Altınok’un projeleri

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok’un dünkü Proje Tanıtım Toplantısı'nı takip ettim. Neler gözlemledim...

Haberin Devamı

*Rakibi Mansur Yavaş’ın vaatlerini tek tek sıraladı ve yapamadığını anlattı.

*ABB yönetimine var olan sorunlar ve tamamlanamayan işler üzerinden yüklendi.

*Sık sık Keçiören’de yaptığı proje ve çalışmalardan örnekler verdi.

*Projelerini açıklarken toplu taşıma ve trafik sorununu ilk sıraya almış durumdaydı.

*Metro projeleri arasında birinci sıra Esenboğa Havalimanı metrosuydu. Koru ile Eryaman’ı, Ümitköy ile Batıkent’i metro ile bağlama projeleri, Ulubey-Önder-Solfasol ve Siteler bölgesine metro, Yenikent’e metroyu uzatma projelerini görünce metro konusuna iyi çalıştığı dikkat çekiyordu.

Altınok’un projeleri

*Otobüs kartlarına para yükleme sorununun çözümüne kadar detaylı bilgiler paylaştı.

Haberin Devamı

*24 saat metro vaadi dikkat çekiciydi.

*Akyurt Fuar Alanı’nı özellikle vurguladı ve tamamlama sözü verdi.

*Ulus’ta, Kızılay’da hayatın 19.00’da bittiğine dikkat çekti, ‘canlandıracağını’ söyledi.

*Ulus ziyaretinde Hacı Bayram Camii’nden Ulus Hali’ne vatandaşların ilgisi nedeniyle üç saatte gittiğini anlattı. Sahte anketler olduğuna dikkat çekerek, “En gerçek objektif anket halktır” dedi.

*Emekliler, çocuklar, kadınlar, gençler ve üniversite öğrencileri odağındaydı. Tüm üniversite öğrencilerine kuracakları ‘Anne yemeği lokantaları’yla ücretsiz sıcak akşam yemeği ikram edeceklerini anlattı. Yemekleri de ev kadınlarının hazırlayacağını belirtti.

*Sahipsiz sokak köpekleri konusunda da Betabaks projesine değindi ve “Ankara sokaklarını güvenli ve sağlıklı bir hale dönüştüreceğiz” diye konuştu.

PROGRAMDA ÖNE ÇIKANLAR NELERDİ

*Altınok’un salona eşi ve torunlarıyla beraber girişi.

*AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen’in sahne ekibiyle seslendirdiği ‘Vaktidir o dirilişin’ parçası.

*‘Yavaşlayan başkent için hızlanma zamanı’ vurgusu.

*Hazırlanan klipte trafik, altyapı gibi sorunlara vurgu yapılması. Klipte yer alan Ankaralıların gösterim sonrası sahneye birlikte çıkması ve Altınok’un da sahneye gelmesi.

Haberin Devamı

*’Ankara sana emanet yolun açık devam et’ sözlerinin yer aldığı Ankara oyun havası parçası.

*Altınok’un sahnede oyun havası eşliğinde çocuklarla oynaması.

 MANSUR YAVAŞ DA PROJE TANITIMI YAPACAK MI

Altınok’un projeleri

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ilçelerde Seçim Koordinasyon Merkezi açılışları yapıyor. Yavaş, ocak ayında ‘5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’ yapmıştı. Altınok’un ardından Mansur Yavaş’ın da seçim vaatleri için bir proje tanıtım toplantısı düzenleyip düzenlemeyeceği merak konusu.

CHP’Lİ ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Altınok’un projeleri

Geçen haftaki ‘AK Parti’nin yaptığı CHP’nin yapamadığı’ başlıklı yazımda Mamak üzerinden AK Parti ve CHP karşılaştırması yapmıştım. AK Parti’nin Mamak Adayı Asım Balcı’ya eski başkanların desteğine dikkat çekmiş, CHP’nin Mamak aday adaylarının CHP Mamak Adayı Veli Gündüz Şahin için beklenen o birlik beraberlik görüntüsünü veremediklerini belirtmiştim.

*

Haberin Devamı

Altınok’un projeleri

CHP Mamak Adayı Veli Gündüz Şahin, yazımın ardından bir açıklama gönderdi. Adaylığının açıklanmasının ardından CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan isimlerle buluştuğunu kaydeden Şahin’in açıklaması şöyle:

“Aday adaylarımızla istişare içinde, birlik beraberlik içinde Mamak için çalışıyoruz. Mamak’ı tanıyan, bilen aday adayları arasında ben tek başıma yönetmek için seçilmedim, birlikte yönetmek için seçildim. Ben adayım ancak Mamak bizim evimiz, Mamaklılar bizim ailemiz. Evimiz, ailemiz için biz birlikte çalışıyoruz.”

*

Bunu da not düşmüş olayım...

GÜZEL BİR ŞEY

Altınok’un projeleri

CHP’nin Etimesgut Adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun MHP’nin yeniden aday gösterdiği mevcut Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’i ziyaret etmesi güzel bir şey.

Yazarın Tüm Yazıları