Yemeklerinizi önceden hazırlayın

Soğuk kış aylarına girmişken, yaz için şimdiden temelleri atmalı ve formunuzu koruyabilmelisiniz. Bugün beslenme disiplini ve düzeninden bahsedeceğim.

Haberin Devamı

“Ne yersen osun” boşuna söylenmemiş.

Sağlıklı ve fit bir vücut için, yeterli miktarda protein, karbonhidrat, yağ ve sebzelerden oluşan dengeli öğünler hazırlamalı ve zamanında bu öğünleri tüketmemiz gerekir.

Eğer öğünlerinizi zamanı geldiğinde hazırlamayı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Eğer tabii, mutfağınızda yaşamak ve evden bir yere adım atmak istemiyorsanız o ayrı. Danışanlarıma söylediğim gibi haftada 2 gün seçip 2 veya 3 günlük tüm yemeklerinizi pişirin...

Yemeklerinizi önceden hazırlayın

Kaplara koyarak zamanı geldiğinde ısıtılarak yenmeye hazır şekilde buzdolabınızda saklayın.

Bu şekilde hem her gün mutfakta yemek yapmaktan sıkılmamış olursunuz hem de yemeklerinizin tazeliğini bozmadan pratik şekilde evde veya dışarıda tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ben, 3 günlük tüm öğünlerimi önden hazırlarım ve taşınabilir kaplara koyarım.

Tabii sizlerin hemen bu disipline girmenizi bekleyemem.

Ama ufak bir adım atıp 1 günlük 3 öğünü bir önceki akşamdan pişirerek başlayın.

Rahatlığın ve pratikliğin farkına varınca bu yavaş yavaş sizin yaşam tarzınız olacaktır ve forma girmeye başladığınızda ise bir alışkanlık haline gelecektir.

O halde şimdi işe koyulalım ve mutfağımıza girelim.

Sabah tüketeceğimiz ideal sağlıklı bir kahvaltı, ıspanaklı, peynirli omlet ve yanında bir dilim tam tahıllı ekmek olabilir.

Öğlen ve akşam yemekleri için de ister tavuk, kırmızı et, balık ister nohut, fasulye, mercimek gibi bitkisel proteinleri pişirebilirsiniz.

Sonra, egzersizde ve gündelik yaşantınızda yeterli enerjiyi verecek olan esmer pirinç, makarna ve patates gibi karbonhidratları ve onlara vitaminle antioksidan olarak destek verecek bol miktarda sebzeleri buharda pişirin.

Tabii bu öğünlere, kolesterol ve kan şekeri seviyenizi dengeleyecek olan az miktarda zeytinyağı, avokado, doğal fıstık ezmesi, keten tohumu ve kuruyemişler gibi kaliteli yağları da ilave etmeyi unutmayın.

Hazırladığınız öğünleri kaplara koyup buzdolabına bir sonraki gün için yerleştirin.

Haberin Devamı

Bu pratiği hayatınıza yerleştirdiğinizde yaşam kaliteniz de artacak, dışarıda ‘Çok acıktım şuradan bir şey yiyeyim’ diyerek büfenin önünde kendinizi bulmayacak ve hangi yağ ile piştiği belli olmayan ürünleri yemeyeceksiniz...

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları