90 değil 3 dakika yetti

Beşiktaş, son dönemlere göre daha istekliydi ama henüz ligin ilk devresindeki çizgiye gelemedi. Ancak bu galibiyet psikolojik açıdan siyah beyazlıları olumlu etkileyecek.

Haberin Devamı

Son haftalarda Beşiktaş kazanıyor ama oyunu keyif vermiyordu. Dün ise aksi bir görüntüyle maça başladı...

EVET, tempolu başlayan Beşiktaş, orta sahası çok kolay geçilen Bursaspor... Beşiktaş, oyuna tam hakim başlamışken, ilk Bursa atağı gol oldu.
Bir lider takım, defans arkasına bu kadar kolay adam kaçırmamalı. Atınç, bir pozisyonda koşu yaparak, bir diğerinde de bireysel hatayla Bakambu’yu iki kez kaçırdı. Biri gol oldu, diğerini ise Cenk kurtardı.
Bursa’da özellikle Ozan Tufan, ilk devrede etkili futbolunun çok uzağındaydı. Keza Belluschi... Ve Bursa’nın saha yerleşimi de tam Beşiktaş’ın istediği gibiydi. Siyah beyazlılar özelikle Serdar ve Gökhan’ın olduğu kanadı çok iyi kullanıyor. Aynı şekilde Motta’nın çıkışları da iyiydi. Bursaspor, sol kanadını ihmal etmiş gibi görünüyor.
Beşiktaş’ta Olcay, Demba Ba ve Gökhan devamlı arayış ve üretkenlik içinde. Sosa, Atiba ve Veli, onlara hücum desteği verirken Bursa ataklarında da doğru işler yapıyorlar.
Olimpiyat Stadı’nda oynayan takımlar için rüzgâr çok önemli bir avantaj. Bursaspor, ilk yarıda bunu kullanamadı. İkinci yarıda muhtemelen Beşiktaş kullanır.

Bursaspor beklentilerden uzaktı. Bunun sebebi Volkan Şen’in olmayışı mıydı?

İlk yarıdaki Bursa’nın görüntüsü, bu maçı çok zor kurtaracağı hissi veriyor insana. Beşiktaş, son haftaların görüntüsünden sıyrılmış gibiydi. Ki bu havayı sevmediği Olimpiyat’ta göstermesi de Beşiktaş için önemli. Beşiktaş iyi, ancak bir kaç hafta evvel Galatasaray karşısında izlediğimiz Bursa’dan ise eser yok. Bunu sadece Volkan Şen’in yokluğuna bağlamak mümkün değil. Bir futbolcu bir takımı tek başına bu kadar etkileyemez! Bursa’nın orta sahası, ligin birinci yarısında neredeyse en etkili orta sahasıydı ama şimdi Belluschi, Bekir, Ozan Tufan ve Josue ile o görüntüyü vermiyor. Kendi performanslarının yarısını ortaya koydular. Bursa, paniği bir türlü atlatamıyor. Çok pas hatası yapıyor. Beşiktaş baskısı da var ama hiç bir maçta baskıdan bu kadar etkilenmemişti.

İkinci devreye konuk atak başladı ve Beşiktaş bir süre bocaladı sanki...

İkinci yarıya Bursaspor biraz daha toparlanmış görünerek başladı. Ama bu üretkenlik ve gol pozisyonuna girme manasında
bir toparlanma değildi. Bursa’nın bu maç öncesi en dikkati çeken tarafı, sezonun en iyi pas yapan takımlarından biri olması, iyi futbol oynaması ve mücadelesiydi. Fakat ikinci yarıda Beşiktaş’ın bütün tehlikeleri Bursa’nın çıkarken kaptırdığı toplardan kaynaklandı. Bir takım için bu inanılır bir durum değil. Ya topla çıkmayı ya da pasla çıkmayı denerken kaptırılan tüm toplar Beşiktaş atağına dönüştü.
Beşiktaş, bir arayış içerisinde fakat o etkin, üretici ve sonuca giden futbolu yoktu. Sadece istekliydi ama oyunun da hakimiydi açıkçası. Etkisiz Bursa’ya karşı çok iyi olmasa da istekli bir Beşiktaş, neticede bu oyunu değiştirecek bir görüntü ortaya çıkardı.

Öne çıkan isimler kimlerdi?

Atınç, ikinci devre tekrar oyuna dönüp başarılı oldu. Siyah beyazlılarda Gökhan çok etkiliydi. Kaleci Cenk de oyuna girdikten sonra güven veren bir performans ortaya koydu. Demba Ba da kritik penaltıyı gole çevirerek kalitesini gösterdi. Sosa ve Atiba, dışında sonradan oyuna giren Kerim ve Oğuzhan da öne çıktı. 3-2 kaybeden Bursa’da ise gariptir ki en çok öne çıkan isim kaleci Harun’du!

Haberin Devamı


RAKİPLERİN DİRENCİNİ ETKİLER

Haberin Devamı

Bu galibiyet Beşiktaş’ı bundan sonra nasıl etkiler?

Psikolojik olarak Beşiktaş’ı olumlu etkileyeceği kesin. Beşiktaş, son maçlarına göre biraz daha istekli ve canlıydı ama ligin ilk yarısındaki çizgisine hâlâ gelemedi. Fakat ne olursa olsun, Bursa’yı böyle geçmek hem liderliğini sürdürmesi, hem de rakiplerin direncini etkilemesi açısından önemli bir üç puan...


KARARLAR TARTIŞMALI

Hakemi nasıl buldunuz?

İlk yarıda hakemin bir kararı var. Bir hakem, bir futbolcuda hayati bir tehlike sezdiğinde ne olursa olsun oyunu keser. S.Aziz darbe almamış. Sadece düşme şeklinden kaynaklı bir durum var ve oyun alanının da dışında. Peki hakem burada atağı niye kesti, anlamadım!
Fernandao’ya hakem, neye binaen kırmızı göstermedi anlamak mümkün değil. Kırmızı için hem vicdan hem de kitap kuralına en uygun görüntü oluştu. Bursa’nın 2. golü ile Beşiktaş’ın penaltısı her türlü yoruma açık. Fernandao aktif alanda ve hareketli olduğu ofsayt çalınabilir. Şener’in Kerim’e müdahalesi penaltı için yeterli mi değil mi? Temas var ve Kerim dengesini yitiriyor. Hakem böyle yorumladı ama her iki karar da benim için tartışma konusudur.

Yazarın Tüm Yazıları