Gordion bisikletleri

Başkent Ankara’nın kültür hazinelerinden Polatlı’daki Gordion Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Gordion, Eylül ayında Riyad’da yapılacak toplantıda listeye girerse Ankara’nın ilk Türkiye’nin ise 20’nci mirası olacak. Frigya’nın tarihi başkenti olan antik kent için Polatlı Belediyesi geçtiğimiz günlerde farklı bir adım attı. Gordion ziyaretçilerinin bölgeyi daha rahat gezebilmeleri için bisiklet hizmeti başlattı. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Dünya mirası yolculuğuna başarıyla devam eden Gordion Antik Kenti’mizde; müze, tümülüs ve ören yerlerini ziyaret eden misafirlerimizin bölgeyi rahatça dolaşarak keşfedebilmeleri amacıyla hazırladığımız bisikletlerimizi Müze Müdürlüğü’ne teslim ettik” bilgisi verildi.

Gordion bisikletleri

Haberin Devamı

Belediyenin bu adımını birçok sosyal medya kullanıcısı da memnuniyetle karşıladı. İki teker üstünde tarihi gezinti kulağa hoş geliyor. Gordion’a gitmek ve pedallayarak gezmek gerek...

Gordion bisikletleri

 

EGO’DAN KLİMA YANITI

Gordion bisikletleri

4 Temmuz’da EGO otobüslerinin açılmayan klimalarından şikâyetçi olan Ankaralıların çağrılarını kaleme almıştım. EGO Genel Müdürlüğü o çağrıya yanıt verdi. İşte EGO’nun açıklaması: “Kuruluşumuz toplu taşımacılık araç filosunda bulunan tüm araçlarımızın klima havalandırma sistemleri faal olarak hizmet vermekte ve periyodik aralıklarla polen filtreleri, klima gazları, ızgara ve tesisat bağlantıları kontrol edilerek bakım ve onarımları gerçekleştirilmektedir. Periyodik bakım süreçleri dışında gerçekleşen arıza ve aksaklıklar sürücü personel tarafından ilgili birimlerimize iletilerek ivedilikle giderilmekte ve sistemin faal hale gelmesi sağlanmaktadır. Araçlarımızda mevcut bulunan klima, ısıtma ve havalandırma sistemleri dijital sensörlere sahip olmakla birlikte araç içerisindeki sirkülasyona bağlı olarak uygun derecede devreye girmektedir. Bu aşamada sürücü personel on-off konum tuşuyla sistemi aktif-pasif konuma getirme haricinde müdahalede bulunamamaktadır. Sistemin aktif konumdan çıkarılmaması hususunda tüm sürücü personel genel mahiyette uyarılmakta ve yapılan saha denetimlerinde verilen talimata uymadığı tespit edilen sürücüler hakkında idari soruşturma işlemi başlatılmaktadır.”

 

Haberin Devamı

BELKO AİR GİTTİ  ANKARA AİR GELDİ

Gordion bisikletleri

Hatırlarsınız kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BELKO Air firmasının ihale süresinin sona ermesiyle 442 hat numaralı EGO otobüsleri 5 Nisan’da yeniden AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı güzergâhında hizmet vermeye başlamıştı. EGO otobüslerinin havalimanına ‘giriş izni’ olmadığı gerekçesiyle ilk seferlerinde kriz de yaşanmıştı. EGO’nun Esenboğa otobüsleri için Ankaralıların sosyal medyadaki çağrılarına 24 Nisan’da ‘442’den yükselen isyan sesleri’ başlıklı yazımda yer vermiştim. Gelen talepler arasında en çok öne çıkan konu ise bagaj sorunuydu. EGO Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada şehirler arası tipinde yolcu bagaj kapasitesine sahip 15 adet otobüsün ekim ayında hizmete alınacağını belirtmişti. Esenboğa’ya yolculuk süreci böyle işlerken yeni bir gelişme daha yaşandı. Daha önce BELKO Air markasıyla hizmet veren Ankara Şoförler AŞ., Ankara Air firmasıyla yeniden seferlerine başladı. Öğrendiğim kadarıyla bu dönüş mahkeme kararıyla olmuş. Ankara Air’in sosyal medya hesabından yeni seferler, “Yeniden birlikteyiz! Şehir merkezi-Esenboğa Havalimanı arası seferlerimiz başlamıştır” diye duyuruldu.

Haberin Devamı

ATMAYIN ÇAYED’İ ARAYIN

Gordion bisikletleri

Maalesef bazı kişiler evlerindeki eski eşyaları birilerine vermek veya farklı değerlendirmek yerine direkt dışarı atma yolunu tercih ediyor. Çankaya Belediyesi’nin sosyal medya hesabından geçenlerde bu konuyla ilgili yapılan bir paylaşım dikkatimi çekti. Sokağa atılan eski ev eşyalarının fotoğraflarının olduğu paylaşımda, “Biz yine toplarız, temizleriz ama kullanılabilir durumda olan eşyalarınızı atmak yerine ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istemez misiniz? Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) ile iletişime geçebilirsiniz. (0312) 474 00 10” notu yer aldı. Sizin eski eşyanız başka birinin ihtiyacı olabilir. O yüzden atmayın ÇAYED’i arayın.

Haberin Devamı

Gordion bisikletleri

Yazarın Tüm Yazıları