Tren geldi hoş geldi

Karaelmas Turizm Treni... Ha geldi ha gelecek derken nihayet demo seferiyle raya indi.

Haberin Devamı

Tren geldi hoş geldi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Ankara milletvekilleri Zeynep Yıldız, Nevzat Ceylan ve başkentteki turizm şirketlerinin yöneticileri, cumartesi günü Ankara Garı’ndan trene binerek Karabük’e kadar yolculuk yaptı. Tren, Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Karabük güzergâhı üzerindeki noktalarda molalar verdi. Katılımcılar ziyaret ettikleri yerlerde yöresel lezzetlerin tadına baktı, tarihi ve doğal güzellikleri gezdi, bilgiler aldı.

***

Zeynep Yıldız, 07.55’te trenin Ankara’dan hareket ederken ki fotoğrafını sosyal medyadan, “Karaelmas Treni demo turu ile güne başladık. Ankara ve çevre illerin turizmini geliştirmek için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz” diye paylaştı. Nevzat Ceylan da paylaşımında Ankara, Çankırı, Karabük ve ilçelerinin turizmini geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

***

Haberin Devamı

Trenin ilk durağı Ankara’nın Kalecik ilçesiydi. Heyeti, Kalecik’te seymenler karşıladı. Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, misafirlerinin Kalecik temaslarının videosunu, “Deneme seferlerinin sonlarına yaklaşan Karaelmas Turizm Ekspresi Kalecik’te” diyerek paylaştı. Tren, seferlere başladığında Ankara’da sadece Kalecik’te duracak. O yüzden Kalecik, turizm hareketliliğini arttırmak için treni dört gözle bekliyor.

***

Ankara-Zonguldak arasında haftada üç kez sefer düzenleyen Karaelmas Ekspresi, 1 Ocak 2010’dan tarihinden itibaren seferlerini durdurmuştu. Karaelmas Treni’nin yeniden yolcu taşımasına yönelik izin 2.5 yıl önce Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkmıştı. Araya pandeminin girmesiyle süreç biraz askıda kaldı. Şimdi tekrar hızlandı. Trenin tıpkı Doğu Ekspresi gibi kent turizmini de harekete geçirmesi amaçlanıyor. Uzun bir güzergâh olmaması, zaman açısından bu treni daha avantajlı kılıyor. Trenin rotası Ankara’dan çıktıktan sonra Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Karabük ve Zonguldak olarak planlanıyor.

***

Artık çalışmalarda sona yaklaşılmış. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan bununla ilgili, “İnşallah en kısa zamanda da Karaelmas trenimiz seferlerine başlayacak. Buna yönelik çalışmalarımızda son aşamaya gelmiş durumdayız” bilgisini vermiş. Karaelmas’ı turizmciler de çok beğenmiş. Tren gelir hoş gelir... Demo turunun ardından darısı artık normal seferlere...

Haberin Devamı

 Tren geldi hoş geldi

ABB’YE 8 KİLOMETRE PEDAL  ÇEVİREREK GELEN BÜYÜKELÇİ

HOLLANDA’nın yeni Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, 9 Kasım’da Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı belediyede ziyaret etti. Mansur Yavaş, ziyareti sosyal medyadan, “Hollanda Ankara Büyükelçisi Sayın Joep Wijnands ile inovatif tarım, kentsel hareketlilik ve su yönetimi konuları ana başlıklarında dün bir görüşme gerçekleştirdik. Başkentimizi dünya şehirleri ile yaraşır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ziyaretleri için teşekkürlerimi sunuyorum” diye duyurdu. Büyükelçilikten yapılan paylaşımda da ziyarette su/atık yönetimi gibi konularda iş birliği olanaklarının görüşüldüğü belirtildi.

***

Haberin Devamı

Tren geldi hoş geldi

Ziyareti farklı kılan nokta ise Büyükelçi Wijnands’ın ABB’ye turuncu bisikletiyle gelmesiydi. Kaskını takan büyükelçi bisikletiyle Konya Yolu’ndaki büyükelçilik ofisinden 8 kilometre pedal çevirerek Hipodrom Caddesi’ndeki belediye binasına gelmiş. Hollanda denilince akla ilk gelen bisiklet olunca görüşmenin ana konularından birisi de bisiklet olmuş. Başkan Yavaş elektrikli bisiklet projesi, bisiklet yolları gibi belediyenin bu alandaki çalışmalarından bahsederken Büyükelçi Wijnands da büyükelçilik olarak bu konuda destek vermeye hazır olduklarını vurgulamış.

***

Ne dersiniz Başkan Mansur Yavaş da büyükelçiye iadeiziyarete bisikletle gitse fena olmaz mı?

Haberin Devamı

 Tren geldi hoş geldi

ALTINDAĞLI TIRMIK

ANKARA’da makam kedileri meşhurdur. Bu kedilerin arasına son olarak Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın ‘Tırmık’ isimli kedisi dahil oldu. Başkan Balcı, makamında Tırmık ile oynadığı anların videosunu, “Tanıştırayım; yeni arkadaşımız Tırmık” diye paylaştı. Tırmık, bir vatandaşın yeni doğan kedilerinden birisiymiş, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da makam için sahiplenmiş. Üç aylık British Shorthair cinsi kedi, makama ziyarete gelenlerden de büyük ilgi görüyormuş. Altındağlı Tırmık’ın bundan sonra sevimli hallerinin yeni videoları da gelecek gibi görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları