Atatürk’ün gelişinin 100. yılı onuruna “Ege türküleri”

YÜZ yıl önce Atatürk, 9 Eylül’de kurtarılan İzmir’e bugün gelmiş. Ne büyük onur ve mutluluk... Ata’nın gelişinin yıldönümü onuruna özel bir konser var. Kültürpark Çim Konser Alanı’nda, Prag Senfoni Orkestrası eşliğinde kaydedilen “Ege Türküleri” albümü ilk kez seslendirilecek.

Haberin Devamı


KİM HANGİ ESERİ SÖYLÜYOR
Albümde, Göksel “İzmir’in Kavakları”, Öznur Serçeler “Fayton”, Feridun Düzağaç “Gerizler Başı”, Fehmiye Çelik Bostancı ve Feryal Akkaya “Ah Bir Ataş Ver”, Nil İpek “Mendilimin Ucuna Sakız Bağladım”, Sinan Kaynakçı “Milo Mu Ke Mandarini”, Yiğit Kaya “Esma”, Ferman Akgül “Uçun Kuşlar Uçun İzmir’e Doğru”, Doğan Duru “Harmandalı” türkülerini seslendirecek.

-----------------------

BİR DESTEK DEMETİ

‘Öğrencilere gençlere
bir nefes de bizden’

İLK ve orta dereceli okullarda yeni öğretim yılı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Anne-babaları, özel okul, yemek, servis ücretleri gibi sıkıntılar bekliyor. Kırtasiye, kitap-defter parası ayrı külfet... Üniversiteli gençler için sıkıntı daha da büyük. Yaşadıkları yerin dışında eğitim göreceklerin barınma, yemek, harçlık sorunları... Bazı belediyeler ilk ve orta dereceli öğrencilere kitap, defter, kırtasiye yardımı yapıyor, üniversiteli gençlere burs sağlıyor. Yansıtılan birkaç örnek veriyorum.

Haberin Devamı

(İZMİR)
BÜYÜKŞEHİR’DEN
10 BİN ÜNİVERSİTELİYE
* İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 bin üniversite öğrencisine ayda 400 lira olmak üzere 10 ay, toplam 4 bin lira verecek. 40 milyon liralık öğrenim desteği sağlanmış olacak. Öğretim desteğine ailesi İzmir’de yaşayan, maddi olanakları kısıtlı ön lisans veya lisans öğrencileri başvurabilecek. Başvurular bu ay içinde yalnızca bizizmir.com internet sitesi üzerinden kabul edilecek. Dört aylık ödemeye karşılık gelen bin 600 liralık ilk bölümü aralık ayı içinde, ikinci bölümü ise 2023 yılında verilecek.

(KARŞIYAKA)
FİLİZLER İÇİN
BURS BULUŞMASI
* Karşıyaka Belediyesi’nden: “Gençlerimiz eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilsinler, geleceğe adım adım ilerlerken yaşıtlarıyla benzer şartlara sahip olabilsinler diye, yardım gereken öğrencilerimizle burs vermek isteyenleri bir araya getiriyoruz. ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ uygulamasına dahil olarak gençlere burs vermek için (0232) 399 40 76 numaradan detaylı bilgi alabilirsiniz.”

(ÇANAKKALE)
PAROLA: HAYAT
PAYLAŞTIKÇA GÜZEL
* Çanakkale Belediyesi’nden: 12 Eylül Pazartesi itibariyle ihtiyaç sahibi birinci sınıf öğrencileriyle kırtasiye setlerimizi paylaşmaya başlıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz öğrenci belgesi ile Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze başvurabilir... Tel: (0286) 444 17 17/ 1149-1126

(AYVALIK)
FİDANLAR’A DERNEK
YOLUYLA YARDIM
* Ayvalık’ta oturan dar gelirli ailelerin kent dışında eğitim gören çocuklarına destek amacıyla kurulan “Ayvalık Eğitime Destek Derneği” aylık bursu 600 liraya yükseltti. Belediye Başkanı Mesut Ergin, 110 öğrenciye 10 ay boyunca burs verildiğini belirterek, “Burs verilecek öğrenci sayımız daha da artacak. Hedefimiz tüm ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak” dedi.

Haberin Devamı

(ÇİĞLİ)
GÜLÜMSEYEN GENÇLİK
ÇOCUKLARIMIZI OKUTUYORUZ
* Çiğli Belediyesi, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinden gerek duyanlara kitap, defter, kırtasiye yardımı yapacak. “Gülümseyen Gençlik-Çiğli Çocuklarını Gençlerini Okutuyor Projesi” sürüyor. Üniversite öğrencilerinin burs başvurusu 13 Eylül’de sona eriyor. (0232) 935 55 35/ 23 72- 23 73 numaralı telefonlardan bilgi alınabilir.

Yazarın Tüm Yazıları