Başkanın 20 yıldır almadığı maaşı öğrencilere burs

BELEDİYELERİN temel görevlerinin dışındaki sosyal hizmetleri ilgimi çeker. Öğrenciler söz konusu olunca duyurmak isterim. Bazı belediyeler bu konuları, her türlü iletişim aracıyla duyurur. Bazıları çok da ses çıkarmaz. Bana göre Çanakkale Belediyesi genelde sessiz kalanlardan. Bu tür hizmetlerle ilgili bilgi istedim Çanakkale’den. Bütçe elverdiğince yapılan yardımlarla ilgili notları özetledim. Son satır dikkatimi çekti, Başkan Ülgür Gökhan belki kızacak ama, başlığa aldım. Çanakkale Belediyesi’nin sosyal yardım ve hizmetlerinden özetler:

Haberin Devamı


ULAŞIM-YEMEK-KIRTASİYE
* 2005’ten bu yana yardım gereken üniversite öğrencilerine sosyal destek veriliyor. 2022-2023 döneminde 300 öğrenci, 9 ay süreyle 750 lira alacak.
* Yardım gereken öğrencilerin okula gidip gelmeleri için ulaşım desteği sağlanıyor.
* Yardım gerekenlere, çıraklık eğitim merkezlerinde, okulların özel eğitim sınıflarındaki özel öğrencilere öğlen sıcak yemek veriliyor. Eğitim dönemi başında öğrencilere kırtasiye desteği var.
* Belediyenin kreşlerinde dezavantajlı ailelerin çocuklarına ücretsiz kreş desteği sağlanıyor.
* Çocuk Kültür Evi’nde sanat, robotik/kodlama, dans, müzik atölyeleri, film ve masal günleri, sanatçı buluşmaları, etkinlikler düzenleniyor. Bin 175 katılımcıyla 206 program gerçekleştirilmiş.
* Minik öğrenciler başta olmak üzere, her yaş grubundan kentliye seslenen Barbaros Kütüphanesi’nin kayıtlı 2 bin 335 üyesi var. Ödev, araştırma için öğrencilere bilgisayar desteği sunuluyor, kaydı olmayana da hizmet veriliyor.
HER YAŞA ÜCRETSİZ ETKİNLİK
* Mahallelerde ki ‘Sosyal Yaşam Evleri’nde herkese ücretsiz eğitimler, kurslar, sinema, tiyatro, gezi, gösteri, kermes gibi etkinlikler düzenleniyor. Anne – baba - çocuk - ergen destek eğitimleri veriliyor.
* Sağlıklı yaşam merkezinde, Halk Eğitim Müdürlüğü ile basket, voleybol, çocuk yogası, tenis, satranç gibi yaz okulları gerçekleştiriliyor. Belediyespor’da jimnastik, yüzme, voleybolda profesyonel gençler yetiştiriliyor.
* Okulların fiziksel iyileştirmeleri yapılıyor, malzeme gereksinmeleri karşılanıyor.
ALIŞVERİŞ DESTEĞİ
* Mücavir alandaki (ÇÖMÜ) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinden, salgın sonrası gelen taleplere göre 156’sına geçici barınma desteği verildi.
* Ramazan erzak kartı: ÇÖMÜ’de okuyan, mücavir alanında oturan yardım gereken 500 öğrenciye 300 lira alışveriş desteği sunuldu.
* Sosyal market: Yardım amacıyla verilmek istenilen eşyalar toplanıyor, kullanılabilir hale getirilip yardım gerekenlere ulaştırılıyor. Öğrenciler de sosyal marketten yararlanıyor.
* Çamaşır merkezi: Başta öğrenciler olmak üzere, mülteci, yaşlı, engelli ve evlerinde çamaşır makinası olmayanlara yönelik hizmet.
SEKİZ YILDIR ÇORBA İKRAMI
* Üniversite öğrencilerine sekiz yıldır sıcak çorba ikram ediliyor. Bu yıl (Ocak-Nisan) 34 bin 170 kişi yararlandı. 14 Kasım’da çorba ikramı yeniden başladı.
* Okulların spor salonlarının, bahçelerinin iyileştirilmesine destek veriliyor. Öğrencilere spor malzemesi sağlanıyor.
* Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Merkezi: ÇÖMÜ Kampüsü yakınındaki merkezde açık ve kapalı spor alanlarında çeşitli etkinlikler var.
* Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da göreve geldiği 2002’den bu yana belediye başkanlığı maaşını öğrencilere burs olarak değerlendirmekte.
Çanakkale Belediyesi’nin olanak ölçüsündeki yardımlarını özetledim. Alkışlıyorum, kolay gelsin!

Yazarın Tüm Yazıları