Kuyruktan gelen öğrenci yorumları

Ankara’da geçen hafta sosyal medyada en çok konuşulan konulardan birisi Çubuk’taki KYK yurtlarında kalan öğrencilerin ulaşım sıkıntısıydı.

Haberin Devamı

Yurdun önündeki otobüs durağında uzayan kuyruklar büyük yankı uyandırdı. Çokça paylaşımlar yapıldı, yorumlar yazıldı. Kimisi yurtların yerini eleştirdi, kimisi de yeterli gelmeyen otobüsleri... Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) belediyeye yönelik eleştirel yorumlara kuyruğun olmadığı otobüslü bir video ile yanıt verdi. ABB ayrıca bir de yine aynı video ile açıklama yaptı ve özetiyle, “Yurtlar, kent merkezine ve okullara (bazı okullara 60-90 km) uzak konumda olup öğrencilerin bu nedenle yaşadıkları mağduriyeti gidermek için Ankara Büyükşehir Belediyesi bölgede direkt/ekspress otobüs hatları açmıştır. Araç başı yüzde 55 kapasite kullanımı ile yolcu taşındığı ve servislerin yetersiz kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, bazı öğrencilerin koltukta oturarak gitmek istemeleri nedeniyle araçların yüzde 45 boş kapasite ile servislerini tamamladığı tespit edilmiştir” dedi. Saatlere göre ortalama yolcu binişlerine ilişkin veriler de paylaşıldı. Öğrenciler ise Instagram’daki o videolu paylaşımın altına yazdıklarıyla belediyeyi eleştirdi. İşte o kuyruktan gelen öğrenci yorumları...

Haberin Devamı

Kuyruktan gelen öğrenci yorumları

SABAH GELİP 6’DA BAKABİLİRSİNİZ

@yagmurcantas: “Aynı videoyu saat sabaları 6.30/08.00 arasında çekip yüklerseniz şeffaf belediyeciliğinizi bu şekilde görmüş oluruz.”

@busradggn: “Yüzde 45 doluluk oranı vs denmiş de her sabah tıka basa dolu oluyor bu otobüsler ve çoğu insan ayakta gidip geliyor keyfe keder kimse oturamayacağım diye binmemezlik yapmıyor çünkü derse yetişmek zorunda ve oturmayı istemekte en doğal hakları ayrıca. Burada sorunu çözdük denmiş ama sorunun çözüldüğü falan yok.”

@beyzaaog: “Çubuk’ta yaşayan, bu bölgeyi sürekli gören ve düzenli olarak Kızılay’a gidip gelen bir öğrenciyim. Otobüslerin yüzde 55-45 dolu olması gibi bir durum o kadar nadir ki. İki yıldır sürekli metrelerce sıra bekliyoruz hem gidişte hem dönüşte. Zar zor biniyoruz ayrıca binince de eski araçlar sürekli arızalanıyor. Konunun tekrar gözden geçirilmesini öneririm.”

Haberin Devamı

@semihhbeyyy: “Millet sabah 4.30’da kalkıp hazırlanıyor sabah 6’da durağa çıkmamıza rağmen önümüzde 300’den fazla kişi oluyor sorun falan çözüldüğü yok. Sabah gelip 6’da bakabilirsiniz.”

Kuyruktan gelen öğrenci yorumları

KİMSE OTURARAK GİTMENİN DERDİNDE DEĞİL

@serrakesiiim: “Gölbaşı’ndaki kampüsteki 9.30 dersine yetişmek için 05.05 saatine alarm kuruyorum en geç 06.10 gibi durakta oluyorum ve 2. ya da 3. otobüse ancak binebiliyorum... Hiçbir otobüsün boş gitmediğine yemin dahi ederim şeffaf belediyecilik anlayışı böyle olamaz... Şimdi bu videonun saat 6.30-7.00 halini de atın ve samimiyetinize inanalım.”

@laydaclouded: “Sanırım bu video günün artık durgun ve daha az kalabalık bir anında çekilmiş. Tabii ki her saat aynı dolulukta olamaz bu otobüsler. Okuldan merkeze giden otobüsler akşama doğru daha az kişiyle gitmeye başlıyor ama merkezden gelenler yine aynı dolulukta oluyor. Bu otobüslerin hiçbir zaman yüzde 45 dolulukta olduğunu görmedim ben. Bazen 486 seferleri bile yetersiz kalıyor. Kızılay’daki sıralardan haberiniz yok galiba.”

Haberin Devamı

@ismldem1r: “Arkadaşlar kimse oturarak gitmenin derdinde değil herkes nasıl giderse gitsin derdinde. Ankara Büyükşehir Belediyesi boş yapmış diye yorumladım.”

MAĞDURİYETİMİZ BU VİDEODAN İBARET DEĞİL

@ebraraydin___: “O yüzden mi 1 saattir otobüs sırası bekliyorum? Sabahları oluşan sıradan bahsetmiyorum bile. Mağduriyetimiz bu videodan ibaret değil maalesef. Her gün saatlerce otobüs bekliyoruz ve derslerimize geç kalıyoruz. Lütfen sesimizi duyun.”

@_anemon.0206: “Bu video sabah saatlerinde çekilmemiştir. Çoğu öğrencinin dersleri sabah oluyor. Saat 10’daki derse yetişebilmek için 5’de kalkıyoruz ona rağmen metrelerce sıra oluyor. Soğukta birçok insan hasta oluyor. Ayrıca çoğu öğrenci ayakta gidiyor...”

Haberin Devamı

@ibrahimaydin0916: “06.45-07.15 arasında mı yapıldı bu video kaydı? Video da güneş neredeyse tepeye çıkacak, saat 8 civarı gibi. EGO’nun da haklı olduğu konular olabilir. Yetersiz araç, personel vb. Ama ‘biz otobüsü getirdik, durak bomboştu’ gibi cümleler hoş değil...”

Kuyruktan gelen öğrenci yorumları

METRELERCE SIRA VAR VE SÜREKLİ AYAKTAYIZ

@tarikkemr: “Sizin yaptığınız gerçekten bilerek kötülük ya başka açıklaması olamaz bunun. Sabah 6.30’da çıkın o aynı yere bakın bakalım ne kadar sıra var, 40 dakika boyu sıra beklediğim oluyor benim. Hacettepeli olduğum halde Çubuk’ta kimsenin bilmediği etmediği yere atılmam yetmezmiş gibi en büyük sorun olan ulaşıma da çözüm getirilmiyor. Arkadaşlarımla beraber sırf okula zamanında gidebilelim diye 5.30’da kalkıp 6’da sıraya dikiliyoruz. Yazık sizin gibi belediyeye.”

Haberin Devamı

@_eminetass: “Sürekli metrelerce sıra var ve sürekli ayaktayız. Metrelerce sıra nedeniyle çoğu zaman otobüslere sığamadığımızdan sonraki seferlere binme mecburiyetinde kalıyoruz ve haliyle geç kalıyoruz. Videonun gerçeklikle ve şeffaflıkla alakası yoktur.”

@bukrenazkskn: “Otobüste bayılan oluyor tıkış tıkış gitmekten, tek sorunumuz oturarak gitmek olsa keşke.”

 Ankara’nın kuzeyindeki öğrencilerin kent merkezine ulaşım sorunları uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Yurtlar artık yapılmış ve burada... Bu saatten sonra çözüm, ulaşımı kolaylaştırmak olmalı. Saatlere göre ortalama yolcu sayısı paylaşmak da video çekmek de çözüm değil... Üstelik bunu biz değil öğrenciler söylüyor. Kulak vermek lazım...

 

Yazarın Tüm Yazıları