Barış içinde bir arada yaşamak ortak kaderimiz

“HAYAT Eve Sığar” (HES) kodunu göstererek girdik Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne. Konser, tiyatro oyunu izlemeye değil. Farklı bir etkinlik vardı:

Haberin Devamı

“Başka bir hayat mümkün.” Peki neydi? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Aşkla 550 Gün” toplantısı. Bugüne değin yaptıklarını, hedeflerini, felsefesini anlattı. Belli ki çok çalışmıştı. Nitekim o gün öğleden sonrayı provada geçirmiş. Sahnede profesyonel gibiydi. Sunuma da emek verilmişti. Soyer konuştu, arada kenara çekildi, saz eşliğinde görüntüler geldi. Sonunda tüm bürokratlarını sahneye çağırdı, alkışladı.


BU DÜZEN KADERİMİZ DEĞİL
Altyapı, ulaşım, kentin dünya vizyonu gibi birçok konudan söz etti, her yerde göreceksiniz. Ben özet vereceğim. Önce, “İzmir’de başka bir hayat mümkün” başlıklı kitapçıktan: “Yaşadığımız adaletsiz ve eşit olmayan düzen, kaderimiz değil. Kaynakların adil paylaşıldığı, refahın tüm mahalle ve köylere yayıldığı, ‘Başka bir hayat mümkün!’ Her adımımızı bu düşünce ve kararlılıkla atıyor, içtenlikle ve şeffaflıkla İzmirlilerle paylaşıyoruz.

Haberin Devamı


SALGINDA ‘BİZ VARIZ’ DEDİK
Koronavirüs döneminde, ‘Biz varız’ dedik. Tüm hemşehrilerimizi kucaklama hedefiyle, ‘Biz yaparız’ dedik. Tüm bu faaliyetler göreve geldiğimiz ilk günden beri amaçladığımız sosyal ve demokratik belediyecilik anlayışımızı pekiştirdi.”


KAVGA ETMEDEN BAŞARMAK
Ve sunumundan alıntılar: “Barış içinde bir arada yaşamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kavga etmeden başarılabileceğini göstermek istiyoruz. Uzlaşma kültürünün İzmir’den yeşereceğini biliyoruz. İzmir’de bir kent koalisyonu kuracağız ve herkesi dinleyeceğiz demiştik. Arka mahallelere gidiyoruz, vatandaşa, muhtarlara dokunma imkanı buluyoruz.”


BEN KÖRFEZ’DE YÜZECEĞİM
“Güzelbahçe’de mavi bayraklı halk plajımızı açtık. Bir gün Karataş ve Karşıyaka’da da plaj yapmak istiyoruz. ‘Konak’tan Karşıyaka’ya yüzeceğiz’ demiştim, sözümün arkasındayım. Biz gerekeni yaparsak Körfez de kendi kendini temizleyecek aslında. 378 km’lik bir kanal ihalesine çıkıyoruz. Yağmur suyunu Körfez’e akıtacağız. Pis suyu arıtma tesisine göndereceğiz. Ve ben körfezde yüzeceğim. Yalnız ben değil, çocuklarımız torunlarımız da güle oynaya yüzecek.”


YENİ BİR EFES YARATILACAK
“İzmir’i evrensel kültür, sanat üretim merkezi yapacağız. Kemeraltı’nı turistik merkez yapmak için çalışmalara Havra Sokağı’ndan başladık. Agora kazılarına büyük destek veriyoruz. Konak Pier’den Kadifekale’ye turistik hat çekilecek. 20 bin kişilik Kadifekale tiyatrosunun ortaya çıkmasıyla yeni bir Efes yaratılacak.”

Haberin Devamı


EXPO 2030’A ÖNEMLİ ADIM
“İlk kez duyuruyorum. 2026 Botanik EXPO’sunu İzmir’de düzenleyeceğiz. Süs bitkileri sektörünü ateşlerken, kentimizin kalkınmasına, uluslararası tanınırlığına büyük katkı sağlayacak. 4 milyon 700 bin ziyaretçi bekliyoruz. 2030 Dünya Expo’suna giden yolda önemli bir kilometre taşı olacak.”


BAŞARACAĞIZ BİZ İZMİRİZ
“İzmir’de imanla, teknolojiyle, demokrasiyle, tarımla, turizmle refahı büyüteceğiz. Adaletsizlikle, haksızlık, hukuksuzlukla, yoksullukla, bölünmüşlükle mücadeleye de devam edeceğiz. Emin olun kazanacağız, birlikte başaracağız. Biz aslında birlikte İzmiriz. Barış içinde, aşkla bir arada yaşamanın yollarını birlikte bulacağız, ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız. Göreceksiniz yapacağız, çünkü bu bizim ortak kaderimiz. Biz buna muktediriz. Diyorum ya, biz İzmiriz.”
Başkan Soyer’in sunumundan bende kalanlar böyle. Hayatla başladık, aynı şekilde bir ünlü sloganla sonlandırayım: Hayat en güzel hediye...

Haberin Devamı

Barış içinde bir arada yaşamak ortak kaderimiz

Yazarın Tüm Yazıları