Başkan Köse’nin ‘Şehirde sahipsiz köpek olmaz’ çıkışı

“Ankara’daki en temel sorunlar nelerdir?” diye sorsam ‘başıboş köpekler’ hiç şüphesiz ilk üçte yer alır. Bu konuda en dikkat çeken çıkış geçen hafta sosyal medyada Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’den geldi.

Haberin Devamı

Başkan Köse, 18 Kasım’da “Şehirde sahipsiz köpek olmaz” etiketiyle bir dizi paylaşımlar yaptı. Mamak Belediyesi, sokak köpeklerini sahiplenen hayvanseverlere aylık 500 TL nakit, mama, veteriner ve ilaç destekleri veriyor. Bu sorunun çözümü noktasında yeni adımlar atacaklarını belirten Murat Köse, şu mesajları verdi:

Başkan Köse’nin ‘Şehirde sahipsiz köpek olmaz’ çıkışı

ÖZEL KLİNİKLERLE ORTAK ÇALIŞMA

*Sokak Köpekleri Çalıştayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde duyurusuna çıkacağız.
*Mamak’ta kısırlaştırma kampanyası başlatıyoruz. Güzel ilçemizdeki veteriner hizmetleri veren kliniklerle birlikte 3 aylık özel bir çalışma yapacağız.
*Parklar, bahçeler başta olmak üzere tasmaya bağlı olmadan köpek gezdirmeye izin vermeyeceğiz. Kurala uymayanlara cezai işlem yapacağız.
*Köpek oyun alanlarımıza belirli saatlerde köpeğini getirenlere ücretsiz veteriner hizmeti vermeye başlıyoruz.
*Sokaklarda, parklarda çocuklarımızın ve herkesin sokak köpeklerinden korkmadan gezebilmesi önceliğimizdir.

Haberin Devamı

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI YAPIYORUM

*Kimsenin, Rabb’imizin sessiz kulları olan sokak köpeklerinin canını yakmasına da asla izin vermeyiz. Onlar hepimize emanettir.
*Sokak hayvanları telafi edilmez yaralamalara sebep oluyor. Hayvanseverlere çağrı yapıyorum; kısırlaştırma kampanyamızda gelin birlikte çalışalım.
*Sokak köpeklerine bakmak isterseniz, diğer hayvanseverler gibi size de her türlü desteği verelim.
*Tüm mahallelerde çalışma yapıyoruz. Sokak köpeklerinin insanlarımıza saldırmasına, ısırmasına ve yaralanmasına sebep olanlar hakkında mahkemede suç duyurusunda bulunacağız.
*Kim sorumlu ise telafi edilemez yaralanma ve can kaybının hesabını verecek.
*Güvenli sokaklarda güzel Mamaklı hemşehrilerimiz sokak köpeklerinden
korkmadan gezebilecekler inşallah.
Başkan Köse sosyal medyada bununla sınırlı kalmamış. “Şehirde sahipsiz köpek olmaz başlığı ile Mamak Belediye Başkanı olarak görüşlerimin bir bölümünü ifade ettim. Sizler ne düşünüyorsunuz?” diyerek vatandaşların da görüşünü dinlemiş. Murat Köse’ye katılanlar da var karşı çıkanlar da. Paylaşımların altındaki yüzlerce yorumda da bunlar açıkça görülüyor. Başıboş köpeklerle ilgili bir uzlaşı sağlamak zor bir konu. Bakalım ilerleyen günlerde Mamak’ta bu adımların yansımaları nasıl olacak. Ve Mamak gibi acaba Ankara’da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden de benzer adımlar gelecek mi?

Haberin Devamı

GÜDÜL İÇİN 20 MİLYON TL’LİK KEÇİ DAVETİ

Başkan Köse’nin ‘Şehirde sahipsiz köpek olmaz’ çıkışı

Geçen hafta gazetemizde muhabir arkadaşım Seda Tolmaç imzasıyla çıkan bir haber yer aldı. Haberde, ‘başkentin sembollerinden olan Ankara tiftik keçisinin varlığının azaldığı, tiftik üretiminde de bir yılda yüzde 57’lik düşüş yaşandığı’ belirtiliyordu. TİFTİKBİRLİK Başkanı Ahmet Yavuz, yem fiyatları ve çoban ücretlerindeki artışın, tiftik üretiminde düşüşe neden olduğuna dikkat çekiyordu. Biz ‘keçileri kaçırmayalım’ diye düşünürken sevindirici haberi Muzaffer Yalçın sosyal medyadan duyurdu:

“Ankara tiftik keçisiyle ilgili çabalarımız sonuç verdi. Tiftik İşleme Yatırımlarına Davet Destek Programı Ankara Kalkınma Ajansı tarafından çağrıya çıktı. İlgi duyan bütün yatırımcıları projeye davet ediyoruz. Projede emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Sayın Mustafa Varank’a desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen AK Parti Ankara Milletvekili’miz Sayın Zeynep Yıldız’a, Ankara Valisi Vasip Şahin’e ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Cahit Çelik’e teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Başkan Köse’nin ‘Şehirde sahipsiz köpek olmaz’ çıkışı

***
Programın ayrıntılarını inceledim. Ankara Kalkınma Ajansı destek programı ile toplam 20 milyon TL tutarında destek kullandıracakmış. Proje ile Güdül’de modern tiftik işleme tesisi yatırımlarının hayata geçirilerek katma değeri yüksek, ihracat odaklı tiftik ürünleri üretimi ve ticaretinin artışının gerçekleştirilmesi ile bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyormuş. Limited ve anonim şirketler direkt başvurabilirken, kamu kurum ve kuruluşları, birlikler ve kooperatifler, belediyeler, üniversitelerin işletme statüsünde bir ortakla başvurmaları zorunluluğu bulunuyor. İki aşamalı programın ilk aşamasında program amaç ve önceliklerine uygun ön başvuru formları alınacak. Ön başvuruların değerlendirilmesi sonucu, başarılı bulunan başvuru sahipleri yatırıma davet edilerek yatırım başvuruları nihai proje başvuruları aşamasında alınacak. Ön başvuru için son teslim tarihinin 16 Aralık olduğunu hatırlatayım....

Haberin Devamı

Başkan Köse’nin ‘Şehirde sahipsiz köpek olmaz’ çıkışı

ATILAN ASFALTA EL UZATIP ISINAN AMCALAR

İş makinesi izlemek Türk insanı için milli spor” derler. Nallıhan Belediyesi sosyal medya hesabından, “Bir yandan asfaltımızı atarken diğer yandan da vatandaşlarımızla milli sporumuzu gerçekleştiriyoruz” notuyla iki fotoğraf karesi paylaştı. Bir karede Nallıhanlı amcalar soğuktan üşümüşler ki sıcak asfalta ellerini uzatarak ısınıyor, diğer karede de vatandaşlar merakla atılan asfaltı izliyordu. Atılan asfalta el uzatıp ısınan amcalar fotoğrafını Nallıhan Belediyesi Basın Danışmanı Doğukan Can Yüksel çekmiş. Fotoğraf sosyal medyada da bayağı bir etkileşim almış ve espri konusu olmuş. Emeğine sağlık Doğukan, siyah asfalttan renkli bir kare fotoğraf çıkardığın için...

Yazarın Tüm Yazıları