Engellinin yerine park edenin cezası engelliye harcansın

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Başkanlığı’na engellilerle ilgili bir yasa önerisini sunmuş. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öneren Kılıç, engellilerin yaşamda birçok zorlukla karşılaştığını vurgulamış:

Haberin Devamı


“Engelli bireyler, birçok insanın varlığına alıştığı ve kolaylıkla ulaşabildiği sağlık, eğitim, istihdam, ulaşım ve bilgi edinme gibi hizmetlere erişimde bariyerlerle karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle de onların toplum ve devlet tarafından desteklenmeye ihtiyaçları vardır.

DESTEK ALMALARI ŞART
Araştırmalar, dünyanın her yerinde engellilerin çok büyük çoğunluğunun toplumun yoksul kesiminden oluştuğunu ve yoksulluk içinde yaşadıklarını göstermektedir. Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın büyük kesimi açlık sınırının altında yaşamaktadır. Temel insani ihtiyaçlarını gideremeyen bireylerin engelden kaynaklanan bakımının yanı sıra sağlık ve sosyal sorunlarının üstesinden gelmesi de zordur. Bu da engelli bireyin kendisinin ve ailesinin giderlerini karşılamada destek alması gerçeğini ortaya koymaktadır.”

Haberin Devamı

AKÜLÜ ARABA OLABİLİR
Kılıç, “Karayolları Trafik Kanunu’na göre taşıt yolu üzerinde aracını park eden kişi 132 lira ceza ödemektedir. Ancak aracını engelli yerine park ettiği zaman bu ceza ikiye katlanarak 264 lira olmaktadır” demiş. Kılıç, yasa önerisiyle, bu özel yerlere araç park edenlerin ödedikleri cezalardan elde edilecek gelirin engellilerin başta akülü araba olmak üzere benzeri ihtiyaçları için kullanılmasının amaçlandığını bildirmiş.
Bu öneri TBMM’de kabul edilip yasalaşırsa engellilere bir kaynak yaratılmış ve de o cezalar yerini bulmuş olur sanki... (264 liralık ceza artmış da olabilir)

-----

BİR İLGİNÇ DENKLEM
18-12’lik denge
nasıl 15-15 oldu

CHP’den seçilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bazı iddialar üzerine ihraç edilmek istenince partisinden istifa etmişti. Bu arada hakkındaki suçlamalar yüzünden tutuklanan Aksoy’u İçişleri Bakanlığı görevden uzaklaştırdı. Yerine başkan vekili seçimi için meclis toplandı, CHP’den Deniz Karakurt, AK Parti’den Aydın Pehlivan yarıştı.

YILLAR SONRA CHP’DEN GİTTİ
İlk iki turda gerekli oy alınamadı, son iki turda da 15-15’lik sonuç çıkınca kura çekildi, Karakurt kazandı. AK Parti, kuranın usulsüz olduğunu öne sürerek mahkemeye başvurdu. Yürütmenin durdurulmasıyla yeni kuraya karar verildi. CHP’nin itirazı da reddedildi. Mahkemenin son kararı beklenirken valilik devreye girdi, yeni kura çekildi. Bu kez Pehlivan başkan vekili seçildi. Yıllardır CHP’de bulunan başkanlık, AK Parti’ye geçti.

Haberin Devamı

PEHLİVAN ARTIK GÖREVDE
CHP’liler ilk kuranın iptali, mahkemenin gerekçeli kararı beklenmeden ikincisinin çekilmesine tepki gösterdi, yargıya başvuracaklarını bildirdi. Cumhur İttifakı, bir yerel yönetimi almanın tadını çıkarırken Pehlivan da törenle görevine başladı. Bundan sonrası ne olur, bilemem. Taraflara kolay gelsin!

İŞ NASIL KURAYA KALDI
Ancak meclisteki 31 üyenin partilere dağılımına bakıyorum... CHP: 15, AK Parti: 10, İYİ Parti 3, MHP: 2 ve bağımsız: 1. Millet İttifakı’nın 18, Cumhur İttifakı’nın 12 oyu var. Peki oylama neden 15-15 sona erdi ve iş kuraya kaldı? CHP ve İYİ Parti’nin öncelikle bunu irdelemesi gerekmez mi? Aklıma geliverdi öylesine, pek de çözemedim.

-----

Haberin Devamı

BİR SÜRPRİZ
Büyükşehir’de bir
yıldız gidiyor(mu)

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Serdar Pedükcoşkun, Başkan Tunç Soyer’le görüştükten sonra emeklilik dilekçesini sunmuş. 50 gün izne çıkan Pedükcoşkun, bitiminde emekliye ayrılacakmış. Uzun yıllar Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimliği’ni yürüten Pedükcoşkun, 2015’te Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’ne başhekim atanmıştı.

BAŞARILI ÇALIŞMALAR
Başarılı çalışmasıyla dikkat çeken, hastanenin gelişiminde, yatak sayısının artmasında büyük payı olan Pedükcoşkun için sosyal medyada, “Hasta memnuniyeti üst noktalarda... Güler yüzlü ve ilgili bir süreç gelişti hastanede. Yolu açık olsun ama Büyükşehir’de yapacak çok şeyi vardır” yorumları yapıldı. Gerçekten de Büyükşehir Belediyesi Dr. Pedükcoşkun’dan ayrılmak istemez gibi geliyor. Ne dersiniz?

-----

SÖZ SİZİN

Haberin Devamı

BİR YAKINMA
Bu cadde acil
ilgi bekliyor

Engellinin yerine park edenin cezası engelliye harcansın

BİR meslek büyüğümün aktardığı bir yakınma: “Dikili Çandarlı Ferhat Uysal Caddesi’nin hali içler acısı. Özellikle kışları, yağmurlarla adeta çamur deryası... Cadde moloz. Pislik, kum yığınlarıyla dolu. 3-4 senedir yapılmasını bekliyoruz. Karşıda sanayi var. Kamyonlar buraya park ediyor, sonra da çamuru, pisliği caddeye taşıyor. İlgi bekliyoruz.”

-----

BİR DUYURU

Engellinin yerine park edenin cezası engelliye harcansın

Yazarın Tüm Yazıları