Üstü forma altını sorma

BURSA’nın tarihi ve turistik mekânları içinde ilk beş yapıt arasında anılan ve özellikle de yabancı turistlerin uğrak yeri olan Tarihi Ördekli Hamamı Kültür Merkezi’nden de selam ola!

Haberin Devamı

Üstü forma altını sorma

Burasının bir ayrı özelliği daha var. Üstelik bunu çoğu vatandaşımız bilmez! O da “Altı forma üstünü sorma” atasözümüze destek veren tek yapıttır Bursa’mızda! Uzun uzadıya yazmaya ve de anlatmaya gerek yok.

Üstü forma altını sorma

Günümüzün olmazsa olmazımız olan fotoğraf çekme imkânımızı sağlayan cep telefonum ne demek istediğimi anlatacaktır. Buyurun sizlere “üstü forma altı sorma” olan Tarihi Ördekli Hamamı Kültür Merkezi’nden fotoğraflarım! Metruk binanın bile harlaması bi’ kibrite ya da çakmak ateşine kalmışsa...

Haberin Devamı

Üstü forma altını sorma

Bu da çöp, hurda ve yanıcı maddeleriyle tarihi eserimizin duvarının arka yüzündeyse...

 

MADEM ÜÇ AYDIR YOK

Üstü forma altını sorma

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden; emekli siyasi başkan, öğretmen Esra Esigil’in e-postasını özetimle aktarıyorum: “Sayın Kösle. Osmangazi’de hizmet vermekte olan Ahmet Hamdi Tanpınar yaya alt geçidindeki yağmur suyu ızgaraları tamı tamına üç aydır yok. Öğrendiğime göre onlarca kez ihbar etmişler sorunu. Birçok vatandaşımız da burada düşmüş, yaralanmış. Hem ihbara gerek mi var? Burası çok yoğun yaya geçişine ev sahipliği yapan bir alt geçit. Elbet binlerce geçen yayanın içinde sorunun muhatabı olan yetkililerden birileri vardır. Yok mudur? Bize bu hususta destek verebilir misiniz?”

EKSİK ANLATMIŞSINIZ

Değerli Esra Esigil. Elbette veririm. Araştırdığıma göre de aktarmış olduğunuz bilgiler yüzde yüz doğruymuş. Hatta konuyu eksik bile aktarmışsınız. Ben de bu şikâyetinize destek vermek için evimden aldığım pike ve yastık ile ızgaraları çalınmış olan çok riskli kanalı üzerine yatarak dikkat çekmeye çalışayım. Bakalım başarabilecek miyim? Bu esnada evimizden pike ve yastığı alırken eşimden fırça yedim. Hem de ne fırça... Yastık, pike zor kaçtım evden. Bu da işimizin zor olan yönlerinden birisi. Şükür ki eve dönünce öfkesi geçmişti.

Haberin Devamı

BU DA BÖYLE BİR KALDIRIM

Üstü forma altını sorma

OKURLARIMIZDAN olan emekli yol testi uzmanı Şenol Erden, “Bu kaldırımı Osmangazi’de çektim. Adresi vermiyorum. ‘Bizde böyle bir yer yok uydurmayın’ diyecek olan yetkili çıkarsa onlara iletişim bilgilerimi verin lütfen.

Üstü forma altını sorma

Yorum yok diyor ve özelikle de görme engeli bulunan kardeşlerimizle dalga geçtikleri için yetkilileri şiddetle kınıyorum!” diyor. Şenol Erden, merak etme kimse sizi aramaz. Dert etmeyin böyle şeyleri!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 

SORUMLU OLMAMASINA RAĞMEN HEMEN HALLETTİLER

Üstü forma altını sorma

“HAYIRLI Olsun Olmasına Da...” başlıklı yayımımızla birlikte aynı gün içinde Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nce arandım. Yazımda da belirtiğim gibi (29 Temmuz 2023) ortada bir kabahat vardı. Ancak bunun gerçek sorumlusu Türk Telekom değildi. Buna rağmen de her ihbarımızı yıldırım hızıyla dikkate alıp değerlendiren kurum yöneticilerinden olan Fatma Fırat’a ve kıymetli mesai arkadaşlarına teşekkür ederim. Şahit fotoğrafınız için de ayrıca sağ olunuz.

Yazarın Tüm Yazıları