Her seçimde konuşulur: TBMM yolu nasıl açılır

“ESNAF sanatkarların yoğun sorunlarının bulunduğu bir dönemde, TBMM’de yer alarak mevcut birikimlerimizle daha etkin hizmetler verebileceğimizi, kanunlar hazırlanırken bu kesimin menfaatleri doğrultusunda daha fazla katkı koyabileceğimizi düşündük. Doğal olarak bir siyasi parti kanalıyla, ama esnafa hizmet ana amacıyla aday adayı oldum, ama olmadı...”

Haberin Devamı

 


LİSTEYE BİLE ALINMADI
Bir açıklamadan aldığım bölüm Zekeriya Mutlu’nun... İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB) eski başkanı. 14 Mayıs milletvekili seçimi öncesi CHP’den aday adayı olabilmek için başkanlıktan istifa etmiş... Ancak bırakın kaçıncı sıraya koyulmayı, aday listesine bile alınmamış. Yeniden birliğin başkanlık yarışına girmiş... Genel kurul öncesi bir açıklama yapmış, ilettiğim sözler de oradan...
İSİMLER NASIL BELİRLENİR
“Seçim geride kaldı, artık geçim zamanı” demiştim... Ancak Mutlu’nun bu açıklaması, “Esnaf Başkanı kimseye, en azından CHP’nin il yöneticilerine danışmadan aday adayı olur mu? Bir davet aldı ama sonu mu gelmedi” diye düşündürdü. Siyasal partilerin aday seçimlerine elbette karışamam. Kendilerince en doğru kararı vermişlerdir. Ancak kafama da takıldı; “CHP listeleri çok tartışıldı. Eski vekillerin dışında isimlerin pek tanınmadığı öne sürüldü. ‘Burası nasılsa bizim... Tanınması çok önemli değil... Şu veya bu isimleri koyuverin listeye’ düşüncesi mi hakim?”
HERKESE KOLAY GELSİN
Sonuç olarak Mutlu’nun açıklaması üzerine kafama takılanları ilettim. Dedim ya, siyasal partilerin işine karışmam... 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ülkemize iyilik, sağlık, barış, kardeşlik, umut, ekonomik ferahlık getirmesini umuyor ve diliyorum... Hepimize kolay gelsin!

Haberin Devamı

-------


BİR GÜZEL KARAR

Eski hastane yine
hastane olacak

DÖRT yıldır boş duran Foça Eski Devlet Hastanesi binasının, “Millet Bahçelerinin Finansmanı Projesi”nde kullanılmak üzere bedelsiz olarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’na devrinden vazgeçilmiş. Seyfi Gül’ün bu haberi medyada yer aldı, ancak kaçıranlar için özet veriyorum:
DEVİRDEN VAZGEÇİLMİŞ
“Yaklaşık 87 yıl hizmet veren Foça Eski Devlet Hastanesi, 8 Mart 2019’da yeni hastanenin hizmete girmesiyle boşaltıldı. Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nın tadilat için gerekli tüm masrafları üstlenmesi, halkın ve bazı STK’ların, binanın yine sağlık hizmetlerinde kullanılması, Aile ve Toplum Sağlığı ile 112 Acil Ambulans Merkezi yapılması yönündeki istek ve çağrıları sonuçsuz kaldı. Binanın ‘Millet bahçeleri finansmanında’ kullanılmak üzere bedelsiz olarak TOKİ’ye devredildiği bildirildi. Vakıf da yürütmenin durdurulması davası açtı. Sonunda binanın devralınmasından vazgeçildiği duyuruldu.
HEDİYE AMBULANS
Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, eski hastane binasının yine sağlık hizmeti vermesi için gerekeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi: Acil servis, ameliyathaneler ve eski diyaliz ünitesinin olduğu kısmı 6 ayda, iki aile hekimi, bir uzman hekim ve Toplum Sağlığı Merkezi’ni buraya taşıyacak şekilde restore etmeye, arka bahçedeki yemekhaneyi de 112 merkezi haline getirip Sağlık Bakanlığı’na devretmeye hazırız. Bir ambulansı da hediye edeceğiz.”
Kararın Foça halkına iyilik, sağlık getirmesini diliyorum…

Yazarın Tüm Yazıları