Ey kar neredesin?

Yılmaz Erdoğan, ‘Ankara’ şiirinde; ‘Ankara’ya Öyle yakışırdı ki kar. Asfaltlar ışıldar, Buz tutardı resmi yalanlar...’ der.

Haberin Devamı


Ey kar neredesin

22 Ocak 2022 

Ey kar neredesin

22 Ocak 2023

Maalesef Ankara’ya yakışan o kar bu kış bir türlü gelmedi, gelemedi... Beypazarı ile Çubuk’ta cuma günü kurbanlar kesildi, yağmur ve kar duası yapıldı. Karın gelmeyişi ve Ankara’nın ocak ayındaki yalancı baharı tüm başkentlileri şaşırttı. Sabaha eksi ile başlayıp üşüyen Ankara, öğlen 15 dereceye varan sıcaklıkta terliyor. Ardından akşam üste tekrar üşüme başlıyor. Bir günde yazı, kışı, baharı bir arada yaşayan Ankara merakla kar yağmasını bekliyor. Karsız Ankara, sosyal medyanın da gündemindeydi. Mesela @sseymank, Ankara’da 22 Ocak 2022’de çektiği kar kaplı parkın fotoğrafını 22 Ocak 2023’te karsız olarak çekip karşılaştırdı ve “Umarım en kısa sürede kar yağar yoksa durum gerçekten vahim” notunu düştü. Herkesin ortak sorusu “Ankara’ya kar ne zaman gelecek” olurken birbirinden farklı paylaşımlar vardı. İşte onlardan bir kaçı:

Haberin Devamı

‘ŞU AN KAR TOPU OYNAMAMIZ GEREKMİYOR MUYDU?’

@otecil: Kar yağmayınca Ankara’nın tadı tuzu kalmadı.

@mrvsenol: Hiç ama hiç normal değil. 20 Ocak 2023 arabanın camlar açık yol alıyorum Ankara’da...

@poserofmetal66: Ankara’da hâlâ kar yağmadı, havalar full güneşli gözüküyor. Küresel ısınma gümbür gümbür kendisini hissettiriyor.

@Catlakkk_06: Allah’ım ocağın ortasında ilkbahar gibi Ankara güneşi halis mi? Şu an kar topu oynamamız gerekmiyor muydu? Montla piştim.

@mermelekve: Ankara civarlarında kar duasına falan mı çıksak ya bu böyle olmayacak.

@ireem_sk: Sabah bir uyanıyorum Ankara’ya kar yağmış karla kaplı bir manzara çok güzel olmaz mıydı?

@yaselvatore: Ankara kendine gel lütfen... 19 Ocak’tayız... Biraz kar istiyorum... Azcık.

@marvelamerve: Ankara’ya kar yağsa bütün üzüntülerim bitecek gibi sanki.

@emirjournos: Ben Ankara’ya kar sezonu için gelmiştim. Güneş yüzünden ense yanığı ile dolaşıyorum.

Haberin Devamı

@melekmiyimne: Ankara’nın bile kar’ı özlediği bir kış yaşanıyor. Yazımız hayrolsun.

HEM ANKARA’DA YAŞIYORUZ  HEM KAR KEYFİ YAŞAYAMIYORUZ

@utkged: Sırf kar görmek için kalkıp İzmir’den Ankara’ya taşındım. Şubata gireceğiz ama İzmir’den daha sıcak...

@tugceeesuu: Ankara hâlâ kar yağması gerektiğinin farkında değil hâlâ güneş açma çabası.

@TekerbasCeren: Ankara’da kar beklerken bahar havası yaşanması şaka mı.

@arican_ezgi: Hem Ankara’da yaşıyoruz hem kar keyfi yaşayamıyoruz. E bu keyfi yaşayamayacaksak neden hani...?

@ErginKurt2458: Ankara’ya kar yağmasını beklerken baharın geri gelmesi şoku. Ankara’sın sen kendine gel.

@kirikamaumutlu: Ankara -4 gösteriyor ama hâlâ ne kar var ne de yağmur.

Haberin Devamı

@merveunalss: Ankara bu yıl kışı es geçip sonbahardan direkt ilkbahara geçiş yaptı havaya bak bari yalandan bir kerecik kar yağsaydı.

@ucanbrezilyali: Ankara’m bir kar yüzü göstermedin bize bu sene be...

KAR YAĞMADIĞI İÇİN MAVİ MASA’YA ŞİKÂYET ETSEM

@SenaOzg1919: Her şeyi bitirdik. Neredeyse kış bitecek, kar yok, yağmur yok. Yıllardır Ankara’da yaşıyorum, bu yıl ki gibi kurak bir kış görmedim. Galiba sonumuzu hazırlıyoruz.

@deMyVeT: Abi Ankara’da niye hâlâ yaz kar mar yok mu bir şey alo?

@zubukat_: Abi kış gelmedi farkında mısınız kar yağmasını geçtim Ankara ayazı bile yok ortalıkta.

@danieltingzz: Ankara’ya bile hiç kar yağmadı. Hava soğuk da değil. En sevdiğim mevsim bomboş geçti gitti.

Haberin Devamı

@inurcevik: Kar yağmadığı için Ankara’yı Mavi Masa’ya şikâyet etsem...

@asyaorhann: Hiçbir kış kombinimi yapamıyorum hava soğumadığı için. Bu bünye Ankara ayazı istiyor kar istiyor yeter cidden bu ne.

@fikretdurak06: Ailecek kar lastiğine hiç para vermediğimiz için bu yılda büyük kâr ettik. Zira #Ankara’da bahar var...

@aleynaabm: Ankara’ya kar yağsın diye beklerken havanın 14 dereceye çıkması şokunu atlatamıyorum.

@posedius: “Bizim zamanımızda Ankara’da çok kar yağardı” dememiz için çok erken değil mi? Benim torunum yok hâlâ.

***

Paylaşımlar böyle. Kış kombini yapamadığı için üzülen de var, güneş yüzünden ense yanığı ile dolaşan da... Gerçekten karsız Ankara hiç çekilmiyor. Susuzluk derdi de işin bir başka boyutu. Umarım kış bitmeden şöyle lapa lapa iyi bir kar yağar. Yağan karın tadını tüm kent sakinleri olarak doya doya çıkarırız... Tabii çilesi de malum ama olsun yeter ki yağsın biz ona da razıyız...

Haberin Devamı

Ey kar neredesin

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı


Ey kar neredesin
Ey kar neredesin

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş 

AYBÜ ESENBOĞA’YA METRO İSTİYOR

Esenboğa Havalimanı’na metro hem başkentin hem de Kuzey Ankara bölgesinin yıllardır özlemini çektiği bir proje. ‘Ha başladı ha başlayacak’ derken maalesef bir türlü ilerleme kaydedilemedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki gün Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun açılışını yaptı. İstanbul Havalimanı’na metro yapılınca Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden de (AYBÜ) Esenboğa için bir metro çağrısı geldi. Açılış öncesi AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Cumhuriyet’imizin 100. yılında özlemle beklediğimiz Kızılay-Esenboğa Havalimanı Metrosu’nun Esenboğa güzergâhında bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi’nde 20.000 öğrenci ile farklı üniversite öğrencilerinin kaldığı 7.000 kişilik KYK yurtlarının bulunması ve binlerce kişinin havalimanına, on binlerce çalışanın Çubuk ve Akyurt’taki fabrikalara gidiş-gelişleri metro’nun ekonomik ve elzem olduğunu göstermektedir. Öğrencilerimiz; Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan‘dan İstanbul Havalimanı metrosunun açılışında müjdeli bir haber bekliyor.” Üniversitenin resmi sosyal medya hesabından hazırlanan bir görselle de “#aybüesenboğayametroistiyor #AYBÜ HIZ İSTİYOR!” paylaşımı yapıldı. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş da paylaşımları retweet yaptı. Çok sayıda öğrenci de #aybümetroistiyor etiketiyle metro çağrısında bulundu.

***

AYBÜ’nün mesafesi gerçekten de uzak. Öğrencilerin otobüsle ulaşımda sıkıntı yaşadıkları da raylı sistemin ulaşım konusunda hem üniversiteyi hem de bölgeyi rahatlatacağı da bir gerçek. Umarız bir gün bizim de havalimanı metromuz için adım atılır ve hızla yapılır. AYBÜ de metrosuna kavuşur...

Ey kar neredesin
Ey kar neredesin

AFRİKA KÜLTÜR EVİ’Nİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Dışişleri Bakanlığı Batı ve Orta Afrika Genel Müdürü iken Türkiye’nin Senegal Büyükelçiliği’ne atanan Nur Sağman gerçekten de tam bir Afrika aşığı.

Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle geliştirmiş olduğu iş birliklerinde payı da büyük. Sağman’ı sosyal medyadan takip edenlerdenim. Sayın büyükelçi, geçenlerde Ankara’daki Afrika Kültür Evi’nden bir paylaşım yaptı ve “Ankara’daki Afrika Kültür Evi’ni ziyaret ettiniz mi? Bugün yine gittim. Sizleri de bekleriz! Peki, Afrika Kültür Evi’nin sosyal medya hesaplarını takibe aldınız mı? Halen almadıysanız lütfen alınız” çağrısında bulundu. Afrika Kültür Evi’nin sosyal medya adresi ise @AfrikaKulturEvi. Bu paylaşım dikkatimi çekti ve ben de buraya değinmek istedim. Hamamönü’nde yer alan Afrika Kültür Evi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı bir sosyal sorumluluk projesinin eseri. Emine Erdoğan himayesindeki projede Afrikalı kadınların el emeği ürünlerinin Türkiye’de satışa sunulup elde edilen gelirlerin yine kâr amacı olmaksızın onlara gönderilmesi amaçlanmış. Bu mekân da Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonu, MÜSİAD, TİKA ve Türk Havayolları gibi kuruluşların katkılarıyla açılmış. Aynı zamanda Türkiye’deki Afrikalı misyonların ve öğrencilerin buluşup, kültürel etkinlikler düzenledikleri bir yer olarak tasarlanan Afrika Kültür Evi, hem etkinlikleri hem de renkli yapısıyla dikkat çekiyor. Başkentte farklı ve renkli bir kültürel yolculuk yapmak isterseniz burası size göre bir mekân. Yolunuz Hamamönü tarafına düşerse Talatpaşa Bulvarı üzerinde yer alan Afrika Kültür Evi’ne de bir uğrayın derim.

Ey kar neredesin

Yazarın Tüm Yazıları