Bütün dünya bir inansa insanlar birlik olsa

BAYRAMDAN bayrama, uzun süredir yazılar hemen hemen aynı... Uzun bayram tatilinin dördüncü günündeyiz. Yarın Kurban Bayramı başlıyor, beş gün daha tatil. Tatil merkezlerine akın edenlerin de, bir yerlere gitmeyen ya da gidemeyenlerin de bayramı kutlu olsun. Bir yerlere tatile gidebilenlerin tadını çıkarmasını, çıkarıyor olmasını diliyorum. Gidecek yazlığı, bir arkadaş/ akraba/ yakın evi olmayıp herhangi bir tesiste tatil yapanlara da, “Helal olsun” diyorum. Çünkü turizmcilerin tesislerin durumuna, kalma ve hizmet sunma şekline göre, dile getirdiği ücretleri ödemek herkesin harcı değil açıkça.

Haberin Devamı

 

SÜRÜCÜLER ‘AMAN DİKKAT’
Bir de tatilden dönüş var. O bilet paralarını ödeyip uçak ya da otobüs kullananlara sözüm yok. Özellikle şehirlerarası otobüslerin bilet ücretlerine diyecek bir şey bulamıyorum. Yolcu bileti pahalı buluyor, işletmeci motorini. Özel araçlarıyla tatile gidebilenlere gelince... Depoyu sorunsuz doldurabildiklerine göre şanslı saymaları gerek kendilerini. Özel araç sürücülerine, “Dikkat” diyorum. Bunca yükü göze alıp tatile gittiniz, 4-5 gün sonra döneceksiniz. Ne olur sürat yapmayın. Trafik kurallarına uyun, anılarınızda çok güzel bir bayram tatili kalsın.

MUTLULUK VEREN MUTLUDUR
Ve, daha önceki bayram yazılarındaki gibi, çok uzun yıllar öncesine dönüyorum... Şenay’ın söylediği bir şarkının sözlerine göz atalım:
Şu dünyadaki en mutlu kişi mutluluk verendir / Şu dünyadaki sevilen kişi sevmeyi bilendir / Şu dünyadaki en güçlü kişi güçlükten gelendir / Şu dünyadaki en bilgin kişi kendini bilendir / Bütün dünya buna inansa / Bir inansa, hayat bayram olsa / İnsanlar el ele tutuşsa / Birlik olsa / Uzansak sonsuza,,,

İNSANI SEVEN ÜSTÜN KİŞİDİR
Şu dünyadaki en olgun kişi acıya gülendir / Şu dünyadaki en soylu kişi insafa gelendir / Şu dünyadaki en zengin kişi gönül fethedendir / Şu dünyadaki en üstün kişi insanı sevendir / Bütün dünya buna inansa / Bir inansa, hayat bayram olsa / İnsanlar el ele tutuşsa / Birlik olsa / Uzansak sonsuza...
(Şarkılarıyla unutulmazlar arasında yerini alan Şenay (1947-2013) ve 1971’de evlendiği, ünlü müzik insanı Şerif Yüzbaşıoğlu’nu (1932-1981) saygıyla anıyorum.)

HEP UMUTLU OLMAK GEREK
Her türlü olumsuzluğu bir yana bırakalım. Yarınlara iyimser bakmak, herkesi kardeşlikle kucaklamak, umutlu olmak zamanı. Bayramınız kutlu olsun, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Herkese, ülkemize, tüm dünyaya öncelikle iyilik, sağlık diliyorum...


BİR BÜTÇE KATKISI

Belediye buğdayından
vatandaşa unla bulgur

Haberin Devamı

DİDİM Belediyesi, Balat Mahallesi’ndeki 74 dönümlük araziye yeniden ekilen buğdayın hasadını gerçekleştirdi. Başkan Deniz Atabay, “İlk olarak 2021 yılında ektiğimiz buğdayların hasadını geçen yıl gerçekleştirmiştik. Bu yıl tarlamızda ikinci hasadımızı gerçekleştiriyoruz. 30 tonu aşkın ürün almayı planlıyoruz. Elde edeceğimiz buğdayı işleyerek un ve bulgur olarak hazırlayıp ‘Didyma’ markamızla vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtarak aile bütçelerine katkıda bulunacağız” dedi.


BİR DUYURU
Çeşme Sanat
Grubu’ndan

Haberin Devamı

ÇEŞME Sanat Grubu’nun karma sergisi 3 Temmuz’da Ayios Haralambos Kilisesi’nde açılıyor. 10 sanatçının resim, fotoğraf, karikatür, heykel ve mozaikleri 9 Temmuz’a kadar görülebilir.

Yazarın Tüm Yazıları