Farkında mısınız?

* Ankara’da çekilmez çile haline gelen trafiğin... * Bir yere gitmek için artık 20 dakika önceden çıkmak yerine bir saat önceden yola düşmenin...

Haberin Devamı

*Dolmuşları da dahil ettiğimizde 1 milyonu aşan toplu taşıma kullanıcı sayısının...

*Popülerliğini kaybeden, artık ismi bile anılmayan bisiklet yollarının...

*Düşmeye başlayan ev fiyatlarının...

*Martta ilkbaharı yaşatan havaların...

*Dört bir yanımızı saran parti bayrakları ve aday afişlerinin...

*Cadde ve sokaklarda gitgide artan Togg’ların...

Farkında mısınız?

 

DOSTLAR KONAĞI BULUŞMALARI

19 Şubat’taki yazımda değinmiştim Ankara Sincan’daki Dostlar Konağı’na. Oyun havalarıyla bilinen ve sevilen sanatçıların gençlerle bir araya gelip eğlendiklerini belirtmiştim. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok ve AK Parti Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan’ın ziyaretine de dikkat çekmiştim.

Haberin Devamı

Farkında mısınız

*

CHP Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Mansur Yavaş da Dostlar Konağı’nda gençlerle buluşmuş, eğlence yine tavan yapmış.

Farkında mısınız

*

Adayların ziyaret ettiği Dostlar Konağı’na bence en dikkat çeken ziyareti ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı yapmış. Beraber oynayarak eğlenceye de dahil olmuşlar. Mumcu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Son dönemlerde Ankara oyun havası geleneğinin dejenere edilmiş haliyle Ankara kültürüne ve ahlaki hayatımıza uymayan bir şekilde gündemi meşgul eden olumsuz algılara karşı kadim Seymen kültürümüzü korumaya devam edeceğiz” demiş.

Farkında mısınız

Farkında mısınız

 

*

Haberin Devamı

Ben adayların da Kültür Bakanlığı’nın da Dostlar Konağı açılımını sevdim... Dostlar Konağı artık siyasetin de bürokrasinin de yeri oldu...

 

ANKARA OYUN HAVALARI VE ADAYLARIN PERFORMANSLARI

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, proje tanıtım toplantısında sahnede oyun havası eşliğinde çocuklarla oynamıştı. Öncesinde de AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ile oyun havası oynadığı video gündem olmuştu.

Farkında mısınız

*

CHP Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da çeşitli programlarda ve konserlerde oyun havası eşliğinde oynamıştı.

*

Geçenlerde denk geldim... AK Parti’nin bu seçimde yeniden aday gösterdiği Beypazarı Belediye Başkan Adayı Tuncer Kaplan da Armada’da düzenledikleri Beypazarı Tanıtım Günleri’nde oyun havası oynamış. Seymenle beraber oynayan Kaplan’a down sendromlu bir kardeşimiz de eşlik etmiş.

Haberin Devamı

Farkında mısınız

*

Güle oynaya seçime gitmek bu olsa gerek... Bence adayların oyun havası eşliğindeki performanslarını da değerlendirme kıstasları arasına alabiliriz...

 

VEYSEL TİRYAKİ’NİN TELEFONU

Altındağ’da 2004-2019 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı yapan ve AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Veysel Tiryaki ile Anadolu Yayıncılar Federasyonu Başkanı Sinan Burhan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Anadolu Sohbetleri’ programında bir araya geldik.

Farkında mısınız

*

Bilmeyenler vardır Veysel Tiryaki belediye başkanlığı döneminde akıllı telefon kullanmazdı. Tuşlu bir telefonu vardı. Teknolojinin gün geçtikçe geliştiği günlerde kullandığı telefonu dikkat çekerdi.

Farkında mısınız

*

Tiryaki, o tuşlu telefonu bırakmış, akıllı bir telefona geçiş yapmış. Gerekçesini ise şöyle anlattı: “Bakan yardımcısı iken değiştirdim. Bakan bey belge gönderiyordu, incelemem gerekiyordu. O nedenle yeni telefona geçtim.”

Yazarın Tüm Yazıları