÖTV alınmasın çağrısı

“AKARYAKITTA yaşanan fiyat artışları, toplu ulaşım hizmeti veren belediyelerin maliyetlerinin olağanüstü artmasına neden olmaktadır. Çağrı yapıyorum; yerel yönetimler toplu ulaşımda akaryakıtta ÖTV’den muaf tutulsun, vatandaşımız toplu ulaşım hizmetlerinden daha da ucuza yararlansın!”Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan geldi bu çağrı...

Haberin Devamı



ARTIŞLARIN SONU ZAM
Kısa süre önce yazdım... Akaryakıtta ÖTV’deki (Özel tüketim vergisi) büyük artıştan sonra, çoğu kentte toplu ulaşım zamlandı, doğal olarak bütçesine ek yük gelen vatandaş da sıkıntıya düştü. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den geldi ilk çağrı: “Belediyelerin kullandığı akaryakıttan ÖTV alınmasın.”

MUTLAKA KALDIRILMALIDIR
Ayvalık Belediye Başkan Mesut Ergin de, hizmet araçlarının aylık akaryakıt giderinin, ÖTV zammıyla bir gecede 468 bin lira arttığını belirterek, “Yerel hizmetlerde kullanılan akaryakıttan ÖTV acilen kaldırılmalıdır” dedi.

VATANDAŞ DA ZORLANIYOR
İzmir Büyükşehir ve özellikle toplu ulaşım hizmeti veren tüm belediyeler ücretleri artırdı. Başta toplu ulaşım olmak üzere, belediye hizmetlerindeki akaryakıttan ÖTV alınmaması çağrılarına kulak verilir mi bilemem. Ancak, ÖTV yüzünden toplu ulaşıma gelecek zamlar vatandaşı daha da zorlayacaktır. Hemen her yerde taksi ve dolmuşlar da zamlandı.(Vatandaş her zamma karşıdır elbette...) Herkese kolay gelsin!

--------

BİR DİKKAT ÇEKME

Didim’e gidenlere duyuru:
Yol üstünde üretici pazarı

DİDİM’e giderken, yol üstündeki Akköy Üretici Pazarı’nda üreticiler organik ürünlerini olabildiğince uygun fiyata satıyor. 15 yıl önce Akköylü üreticiler, ürünlerini tarlalarının yanında satmaya karar vermiş. Şemsiye ve stant ayarlayarak ürünlerini ilk kez pazara çıkarmış. 10 yıl önce Akköy mahalleye dönüştürülüp Didim Belediyesi’ne bağlanmış. Belediye, organik tarıma destek amacıyla köylülerin pazar yerinde iyileştirme çalışmaları ve peyzaj düzenleme yapmış, elektrik ve su giderlerini karşılamış.
DAHA ÇOK TANITIM GEREK
Belediyenin desteklerine karşın, kendilerini “unutulmuş” gören üreticilerin bir önemli yakınma ve istekleri var: “Belediye’nin pazaryerimize destekleri oldu. Ancak bu bölgede başka organik tarım pazarı yok. Daha iyi tanıtım gerektiğine inanıyoruz. Didim’e gelenler, ilçeye daha çok Akbük üzerinden giriyor. Bu nedenle burada bir pazar yeri olduğunu insanlar bilmiyor. Sesimizin duyulmasını istiyoruz.” (Umut KAŞAN)



--------------

BİR ACIMIZ VAR

Haberin Devamı

Altın Ali veda etti
artık bir eksiğiz

Haberin Devamı

İZMİR Koleji (İK) –Bornova Anadolu Lisesi (BAL) 1969 mezunları olarak artık bir eksiğiz... Ali Altınöz, veda etti bizlere, melekleri yoldaş seçti. Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunuydu, bir süre plastik-enjeksiyon işleriyle uğraştı, gönülden bir KSK taraftarıydı. Gerçek bir müzik tutkunuydu, dışa vurmak istemediği bir felsefe insanı saklardı içinde sanki... İyi insandı, iyilikseverdi, “Altın kalpli” Ali’ydi... Veda haberi yüreğimizi acıttı, kafamız bulandı, sarsıldık... Huzurlu uyu güzel insan, unutulamazsın... Kızın Ayşe’ye sabır ve uzun yaşam diliyorum... Hoşça kal, Altın Ali...
VE İNSAN SUSAR
Ve Ali’nin ardından: Bazen; hayat yorar insanı. Şarkılar yorar. Beklemek yorar. Özlemek yorar. Affetmek yorar. Hoş görmek yorar. Boş vermek bile yorar. Ve insan susar. Her şeye, herkese rağmen. Elinden gelen tek şeyi yapar; bağıra bağıra susar. (Can Yücel)

Yazarın Tüm Yazıları