Yuvarlanırsın atlasan gücün yetmez zıplasan

Bir benzerinin daha değil Bursa’mızda, cennet ülkemizde dahi olmayacağı yönünde bahse girebileceğim bir hizmete rast geldim Yıldırım’da...

Haberin Devamı

 

 

 

Yuvarlanırsın atlasan gücün yetmez zıplasan

 

Emirsultan, 3. Hamam Sokak’ta (Dik Sokak) bulunan merdivenlerin basamakları ya yağan yağmurlar sonrasında çekmiş. Ya da basamaklar yapılırken malzeme bitmiş! Gerçekten böylesini ne gördüm ne de duydum.

1 METRELİK BOŞLUK

Merdiven başlangıcında ya da kişiye göre merdiven sonunda eksik olan basamaklardan kaynaklı olarak oluşmuş bir metrelik boşluk var dostlar! İnerken atlasan paldır küldür yuvarlanırsın. Çıkarken zıplasan zıplamaya gücün yetmez zemine çakılır kalırsın!

Haberin Devamı

Bu inat niye?

Yuvarlanırsın atlasan gücün yetmez zıplasan

Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumuz: “Bir ihtiyacımızdan kaynaklı olarak sokağa çıkma yasağında (gece) babamla birlikte Çekirge Caddesi’nde (No. 125 önü) yürüyorduk. Kaldırımda bulunan bir kuyuyu görünce şok olduk. Kuyu için ne zorunlu emniyet tedbiri vardı, ne emniyet şeridi çekiliydi, ne de uyarıcı işaret vardı. Nasıl bir işe düştük böyle?” diyor.
O esnada geçiş mücadelenizdeki ısrarınıza bakıyorum da! Bu inat niye? Koskoca cadde var yan tarafınızda. Neden oradan yürümüyorsunuz ki? Gerçi orada da araçlar ezebilir; ama demokrasi böyle bir şey işte... Özgürce seçim yapabilirsiniz.

Asıl derdim…

Yuvarlanırsın atlasan gücün yetmez zıplasan

İnşaat teknikeri Yurder Günaydın, özetimle: “Gemlik ilçesi sahilinde bulunan molozları kim bıraktı kısmındaki derdimi geçtim. Malum bunlara alıştırıldık! Ancak asıl derdim ve merakım bunları kim toplayacak? Belediyemizi göreve davet ediyorum!” diyor. Gemlik Belediyesi’nin dikkatlerine!

Haberin Devamı

Özge’nin duası kabul oldu!

Yuvarlanırsın atlasan gücün yetmez zıplasan

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Ecrin Sayman, özetimle bakınız ne diyor:
“Geçtiğimiz ay gazetemiz olan Hürriyet Bursa ekindeki köşenizde (08 Nisan 2021) DARISI TURNİKELERİN BAŞINA başlıklı yayımınız olmuştu. Ecrin Hanım’ın yazısındaki amacı; metro girişlerini çevrelemeleri yetmiyormuş gibi basamakları dahi parselleyen kıymetli dilencilerimize dikkat çekmekti!
Okurunuz Özge Aksakal: “Basamaklara kadar inen dilencileri turnikelerin başlarında da görmeyi umut ediyoruz” demişti. İşte o da oldu. Demek ki Özge Aksakal’ın duası kabul gören kalitedeymiş! Çünkü 26 Nisan 2021 de saat 18.01 de Bağlarbaşı/Esentepe Metro İstasyonu girişinde bulunan turnikelerin önünde bir dilenci vardı. Bunu da orada bulunan özel güvenlik personeli izliyordu! Dilenci (Turnikenin başında) ya kontör ya da para dileniyordu vatandaştan… (İlgililer inanmayacak olurlarsa kamera kaydını izleyebilirler) Böylesi bir dua ehlinin bile köşenize yazması ne büyük bir nimet bizler için! ”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Yuvarlanırsın atlasan gücün yetmez zıplasan

UEDAŞ

UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü, KAPAKSIZ MODASI ÇOK TUTTU başlıklı yayımımıza istinaden sorunu gidermiş ve “Bahsi geçen aydınlatma direğinin klemens yuvası kapağı (Musababa Caddesi) takılmıştır. Gereğini bilgilerinize sunarız” notunu göndermiş.

Yuvarlanırsın atlasan gücün yetmez zıplasan

Darısı diğer eksik kapakların başına diyelim o vakit! Şahit fotoğrafınız için de ayrıca teşekkür ediyorum UEDAŞ. Bu esnada direğin çevresindeki çöplere bakıyorum da; çok yazık çok...

Yazarın Tüm Yazıları