İşçinin eşini de işe aldım evlerine çift maaş giriyor

BUGÜN biraz ekonomiden söz edeceğim... Konumuz, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın bazı açıklamalar... Yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra, “Yeni ekonomi yönetimimizden beklentimiz, öncelikli olarak enflasyonu düşürecek adımların ivedilikle atılmasıdır. Ancak, o zaman asgari ücret memnuniyet düzeyi sağlıklı bir şekilde belirlenecektir. Beklentimiz, yılın ikinci yarısında uygulanacak yeni ekonomi programı ile risklerin azaltılması, öngörülebilirliğin sağlanmasıdır” demiş...

Haberin Devamı

 

ÖNCELİK GÜVEN VE İSTİKRAR
Daha öncesine gidelim... Ekonomik haberlere göz atarken, Murat Şahin’in Gündeme Bakış’taki, Ege Bölgesi’nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu anketinin sonuçlarıyla ilgili yazısı dikkatimi çekti. Başkan Yorgancılar, acil yapılması gerekenleri sıralamış:
“İş dünyası olarak güven ve istikrarın sağlanması birinci önceliğimiz. AB ile ilişkiler revize edilmeli. Vize sorunları geride kalmalı. Çalışanlar enflasyon altında ezilmemeli. Bugün Türkiye’de sanayici yatırım yapacak alan bulamıyor. Türkiye genelinde farklı sektörler için en az 10 milyon metrekare sanayi arazisi oluşturulmalı.”

BİR KİŞİ 4 KİŞİYE BAKAMAZ
Ve bana göre Şahin’in yazısının en ilginç bölümü: “Çalışanların özlük hakları konusunda oldukça duyarlı olduğunu bildiğim EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplantıda geçim sıkıntısı yaşayan aileler için de refah formülünü açıkladı. Bugünkü şartlarda bir kişinin çalışarak dört kişilik bir aileye bakmasının mümkün olmadığını belirten Yorgancılar,

Haberin Devamı

TOK GELİP HUZURLA GİTMELİ
‘Avrupa’da herkes karı-koca çalışıyor. Her eve iki maaş giriyor. Çift maaş ile alım gücünüz artarken, borçluluğunuz da azalıyor. Ben kendi işyerimde çalışmak isteyen eşleri işe aldım. Bu sayede o evlere çift maaş ve diğer destekler başladı. Çalışanlar iş yerlerine gelirken tok olmalı, işten çıktıktan sonra da huzurla evlerine gidebilmeli’ diyerek refah formülünün ayrıntılarını anlattı.”
Başkan Yorgancılar’ın, işçinin çalışmak isteyen eşini de işe alması bana çok ilginç geldi. Kimbilir, uygulama bazı patronlara da örnek olabilir belki... Kolay gelsin!

--------------

BİR SANAT ETKİNLİĞİ

Prof. Misman
Urla Dam’da

ÜNLÜ ressam Prof. Hayati Misman, Urla Dam’da çok özel bir çalışma gerçekleştiriyor. Dün başlayıp, bugün de devam edecek çalışma, sınırlı sayıda sanatsevere, içsel dünyamızı estetik değerlerle anlamlandırmak, duygu ve düşüncelerimizi yaratıcı dışavurumla sanatsal bir dile dönüştürmenin özgün örneklerini sunuyor. Etkinliğe katılanlar Misman’ın özgün ve imzalı bir yapıtını da edinebilecek.
SERGİ DE AÇILIYOR
Çalışma kapsamında Misman’ın “Sekanslar/İzler” adlı gravür sergisi de Urla Dam Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi, 23 Temmuz’a kadar açık. Sanat yazarı İbrahim Karaoğlu, “Kadın izleğini sanatının odağında tutan ve yeni biçim arayışlarıyla kendini sürekli çoğaltan Misman, her yapıtıyla farklı duygular yaşatıyor izleyicisine” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları