Merve’ye umut olmaya var mısınız?

ÇANAKKALE Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın bir çağrısıyla başlıyorum bugün: “Çanakkale Gelibolu’da yaşamını sürdüren Tekin Ailesi’nin en küçük üyesi SMA hastası Merve’nin, biz büyük Çanakkale ailesinin desteğine ihtiyacı var, yine başarabiliriz... Haydi Çanakkale, Merve’ye umut olmaya...” (Hesap bilgisi: Ziraat Bankası Alıcı: Ferdi Tekin İban: TR36 0001 0025 0752 6944 5550 07 Açıklama: Merve) “Merve’ye bir umut ışığı da bizden” diyenlere duyurulur...

Haberin Devamı


--------------


BİR SİMGE YENİLENDİ

Çeyrek asırda çok yorulmuştu
gençlik aşısıyla şimdi taptaze

ŞUBAT 2021’de “Çok yoruldu çok... Gençlik aşısı gerek” diye başlamış, özetle şöyle demişim: “İzmir’de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın süslerindendir. Tırmanır, ortasına gelir, gelen giden araçlara, çevreye, iskeleye yanaşan vapurlara, denize bakabilirsiniz. Ya da hiç durmadan karşıya geçmek için kullanır, geçer gidersiniz. İki ucunda da, motosikletlerin geçemeyeceği uyarıları vardır, ama güvenmeyin. Zaman zaman motosiklet yolu olarak kullananlar vardır, dikkatli olun...

COŞKUNUN ADRESİ OLMUŞTU
Çok önemli işlevi vardır. 14 Haziran’ların, yani Göztepe’nin kuruluş yıldönümlerinin simgesidir. Salgın illeti öncesinde taraftar, flama ve meşalelerle bütünleşir onun üstünde. Coşku sahnelenir orada, en güzel fotoğraflar, görüntülerin adresidir. Ve de unutulmaz Hıdrellez kutlamalarının.

Haberin Devamı

SAHİL-KARA BAĞLANTISI
Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Üst Geçidi konumuz. Yayalara, sahille kara tarafının, araç trafiğine takılmadan güvenli geçiş sağlar. Göztepe ve Güzelyalı’yla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı kullananların simgesi, gerdanı olan köprü ya da üst geçit yoruldu. Şöyle bir elden geçmesi, onarılması, belki de bazı yerlerinin yenilenmesi gerekiyor.”

GÜÇLENDİRİLMESİ ŞART
Güzelyalı Muhtarı Nedim Altan da konuk olmuştu: “Köprümüz uzun yıllardır ufak tefek yamalarla bugüne geldi. Güzelyalımız için çok önem taşıyan bu yapıt, şimdi endişe, korku kaynağına dönüştü. Hıdrellez’de ve Göztepimizin kuruluş günü 14 Haziran’da üzerindeki insan yoğunluğuyla ortaya çıkan güzel tablonun kabusa dönüşmemesi için dua eder hale geldik. Ekim 1997’de açılan, 2010’da İskenderun’da şehit olan Kerim Oğuz Erbay’ın adı verilen üst geçidimiz yaşlandı. Acilen yenilenmesi şart oldu. Güçlendirme ve yenileme çalışmalarının tez zamanda yapılmasını diliyoruz.”

SONUNDA YİNE KULLANIMDA
Kısa süre sonra gençlik aşısı başladı ve üst geçit, geçenlerde sessiz sedasız açıldı... İşte haber: “Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Yaya Üst Geçidi’nde bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları tamamlandı. 125 metre uzunluğundaki asma çelik köprü, yenilenip güçlendirildi. 10,5 milyon liraya mal olan çalışmalar kapsamında asma köprünün çelik halatlarının bakımı yapıldı, köprü kulesinin ayaklarının temeli güçlendirildi, yürüme yolundaki kaplamalar yenilendi. Çalışmalar sırasında yayalar için geçici oluşturulan yaya geçidi kullanıma kapatıldı.”

Haberin Devamı

MUHTAR’DAN TEŞEKKÜRLER
Ve söz yine Muhtar Nedim Altan’da: “Köprümüz çok kötü durumdaydı. Özellikleri bozulmadan halkın kullanımına açılan köprümüzün ışıklandırılması ve görselliği çok güzel oldu. Tunç Başkan’a mahallem adına teşekkür ediyorum.”
Yenilenen üst geçidi hepimiz güle güle kullanalım... Gençlik aşısıyla uzun süre hizmet verecek üst geçit yine coşkulu kutlamalara sahne olsun, herkes de sağlıkla izlesin...

Yazarın Tüm Yazıları