‘Küçük Amal’ İzmir’e konuk

Suriyeli bir mülteci kızı simgeleyen ve 4 aylık yolculuğa çıkan 3,5 metrelik ’Küçük Amal’ adlı kukla, 4 Ağustos’ta Selçuk, 5 Ağustos’ta Urla’da olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Amal’ı 6-8 Ağustos’ta konuk edecek.

Haberin Devamı

 

Amal, Kemeraltı ve Konak’a gidecek, zeybek öğrenecek. Kültürpark’ta İzmirlilerle buluşup açık hava konserlerini izleyecek, çocuklar ve mülteci arkadaşlarıyla oyunlar oynayacak Amal 8 Ağustos’ta Çeşme’den Türkiye’ye veda edecek.

----------------

BİR İBRET YOLCULUK

İzmir’e özel konuk:
KÜÇÜK AMAL

KÜÇÜK Amal adındaki, 9 yaşında Suriyeli bir mülteci kız çocuğunu simgeleyen 3,5 metre boyundaki kuklanın, Türkiye-Suriye sınırından Birleşik Krallık’a uzanan, 4 ay sürecek yolculuğunu anlatan The Walk – Yürüyüş projesi, 27 Temmuz’da Gaziantep’te başladı. Küçük Amal, Adana, Tarsus, Mersin, Bozkır (Konya), Antalya’ya uğradıktan sonra Pamukkale’de travertenlerde yürüyecek, Denizli Kaleiçi Çarşısı’nda düzenlenecek fotoğraf sergisine katılacak. 4 Ağustos’ta Selçuk’ta çocuklarla buluşup Efes’i gezecek olan Amal, 5 Ağustos’ta Urla Kuşçular’da K2 Güncel Sanat Merkezi’nde doğa yürüyüşü, yarımada göçmen mutfağı gastronomi ve piknik etkinliği ile açık hava konser ve dans gösterilerine katılacak.
KEMERALTI TURU VE ZEYBEK
Amal, 6 Ağustos’ta İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olacak, Uluslararası Kukla Günleri’nin mülteci çocuklarla düzenlediği atölyede üretilen 6 kuklayla buluşacak, Kemeraltı Çarşısı’nda yürüyerek Konak Meydanı’na gelecek, burada zeybek oynamayı öğrenecek, gösterileri izleyecek. Küçük Amal 7 Ağustos’ta Kültürpark’ta İzmirlilerle buluşacak, açık hava konserlerini izleyecek, çocuklar ve mülteci arkadaşlarıyla oyunlar oynayacak.
ÇEŞME’DEN VEDA PATİKASI
Amal, 8 Ağustos’ta Çeşme’de tekneye bineceği Sağlık Plajı’nda deniz kenarına uzanan ayakkabılardan oluşan bir patikayla karşılaşacak. Mülteci krizi süresince şehirden yolu geçenleri ve karşı kıyıya geçerken Akdeniz’de yaşamını yitirenleri temsil eden bu sanat yerleştirmesi ile Küçük Amal’ın Türkiye rotası son bulacak. Küçük Amal, annesini bulmak üzere çıktığı yolculukta 3 Kasım’a kadar 8 ülke sınırını geçerek 8 bin kilometre yol kat edecek. Türkiye’de başladığı yolculuğu Yunanistan, İtalya, Fransa, İsviçre, Almanya, Belçika’nın ardından İngiltere’de son bulacak.
MİLYONLARCA ÇOCUĞUN SİMGESİ
Ailelerinden ayrılarak yerinden edilmiş milyonlarca mülteci çocuğun bir simgesi olan Küçük Amal, ziyaret edeceği her köy, kasaba ve kentte; sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları tarafından halka açık, kültür-sanat etkinlikleriyle karşılanacak. Projenin Türkiye bölümünü Kültür ve Turizm Bakanlığı, (İKSV) İstanbul Kültür Sanat Vakfı da destekliyor. The Walk-Yürüyüş projesinin İzmir’deki ev sahipliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Projenin Türkiye elçileri ise Bergüzar Korel ve Halit Ergenç.

KUTU KUTU KUTU

BİR GÖRÜŞ
Hepimizi çözümün parçası
olmaya davet ediyor

İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak, her yıl yüz binlerce insanın çeşitli nedenlerle yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kaldığını vurguluyor: “Dünyadaki mültecilerin yarıdan fazlası çocuklar. Çocukluklarını evlerinden ve arkadaşlarından uzakta, yollarda tehlikeyle geçiriyor. Küçük Amal, tüm mülteci çocukları yeniden hatırlatıp, hepimizi çözümün bir parçası olmaya davet ediyor.”

------

BİR DUYURU

Depremzede bugün
Gündoğdu Meydanı’da

İZMİR geçen 30 Ekim’de 117 cana mal olan depremde evleri zarar görenler, sorunlarının giderilmediğini bildiriyor. İzmir Depremzede Dayanışma Derneği (İZDEDA) seslerini duyurmak için bugün Gündoğdu Meydanı’nda saat 10.30’da miting düzenleyecek. Dernek yetkilileri sorunlarını ilettikleri siyasilerin kendilerine hak verdiğini, ancak henüz çözüm üretilmediğini ileri sürüyor, uygun koşullarda kredi istediklerini vurguluyor.

-----------------

SÖZ SİZİN

BİR SERGİ

Yaşayan Müze
Kula’ya bekleriz

“GERİ sayım başladı. Yaklaşık bir yıldır ben Esat Erçetingöz ve kardeşim Serhan Şarman ile Kula’nın tanıtımına katkıda bulunmak üzere tüm tarihi ve doğal değerlerin yüzlerce fotoğrafını çektik. Her gidişimizde bizi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kulalı meslektaşım Hikmet Sepet, Alaettin Yakın ve Basın Danışmanı Harun Kayrakçı ağırladı. Artık Kula’nın muhteşem güzelliklerini paylaşmaya hazırız. Ve sonuçta ‘Yaşayan Müze Kula’ adlı fotoğraf sergimizi 5 Ağustos saat 18.00’de yeni restore edilen Essanlar Konağı’nda açıyoruz. 30 Ağustos’a kadar sürecek sergimize bekliyoruz.” (Esat ERÇETİNGÖZ)

Yazarın Tüm Yazıları