Çok önemli seçim için herkes sandık başına

BUGÜN Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’ncü cumhurbaşkanını seçme günü… Sandığa gidip Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz. Sandığımıza gidip oyumuzu bayram havasında kullanmalı, yurttaşlık görevimizi yerine getirmeliyiz. Sağlık, yaşlılık, görev gereği başka yerlerde olma gibi mazeretleri tabii ki anlarım. Ama geçerli bir neden olmadan, hele de, “Bugün de hava bozuk, yağmur da var vs...” diye oy kullanmayanı asla anlayamam, kimse de anlamasın.

Haberin Devamı



KÜSME HAKKI, LÜKSÜ OLAMAZ
Görüşü ne olursa olsun, cumhurbaşkanı adaylarından hangisini severse sevsin, her seçmen gidip tercihini yapıp oy kullanmak zorundadır. Kimsenin sandığa küsme hakkı, lüksü olamaz, olmamalı... Yineliyorum, bu bir anayasal haktır, yükümlülüktür, yurttaşlık gereğidir...

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇMELİ
Bu arada yurtdışında oy kullananların sayısının 14 Mayıs’a göre arttığını da unutmayalım. “Bir oydan ne olur” diyenleri vicdanlara havale ediyorum. Oy vermeyenin seçim sonuçları konusunda değil konuşma, ağzını açma hakkı bile yoktur. Bugün mutlaka sandığa gidip oyunuzu kullanın. Seçim demokrasi sınavıdır, bir kazananı olacaktır, sonuç sindirilecektir. Seçimin demokrasi şöleni havasında geçeceğine inanıyorum, ülkemize iyilik, güzellik, mutluluk, barış, esenlik, umut, mutluluk getirmesini diliyorum.

Haberin Devamı

BİR ETKİNLİK
‘Renklerin Efendisi’ İstanbul
Uluslararası Sanat Fuarı’nda

BİR portre: “İzmir doğumlu Coşkun Özçakır, lise yıllarında ilk resim sergisini Kültürpark Sanat Galerisi’nde açtı. 1972’de sanat eğitimi için ABD’ye gitti, California State University Los Angeles’den mezun oldu. Grafik tasarım ve resim eğitimi sonrası ABD’de reklam ajanslarında çalıştı, kendi ajansını açtı. 30 yıllık başarılı iş yaşamından sonra 2009’da emekli oldu, Kuşadası’na yerleşerek soyut resim çalışmalarına yoğunlaştı. Yurt içi ve dışında pek çok koleksiyonda eseri var, kişisel ve karma sergilere uluslararası sanat fuarlarına katıldı.”
İZMİR KOLEJİ KARDEŞLİĞİ
Coşkun Özçakır, yedi yıl yatılı öğrenim gördüğümüz İzmir Koleji’nden (İK-Şimdiki BAL-Bornova Anadolu Lisesi) sınıf arkadaşım. Uzun yıllar sonra görüştüğümüzde çok başarılı bir ressamdı. Alçak gönüllülükle ve utanarak kabul etmiyor ama ben ona, “Renklerin Efendisi” diyorum. Ve Coşkun’dan bir çağrı:
BÜYÜLEYİCİ DENEYİM İÇİN
“01 - 04 Haziran 2023 Art Contact İstanbul 3. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda bize katılın, çağdaş sanatın büyüsüne ilk elden tanık olun. Renklerin ve soyutlamanın gücünü tüm görkemiyle deneyimlemek için bir fırsat. Bu sanat eserlerinin duyularınıza serenat yapmasına ve büyüleyici etkilerine kendinizi kaptırmanıza izin verin. Bu büyüleyici deneyimi sizlerle paylaşmak için sanat fuarına gelmenizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Orada görüşürüz.”
Bu çağrıya bakarak yine “Renklerin Efendisi” diyorum, başarılar diliyorum. Kolay gelsin!

Yazarın Tüm Yazıları