Yenisini döşersiniz dert etmeyiniz

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan Sevde Sağlam, özetimle bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Yenisini döşersiniz dert etmeyiniz
 “Bursa Büyükşehir Belediyesi Mudanya Bulvarı üzerindeki (BUSKİ Genel Müdürlük Hizmet Binası karşısı) yaya üst geçidinin zemini geçtiğimiz sene kauçuk zemin kaplamasıyla kaplanmıştı. Bu yıl da senesi dolmaya yakın o malzemelerin tamamı tıraş makinesinin oynar başlı bıçakları gibi oldu. Tutabilene aşk olsun! Kış mevsimi girmek üzere. Suda yüzdüklerini de göreceğiz nasip olursa! Yani amacı hasıl oldu, döşenecekti ve döşendi! Kıymetli yetkililer ne olur; yapıştırıcılar vazifesini yapamadı da kauçuk malzemeler ayrıldı diye dert etmeyiniz. Yenisini döşersiniz!”

HEP BİZE İHBAR GELECEK DEĞİL YA…

Yenisini döşersiniz dert etmeyiniz
Adının açıklanmasını istemeyen bir zabıta memuru: “Başkanlığımız olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı önüne denk düşen alanda bulunan kuyuya dikkat! Bu kuyu ne kuyusu derseniz… Daha önce bu kuyunun olduğu yerde bir ağaç vardı. Ağaç yok edildi ve hatıra kalsın diye olsa gerek kuyusu da gördüğünüz gibi havuz niyetine bırakıldı! Bakalım ihbarım dikkate alınacak mı?” diyor.

Haberin Devamı

DEMEK Kİ NEYMİŞ…

Yenisini döşersiniz dert etmeyiniz
Adının açıklanmasını istemeyen hemşire olan okurumuz yine işbaşında! Bakınız bu kez de ne diyor: “Yine, BURULAŞ Dört Çelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu’ndan yayın yapıyorum! İstasyon giriş ve çıkışında kullanılmak için hizmete sunulan yürüyen merdiven beş gündür çalışmıyor. Bu ilgisizlik hali biraz ilginç kaçmıyor mu? Hani, turnikelerdeki validatörler bir dakika bile bozulmuş anında yapılır da... Demek ki neymiş; ast olan kazançmış!”

DEMİR TESTİ ÖNEMLİYMİŞ!

Yenisini döşersiniz dert etmeyiniz
Çekirge Devlet Hastanesi doktorlarından R. S. “Hastanemiz poliklinikleri giriş kapısı karşısındaki yaya geçidinin ortasında kalan kaldırımda taş bir kapak var. Kapağın altı hangi labirente gider orasını bilemem! Ancak bildiğim ve gördüğüm kadarıyla kayda değer önemli husus var. Taş kapağı oluşturan betonun bazı bölümünde olması gereken demir yok. Dolayısıyla demir eksikliği olan bölgedeki beton parçalanmış. Parçalanmış alanın da altında epey derin kuyu var. Diyeceğim o ki, son dönemlerde neredeyse her hastamızda ferritin hastalığı yani halk dilinde demir eksikliği diye bilinen hastalık var. Şekilde de görüleceği gibi neymiş; demir hem insanda hem de betonda olmazsa olmazımızmış… Keşke bu taşı da hastanemizde HGB’ye yani hemoglobin testine soksalarmış!” diyor. Mantıklı bir düşünce sayın hocam! Bu da demek oluyor ki; demir ve demir testi önemliymiş! Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hakan Bebek’in dikkatlerine…

Haberin Devamı

ASFALTTA ÇÖKME VAR

Yenisini döşersiniz dert etmeyiniz
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Kobak ailesinin ferdi; Gıda Mühendisi Sevil Kobak, özetimle şöyle diyor: “Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Eğitimciler Caddesi üzerindeki asfaltta oluşan çökme (Somuncu Baba Muhammed Sultan Camii önü) her geçen gün daha da büyüyor. İnşaat ve asfalt işinden pek anlamam ancak buraya acil olarak gerekli müdahale yapılmazsa iyi ve mutlu bir şeyler olmayacağını anlamayacak kadar da anlamaz değilim!”

Yazarın Tüm Yazıları