Belediye yakıtından vergi alınmasın

AKARYAKITTA ÖTV’nin (Özel tüketim vergisi) büyük oranda artışından sonra, bazı kentlerde toplu ulaşım zamlandı, bazılarında hazırlık var. Bu arada akaryakıta yeni bir zam konuşulmaya başlandı. (Belki de gerçekleşmiştir.) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yerel yönetimlerin akaryakıt zamlarından çok olumsuz etkilendiğini savundu, “Belediyelerin kullandığı akaryakıttan ÖTV alınmamasını” önerdi.

Haberin Devamı



BİR GECEDE 468 BİN LİRA
Ayvalık Belediye Başkan Mesut Ergin de, hizmet araçlarının aylık akaryakıt giderinin, ÖTV zammıyla 15 Temmuz gecesi 468 bin lira arttığını belirterek, “Aylık akaryakıt giderimizin dörtte biri ÖTV’ye gidiyor. Yerel hizmetlerde kullanılan akaryakıttan ÖTV acilen kaldırılmalıdır” dedi.

TBMM’DE ÖZEL GÜNDEM
İzmir Büyükşehir ve özellikle toplu ulaşım hizmeti veren tüm belediyelerde, ÖTV artışı sonrası ücretlere zammın kaçınılmaz olduğu savunuluyor. ÖTV zammının iptali için Danıştay’a başvuruldu. CHP Milletvekili Murat Bakan belediye hizmetlerindeki akaryakıttan ÖTV alınmaması için yasa önerisi verdi. TBMM de ÖTV ve KDV zamlarını görüşmek üzere bugün olağanüstü toplanacak. Muhalefet, yerel yönetimlerin kullandığı akaryakıttan vergi alınmamasını isteyecek.

TAKSİ VE DOLMUŞ DA SIRADA
Başta toplu ulaşım olmak üzere, belediye hizmetlerindeki akaryakıttan ÖTV alınmaması girişimleri ne sonuç verir bilemem. Ancak, ÖTV yüzünden toplu ulaşıma gelecek zamlar vatandaşı olumsuz etkileyecektir. Üstelik hemen her yerde taksi ve dolmuş zamları da yakındır. Herkese kolay gelsin!

--------------


BİR DUYUR

Haberin Devamı

Stoklar azaldı
bağış bekleniyor

KIZILAY Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürlüğü’nden vatandaşa çağrı: “Sevgili hemşehrilerimiz, Milli Eğitim okullarının ve üniversitelerin kapanması, yaşadığımız sıcak havaların etkisi ve sonrasında geçirdiğimiz Kurban Bayramı tatili nedeniyle kan stoklarımızda ciddi azalmalar meydana gelmiştir.

İYİLİĞİN EN GÜZEL HALİ
Kaynağı yalnızca insan olan hayati ilaç kanın temini konusunda sizlerin desteğine ihtiyaç vardır. Lösemili bir çocuğun, doğum yapmış bir annenin ve trafik kazası geçirmiş bir insanın hayatta kalmasını sağlayabilirsiniz. Günlük olarak Ege Bölgesi’ndeki ekipleri; kanver.org, 168 ve @kizilayegebolgekanmerkezi’nden paylaşarak 18-65 yaş aralığındaki siz değerli bağışçılarımızı kan bağışı noktalarına davet ediyoruz. İyiliğin ve paylaşmanın en güzel hali KAN Bağışı #sensizolmaz.”

---------------------

BİR BAŞKAN İSYANI


‘Delege seçiminde
kirli propaganda’

CHP’de delege seçimleri sürerken Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın konuya ilişkin açıklamasından yorumsuz kısa özet sunmak istiyorum: “Delege seçimlerinde benim belediye başkan adayı olup olmayacağımla ilgili spekülasyon yapılmakta, adaylığım karşıtlığı üzerinden kirli propaganda yürütülmektedir.

DEĞİŞİMDEN YANAYIM
Şu çok iyi bilinmelidir ki; Ülkenin geldiği bu noktada cumhuriyetin kurucu partisinin tabandan tavana kadar, kendimde dahil olmak üzere, değişim ve dönüşümünden yanayım. Partimizin amasız, fakatsız üye iradesine dayalı parti içi demokrasiyi eksiksiz işlettiği kurumsal yapıya kavuşmasını, kadrolarının yenilenmesi gerekliliğine inanıyorum. Adaylığım ile ilgili kirli propaganda seçim sürecine gölge düşürmektedir.”


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN, “TÜRK MİLLETİ İÇİN SİYASİ BİR ZAFER” DİYE TANIMLADIĞI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İLANINI TÜM DÜNYAYA ONAYLATAN BELGE OLARAK KABUL EDİLEN 24 TEMMUZ LOZAN ANTLAŞMASI’NIN 100’NCÜ YILI KUTLU OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları