Ücretsiz otopark yine geri geldi

Adının açıklanmamasını rica eden bir kamu çalışanı, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

 Ücretsiz otopark yine geri geldi
“Çekirge Meydanı’nda Türkiye İş Bankası önünde hizmet veren kaldırımın hali ne olacak? Hani çokça kez yazdınız ve de en nihayetinde 14 adet demir delinatör dikilmek suretiyle otopark olmaktan çıkıp fabrika ayarlarına döndürülen kaldırımdaki delinatörlerin 13 tanesi bir esnaf tarafınca yine söküldü. Sadece İş Bankası önündekine 1 delinatöre merhamet edildi! Onun da kendine hayrı kalmadı!

BU DURUMUNA ‘DUR’ DEMELİ

Bu işlemler için on binlerce lira belediye başkanlarının değil bizlerin cebinden çıkıyor. Bazı vatandaşlar şahsi menfaatleri için benzeri ziyanları yapar mı? Yapar! Ama yaptıkları anda da o vatandaşlara “Dur” diyecek kanun gücü var. O gücü belediyeler neden kullanmıyor?”

Haberin Devamı

 MUSTAFAKEMALPAŞA YALINTAŞ’TA DA VAR

Ücretsiz otopark yine geri geldi
OKURLARIMIZDAN zanaatkâr Muharrem Ünlü, “Kentimizi saran ve sık sık gündeme getirmiş olduğunuz çokça israf, beraberinde de külliyen zararlarımıza olan süs havuzlarından birine de kentimize doksan kilometre uzaklıkta olan Mustafakemalpaşa ilçemizin köyü olan Yalıntaş’ta rast geldim. Dünyanın en zengin ülkesi biziz de benim mi haberim yok acaba?” diyor.

YÜZEN TAŞLAR HEYKELİ MESELESİ VE EYFEL KULESİ

Ücretsiz otopark yine geri geldi
HÜRRİYET Bursa okuru olan işinsanı Damla Alıcı şöyle diyor: “Yapımından beri gerekliği gereksizliği çokça tartışılan ve yapboz tahtası gibi yapımından bugüne kadar sürekli etrafı kırılan ve dökülen ‘Yüzen Taşlar Heykeli’ hikâyesi hangi vakit son bulacak? En son olarak da geçtiğimiz aylarda yine yenilenen yan duvar mermerlerin birisi düşmüş! Bilmiyorum ama oradaki ‘kır, dök, yap, topla’ işlerine verilen paralarla bir Eyfel Kulesi yapılırdı belki!”
Benim de çok yakından takip ettiğim bir yer orası. Cidden de öyle. Neyse... Aklıma gelmişken, çok şanslıyız! Çünkü Ulucami, Emirsultan, Cami, 1. Murat Cami, Yeşil Türbe, Abdal Köprüsü gibi kıymetli eserlerimizi yapan mimarlar, mühendisler iyi ki sizler değilmişsiniz!

Haberin Devamı

UEDAŞ’A ÇAĞRI

Ücretsiz otopark yine geri geldi
Ücretsiz otopark yine geri geldi
OKURLARIMIZDAN Hava Astsubayı İsmail Sezer, özetimle şöyle diyor: “Çekirge Mahallesi Mustafa Sokak başlangıcında bulunan tarihi bir binayı satın aldım. Planlı, projeli, izinli olarak restorasyonuna başladım. Binamızın çatı katındaki balkonuma çok yakın mesafeden geçmekte olan aktif elektrik tellerinin risklerini çok iyi bilen bir eğitmen olarak durumu UEDAŞ’a bildirdim. Hem de kaç kez! Ama maalesef UEDAŞ ihbarımı dikkate almadı ve almaya da niyetleri yok gibi.

TEHLİKENİN BOYUTU

UEDAŞ’a iş yaptırabilmek için ne yapmak gerekir? Ben diyorum ki bu teller yüzünden ailemden ya da misafir olarak hanemize gelecek dostlarımdan birinin hayatı bu teller yüzünden mahvolabilir. Benzeri çok örnekleri var. Köşeniz aracılığıyla UEDAŞ’a çağrıda bulunmak istiyorum.”
Ardı arkası kesilmeyen UEDAŞ şikâyetleri alıyorum. Çoğu da ölüme ya da sakatlamaya davetiye çıkartan ve çıkartacak olan işler... İşin ilginç yanı UEDAŞ’tan ben de yanıt alamıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları