Uluabat Köprüsü’nde büyük tehlike

Hürriyet Bursa gazetesi okurumuz Tofaş (Fabrika) İnsan Kaynakları Uzmanı Ahmet Çınay’a dikkati için teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Uluabat Köprüsü’nde büyük tehlike
Çınay, özetimle bakınız ne diyor: “Geçtiğimiz on gün içinde iki kez Mustafakemalpaşa ilçesine gittik. Helikopteriniz yoksa yolculuğunuz mutlak suretle kara yolu üzerinden olmak zorunda. Vaziyet böyle olunca da doğal olarak bu şirin ilçemize gitmek için Uluabat Köprüsü üzerinden geçmek zorundasınız. Tıpkı bizler gibi. Her iki yolculuğumda da dikkatimizi çeken bir hususta sizleri bilgilendirmek istedim. Köprünün (Bursa’ya giriş istikameti) korkuluk demirleri yoktu.

TABELAYI DA YENİLERSENİZ...

Uluabat Köprüsü’nde büyük tehlike
Bu durumun ağır tonajlı bir aracın çarpması sonucu oluştuğunu düşündük. Kazadır olur diyelim de… Burasının yarım saat bile bariyersiz olarak durması çok büyük tehlike arz eder. Yetkilileri sizin aracılığınızla bilgilendirmek istedim. Saygılarımla.” Umarım ihbarınız etkili olur Ahmet Çınay. Bu esnada; kıymetli yetkililer niyet eder de o bariyerleri çakmak için oralara giderseniz ULUABAT yazan tabelayı da yenilerseniz çok daha güzel olur!

Haberin Devamı


SONRASINDA AĞLAYIP SIZLANMAK KAR ETMEZ

Uluabat Köprüsü’nde büyük tehlike
 Hürriyet Bursa okuru matematik öğretmeni Miray Adaletsever: Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesi No. 173 yanında bir inşaat çalışması var. Bu inşaat çalışmasında iş güvenliği kurallarına uygunluk yok. İşin ilginç yanı bir kaza olursa felaketi inşaat çalışanları değil de masum halk yaşayacak. Bu demek değil ki inşaat çalışanları kaza yapsın.

YA BİRİ DÜŞSE NE OLACAK

Asla böyle bir şey ima etmiyorum. Ancak inşaatın bir ucu kaldırım kenarında ve oluşturulan boşluk da altı metre civarı. Vaziyet o ki inşaat yetkilileri iş güvenliği kurallarını bilmiyorlar! Peki ya Nilüfer Belediyesi’nin ilgili yetkilileri de mi bunu bilmiyor? Birimiz düştükten sonra ağlayıp sızlanmak kar etmez ki. Yetkilileri proaktif hizmet anlayışına ve uygulamasına davet ediyorum!” diyor.

Haberin Devamı

 HASTANE ESKİ OLABİLİR ANCAK....

Uluabat Köprüsü’nde büyük tehlike
Okurumuz olan iş insanı Seher Gümüş, özetimle şöyle diyor: “Teyzem Şevket Yılmaz Hastanesi’nde yatıyor. Teyzemi her ziyarete gittiğimde gözüme çarpan bir çirkinlik var. O da hastanenin pis olması. Birileri kalkıp ‘Hastanemiz çok eski. Ondan böyle…’ diyebilir. Lakin eski olmak ayrı, pis olmak çok ayrı.

HASTANE YÖNETİMİ GÖRMÜYOR MU?

Mesela köylerimizde çok eski evler var. Ancak çoğunun içi bu hastaneden bile temiz. Hastane yönetimini vazifeye ve İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ı da denetçi olmaya davet ediyorum.” Seher Gümüş’ün yolladığı fotoğraflardan sadece birini kullanıyorum. Daha fazla ve net bilgi ihtiyacı olursa okurumuzun iletişim bilgilerini yetkililere verebilirim…

Haberin Devamı

 OTOBÜSLERİN İÇLERİ ÇÖPLÜK GİBİ

Uluabat Köprüsü’nde büyük tehlike
Hürriyet Bursa okuru ve isminin açıklanmamasını rica eden Emniyet Genel Müdürlüğü Bursa Polis Baş Müfettişi, özetimle: “Yönetimi, denetimi ve kontrolü BURULAŞ’ta olan belediye otobüslerinin içleri kirlilik anlamında alarm veriyor. Otobüslerin içleri çöplük gibi. Koltuk kılıflarının neredeyse tamamı rezil mi rezil kirli. Tutamak demirleri yapış yapış... Pandemi dönemindeki temizlik neden bitti? BURULAŞ’ı temizlik hususunda uyarmaya gerek var mı?” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları