Yine döndük en başa

Hürriyet Bursa okurları olan ve adının açıklanmamasını rica eden İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi çalışanı özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Yine döndük en başa
 “Hastanemizin de adresi olan 1. Murat Caddesi’nin köstebek yuvasını aratmayan asfaltının yenilenmesi için onlarca yayımınıza biz de şahidiz. En sonunda da “Müjde, o asfalt sökülerek yenilenecek” bilgisini yayımladığınızda çok sevinmiştik. Sonra aynen açıkladığınız gibi de olmuştu. Üç gün cadde trafiğe kapatılarak kaymak gibi asfalt atılmıştı.

HAFTASI GELMEDEN KAZILDI

Yine döndük en başa
Sonra o asfalt daha haftası gelmeden Gönlüferah Oteli önünde kazılarak siftahsını yapmıştı! Derken ardından hastanemizin önünde kocaman oyukla bir kazı yapıldı. Ardında da hastanenin karşısında bulunan otelin önü kazıldı. Vesselam döndük mü yine en başa? Onlarca çalışanın emeği, vatandaşın çilesi, ekolojik denge ziyanı, milli servet israfı vs... Hepsi burada işlendi hamdolsun!

Haberin Devamı

KASET BAŞA SARIYOR

Yine döndük en başa
Sizden ricam var ne olur özellikle asfalt ve kaldırım onarımı için tarafınıza gelen şikâyetleri yayımlamayınız. Bırakınız çukurlu, mukurlu, patlak, çatlak, çökmüş ve çökecek olarak kalsın. Çünkü kaseti geri saran bir müzik çalar aletimiz var!”

BİZZAT GİTTİM, GÖRDÜM

Değerli okurumuz. E-postanızdan sonra kazılı alanları bizzat görmek istedim. Keşke görmeseydim. İster inanın ister inanmayın; yıkıldım ve gözlerim doldu. Kendimi ağlamamak için zor tuttum. ‘Yorum yok’ diyor ve susma hakkımı kullanıyorum.

OTOBÜS NE ZAMAN GELİR?

Yine döndük en başa
OKURLARIMDAN olan Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmeni A. B şöyle diyor: “Okulumuzun önünde bulunan ve civardaki okullarla birlikte (Bursa Anadolu Lisesi, Bursa Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) tatil günleri hariç her gün binlerce öğrenciye sayenizde iki kabinli olarak hizmet vermeye devam eden belediye otobüs durağından şikâyetimiz var.

Haberin Devamı

NASIL BİLECEKLER

Duraklarımızda yasaklı reklam afişleri hariç hiçbir bilgi yok! ‘Duraktan hangi otobüsler geçer? Ne zaman gelir? Nereye gider?’ gibi bilgiler yok. Başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımız mağdur oluyor. Burada oluşan mağduriyetlere şahit olan bir öğretmen olarak BURULAŞ’a bir sorum olacak. Kıymetli BURULAŞ, siz bizleri müneccim mi sanıyorsunuz?”

DENETLEYEN OLMAYINCA...

BİR hastanede hemşire olan Aysel Işık, özetimle diyor ki: “Ailemle birlikte 28 Aralık gecesi saat 00.14’te bir aile dostumuzun ziyaretinden dönüyorduk. Cadde, yani Nilüfer ilçesi Beşevler Caddesi gece olması münasebetiyle bomboştu. O esnada kaldırıma ve bir ucu da görme engelli vatandaşlarımızın kullanımı için serilmiş olan özel taşların üzerinden geçirilmiş olan halatı görünce şok oldum. Aracımızı durdurarak şikâyetimi belgelemek için fotoğrafını çektim.

Haberin Devamı

HASTANELİK OLAN VAR

Evet, aracımdan indim ve çektim. Çünkü geçen aylarda benzeri bir sorumsuzluktan dolayı düşme sonucu oluşan travma sebebiyle kolunu kıran bir vatandaşımızı hastanemizde tedavi ederken o vatandaşımızın feryatları geldi aklıma da... Bunları denetleyen yok mu?”

YENİ MAKAN KURULUNCA...

Aysel Işık, biraz daha sabır lütfen. Denetçileri denetleyen üst kurul denetçiliği ordinaryüs genel başkanlık makamı kurulunca denetçileri sahada göreceğiz!

OTOBÜSTE BALIK İSTİFİ GİBİ...

DUY BİZİ BURULAŞ

Yine döndük en başa
OKURLARIMIZDAN emekli üst düzey kamu çalışanı Halil Cömerter şöyle diyor: “Bursaray ile Uludağ Üniversitesi durağında inen (Son durak) Kayapa Hasanağa yolcuları, Görükle Köy içine gidecek olan yolcularla aynı araç içinde bildiğiniz balık istifi gibiler. Bursaray’a entegre olan halk otobüslerinin yönetimi ve kontrolü elinde bulunan BURULAŞ’a diyoruz ki; duy bizi!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ANINDA TAKILDI

Yine döndük en başa
Yine döndük en başa
‘ÖNCE muslukları çaldılar’ başlıklı yayımımızda Mustafa Kemal Atatürk’ün müzesinin duvarında hizmet veren çeşmenin musluk takımının çalındığını belirtmiştik. Yayımımızda da ‘Güngör Gülenç müdür; bu reziller yüzünden yine yoracağız sizi ve kıymetli ekiplerinizi’ demiştim. Ardından yayımımızla birlikte sabahın erken saatinde BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç arayarak: “...Gereği derhal yapılmıştır...’ açıklamasını yapmıştı.

TEŞEKKÜRLER

Koskoca Bursa’da vazifesini ‘babasının işi’ gibi gören bilen sorunlara anında müdahale eden tek dertli lider olan Güngör Gülenç’e ve kıymetli ekibine çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız Güngör Gülenç...

Yazarın Tüm Yazıları