NEJAT’ın adını genç gazeteciler yaşatacak

“Haberi duyduğumda bir ‘Ahh’ çıkmıştı benden. Yine bir fiş çekilmişti. Fiş çekilince kurtuluş yoktur. Sonsuzluğa yolculuk başlamıştır. Ve o gün de ciğerimizden bir parça gitti... Paramparçaydık... Yolcumuzun adı, Nejat Bekmen... Adam, iyi bir koca, baba, seven, gülen, sohbeti bol. Mesleği gazeteci... Örnek gösterilen görsel yönetmen... Son olarak Hürriyet Ege Yazı İşleri Müdürü...

Haberin Devamı


ÇEYREK ASIR BERABERDİK
Hürriyet Ege Yazi İşleri’nde, o masanın çevresinde, yaklaşık çeyrek asır geçirdik birlikte be Neco. Bir yazı işleri ailesiydik, deneyimli, bilgili, usta tüm arkadaşlarla. Sen, ailenin zamanı gelince haşarı olmasını bilen, eğlenceli, gülen, hatta çıtlayan, dans eden, küpe öncüsü çocuğu, abisiydin. Her türlü sıcaklığı yapardın da sıra işe, sayfalara gelince, olay değişirdi.
SATIRLARDI GÖZYAŞLARIM
Necom, huzurla uyu, melekler yoldaşın olsun. Resmiye’yle iki evladın Gizem ve Berkay’a sensizliğe dayanma gücü ve uzun yaşam diliyorum. Haaa, merak etme, ağlamadım. Gözyaşlarım bu satırlar. Güle güle dostum, arkadaşım, kardeşim... Uğurlar olsun...”
TAM DA DİLEDİĞİ GİBİ
Geçen Haziran ayındaki, “Bir acıyla dağlandık NEJAT” başlıklı yazımdan alıntılar ilettim. Nejat her zaman aklımda, unutulmazlar arasında. Anılarımız hep gözümün önünde. Ve geçenlerde bir haber. Sevgili Resmiye haberin kaynağı. Nejat’ın adını, tam da dilediği gibi, yaşatacak bir girişim. Özetle aktarıyorum:
AMAÇ ÖĞRENCİLERE DESTEK
“İzmir’de geçen 9 Haziran’da Kovid-19’dan hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nejat Bekmen adına Türk Eğitim Vakfı bünyesinde İletişim Fakültesi öğrencileri için burs fonu oluşturuldu. Nejat Bekmen’in doğum günü olan 26 Kasım’da fonu duyurduklarınıı belirten eşi Resmiye Bekmen , ‘Nejat, İletişim Fakültesi öğrencilerine yıllarca destek oldu. Desteğin devamını sağlamak istedik.
DOĞUM GÜNÜ ARMAĞANI
Arzu edenler bu fona bağış yaparak eğitime destek verecek. Nejat 40 yıllık gazetecilik hayatında çok öğrenci yetiştirdi. Gençleri mesleğe kazandırıp kucak açtı. Onun misyonunu böyle sürdürmek istedik. Bu fon benim için çok değerli. Doğum gününde hem benim, hem vakfın ona bir hediyesi oldu’ dedi.
O DA YARDIMCI OLURDU
Nejat Bekmen’in yeğeni ve Türk Eğitim Vakfı İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar da fonla başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlere destek olacaklarını söyledi: “Mesleğe faydalı, işini başarıyla yürütecek gençlere yardımcı olmak istiyoruz. Dayım da yaşamı boyunca güzel örnekleri hayatımıza sokmuştu.
BAĞIŞ HESAP NUMARASI
Onun anısını yaşatmak için kendisi gibi pırıl pırıl insanlara destek olmak istiyoruz. 2023 eğitim döneminde en az 2-3 öğrenciyle burs vermeye başlamayı hedefliyoruz. Vakfımızın kriterlerine göre seçilecek her öğrenciye dokuz ay 700 lira vereceğiz. Burs, başarılı, ihtiyaç sahibi, devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere verilecek. ‘Nejat Bekmen Burs Fonu’na katkıda bulunmak isteyenler ‘TR27 000 62 000 8650 000 6298 097’ numaralı hesaba bağışta bulunabilecek.”
Haksız mıyım Nejat? Sen de böyle bir armağan, gençlere destek girişimi istemez miydin? Daha da huzurla dinlenirsin artık!


BİR ALKIŞ
Yerli malı yurdun malı
herkes bunu kullanmalı

Haberin Devamı

İZMİR Mutfak Kültürü Derneği geçmişte başlıktaki sloganla kutlanan Yerli Malı Haftası’nı anımsatıyor. 17-18 Aralık’ta Alsancak Sefertası Lokantası’nda “Yerli Malı Pazarı” kurulacak. Derneğin başkanı Sibel Önbaş, “Çocukluğumuzun Yerli Malı Haftası ile unuttuğumuz tutumlu olmak, annelerimizin değerlendirme kültürünü ve geleneksel mutfağımızın ürünlerini anımsatmak istiyoruz, herkesi bekliyoruz” diyor.

AŞURE İKRAMI DA VAR
Gazeteci ve yemek yazarı Nurhayat Akın Talay’ın, “Güzelbahçe Yemekleri” kitabını imzalayacağı etkinliğe Gümüldür Mandalina Üretici Kooperatifi, Turna Kadın Kooperatifi, Kavacık Üretici Kadın Kooperatifi, DeMa İncir Ekşisi, Sevilay’ın Sirke Dünyası, Old Farm Arizan Bakery, Organik Fil katılacak. Pazarda Muğla Milas, Ödemiş ve Salihli yörelerinden ürünler de yer alacak, aşure ikram edilecek.

Yazarın Tüm Yazıları