Ekonomik fırtına dijitale savurdu

İZMİR Life, 22 yılı aşmanın onurunu yaşıyor. Derginin doğumuna, gelişmesine, vazgeçilmezliğine tanık olanlardanım. Dile kolay, 254 kez yayımlanıp okuyucusuna ulaştı aylık dergi... Ancak, “Güzel İzmir’i sevmek” ilkesiyle yola çıkan dergi Eylül ayında 23’ncü yılına dijital ortamda ayak basacak. Derginin kurucusu, yaratıcısı, yönetmeni, sorumlusu, yazarlarından biri, özetle her şeyi, İ. Hakkı Kesirli, 2000 yılının sonlarında dergi konusu gündeme geldiğinde, Ahmet Piriştina’nın, “Onu da sen yap bilader. Ama 25 sene çıkmalı” dediğini aktarır ve ekler: “Bir kent kültürü dergisinin bu kadar uzun soluklu olması, kente sahip çıkanların desteğiyle başarıldı. Yazarı, çizeri, okuru hep birlikte bugünlere geldik. Tabii ki finansal desteğe, ilanlara dünden daha çok ihtiyacımız var. Bir de abone desteğine...”

Haberin Devamı

 



DEĞER BİLMİYOR MUYUZ
Ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Hakkı Kesirli’ye “İzmir ve Alsancak’a Emek Verenler” ödülü verdi. Kesirli, “Dergimiz 254 sayı sonrasında ilk kez bir STK tarafından kente yaptığı katkılar nedeniyle ödül aldı” diye özetlemişti olayı. Bu sözler dokunmuştu sanki bana: “Vefayı mı anımsattı, vefasızlığı mı? Değer bilmiyor muyuz, bilip de gösteremiyor muyuz?”
Ve son gelişmeyle ilgili söz Kesirli’de: “Kar amacı gütmeden yayınlanan bir dergi olur mu? Kentin dinamiklerini bir araya getirip, kente yön vermek amacını taşıyorsa tabii ki olur. İzmir Life 2001 Eylül ayında yayın hayatına başlarken, kentin sorunlarına ortaklaşarak çözüm arayan bir yayın olma hedefindeydi. Kentin birçok sorununa çözüm yollarını kentlilerin ağzından haberleştirdi. Kentin müzelerinden turizm rotalarına, tramvay hatlarından metronun yararlarına, butik otellerden gurme restoranlara, sayılamayacak kadar proje üretildi dergide… Kentin tarih sayfalarında, semtlerinde, okullarının koridorlarında dolaştı İzmir Life… ‘Sokak sokak yaşıyoruz İzmir’i’ söylemiyle yayın hayatını sürdürdü. 22 yılda tam 254 sayı ürettik. Bilgi üreten dergi, birçok akademisyenin araştırmalarına yardımcı oldu. Makale ve tezlerin dipnotlarında kaynak olarak gösterildi.

Haberin Devamı

ZORUNLU BİR SÜRÜKLENME
Ancak, yaşadığımız ekonomik fırtına bizi de dijital sokaklara sürükledi. Son iki sayımızı dijital olarak üretip abonelerimizle buluşturduk. Eylül sayımızda 23’ncü yayın yılına dijital olarak ayak basacağız. Sevgili Ahmet Piriştina’ya, ‘25 yıl yayınlayacağız’ sözü vermiştik. Artık dijital dünyada yerine getireceğiz. Hatta biraz ileri giderek günlük gelişmelerden okuyucuları bilgilendiren portal oluşturmaya da çalıştığımızı söyleyebilirim. Tabii ki İzmir Life kalitesini sürdüreceğiz.

PROJE ÜRETİMİNE DEVAM
İzmir Life 256’ncı sayısında da proje üretmeye devam ediyor. İzmir’i, ‘Güneş Toplayan Kent’ olmaya, apartman ve konutları enerji kooperatifi kurmaya davet ediyor, yerel yönetimlerin öncü olmasını istiyor. İzmir Life emekçileri yılmadan var güçleriyle çalışıyor. Umarız ekonomik fırtına dindiğinde, özgürlükler ülkesinde yepyeni bir İzmir Life ile sizi buluşturabiliriz. Okuyucular gibi biz de İzmir Life’ın sayfalarına dokunamadığımız için üzgünüz. Moralimiz bozuk. Dijital sayıları ulaştırdığımız abonelerden aldığımız üzüntümüzü paylaşan, umut verici övgüler ‘devam’ heyecanımızı körüklüyor.”
Son söz benden: HERKESE KOLAY GELSİN!

Yazarın Tüm Yazıları